U prvoj industriji NordVPN je održao svoje usluge dnevnika bez nadzora neovisne revizije.


Nord VPN nema revizije zahtjeva za zapisnike

NordVPN je uvijek tvrdio da nije VPN usluga bez dnevnika, ali ova je tvrdnja dovedena u sumnju tijekom burne internetske rasprave ovog ljeta o vlasništvu..

Da bi podupirao tu tvrdnju i uvjeravao kupce u njihov integritet, NordVPN je naručio neovisnu reviziju svojih sustava za sječu..

Ovakva revizija nikada prije nije provedena na VPN usluzi, tako da smo ovdje na ProPrivacy.com bili vrlo uzbuđeni kada smo se odlučili za to..

Revizija

Reviziju je provela jedna od četiri svjetske revizorske kuće. Za razliku od takvih revizija koje je nedavno objavio Surfshark, a koji se bave tehničkom sigurnošću softvera pružatelja usluga, ova se revizija usredotočila na zapise koje NordVPN radi i ne vodi ih.

Ovo je prvo tržište i dobrodošlo, jer je očajnički potrebna povećana transparentnost u slučaju nepostojanja zahtjeva za trupce.

Trenutno je revizija dostupna samo unaprijed odabranom popisu novinara. Na bestVPN.com smo imali dovoljno sreće da smo među prvima koji su vidjeli rezultate.

Zadovoljstvo nam je bilo što smo saznali da izvještaj u potpunosti podržava potvrdu NordVPN-a bez zahtjeva za zapisivanjem. Prikuplja se mala količina podataka o korištenju poslužitelja koja se ne mogu identificirati, ali to ne predstavlja prijetnju privatnosti korisnika.

Revizija koja nam je prikazana ne pruža mnogo detaljanih tehničkih podataka, mada ona ocrtava postupke koje je revizorsko društvo koristilo za donošenje svojih zaključaka..

Trenutno, to je manje potpuna revizija nego izjava tvrtke da je pregledala NordVPN-ove sustave i otkrila da je sve zadovoljavajuće s obzirom na svoje zahtjeve bez zapisa. Ova revizorska tvrtka značajno je pouzdano neovisno revizijsko tijelo u čiju smo riječ više nego rado vjerovali.

Ograničenja

Svaka revizija u dometu ove revizije ima jasna ograničenja. Može dati samo kratki snimak onoga što se događa na određenim mjestima u vrijeme izvršenja revizije.

Kao što NordVPN i sama priznaje:

"Revizija se može odnositi samo na naše konfiguracije usluga i poslužitelja od 1. studenog 2018. Budući da se digitalna usluga može ponovno konfigurirati, razumijemo zašto revizija ne može primijeniti svoje zaključke na širi raspon datuma."

Ono što je najvažnije za pretplatnike, ono što dokazuje jest da NordVPN ima uspostavljene sustave za pružanje VPN usluge bez evidentiranja. NordVPN je također obećao da će u budućnosti provoditi redovne revizije kako bi se potvrdilo da li ovi sustavi ostaju u funkciji i dio su NordVPN-ovog standardnog načina rada.

Mišljenje stručnjaka ProPrivacy.com

Ovdje na ProPrivacy.com dugo smo željeli način revizije zahtjeva VPN davatelja bez trupaca. Evidencija koju VPN usluga radi ili ne čuva puno je veća opasnost za privatnost svojih korisnika od tehničke sigurnosti koju koristi i stoga je najvažnija točka kvara.

Čak i osnovna tehnička sigurnost zaštitit će podatke korisnika i navike pregledavanja od većine pojedinačnih kriminalnih hakera. Sudionici na državnoj razini različita su igra s loptom, ali čak i oni će voditi zapisnike davatelja usluga prije nego što pokušaju ugroziti tehničke mjere sigurnosti VPN klijenta..

Svaki pojedini slučaj koji je postao javni, u kojem je bio uhvaćen VPN, bio je rezultat davanja davatelja, koji je ponekad pod prisilom, predao svoje zapisnike..

Očito, ako davatelj VPN-a ne vodi nijedan zapisnik, onda mu ne može ništa predati. Zbog čega je integritet pružatelja usluga bez zahtjeva za zapisnike toliko bitan za njegove podatke o privatnosti.

Nijedna revizija tvrdnji davatelja usluga prijavljivanja ne može dokazati sa potpunom sigurnošću da se evidencija ne vodi kada revizor ide kući, ali revizija vrste izvedena na NordVPN pruža najvišu razinu transparentnosti koju je moguće dobiti.

NordVPN-ov pristup slijedi i nadamo se da ohrabruje ostale VPN usluge da slijede njegovu primjeru.

Zaključak

Ova vrsta revizije pruža najvišu moguću razinu transparentnosti u odnosu na provjeru zahtjeva VPN davatelja koji se prijavljuju.

Suština je da je jedna od vodećih neovisnih revizorskih kuća na svijetu detaljno proučila što i kako bilježi podatke i dala NordVPN-u da nema zapisnika tvrdi da je pečat odobrenja.

Upravo sada, ovo čini NordVPN jedinstvenim u VPN industriji i nadamo se da će ih tamo kamo dovesti mnogi drugi.

Brayan Jackson Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me