Kape tehnologije, tvrtka koja stoji iza globalnog VPN giganta CyberGhost, najavila je kupnju konkurentskog VPN brenda - ZenMate. Uspostavljeni njemački VPN dobavljač kupio je odmah tehnološka tvrtka sa sjedištem na Otoku Man.


ZenMate je u kolovozu objavio da je dostigao 45 milijuna instalacija. Kape ga je otkupio kako bi pojačao svoju već snažnu europsku prisutnost na tržištu digitalne privatnosti. Ido Erlichman, izvršni direktor Kapea, komentirao je:

"Pružanje rješenja za zaštitu podataka ključni je fokus za Kape, budući da se očekuje da će tržište nastaviti dvoznamenkasti rast u narednim godinama. Stoga nas raduje što smo dodali ZenMate u naš postojeći portfelj jer se vrlo nadopunjuje, pojačava našu prisutnost u Europi i proširuje našu bazu korisnika SaaS. "

Akvizicija uključuje i ZenMate i matičnu kompaniju ZenGuard.

"Kape, posao softvera za zaštitu potrošača, sa zadovoljstvom najavljuje stjecanje cjelokupnog izdanog temeljnog kapitala ZenGuard GmbH i ZenMate, tvrtke sa softverskim softverom za više platformi s fokusom na pružanje rješenja virtualne privatne mreže, za potpuno razmatranje 4,8 milijuna eura ."

Pregled ZenMate Značajke

Promjene naprijed?

Nakon akvizicije, ZenMate će nastaviti trgovati pod svojim imenom. To znači da se postojeći pretplatnici mogu lako odmoriti. Zapravo, potrošači mogu očekivati ​​poboljšanja infrastrukture i softvera VPN-a koji će se odvijati naprijed, a napredne značajke se očekuju iz Kape-ovog postojećeg VPN-a, CyberGhosta. Andrei Mochola, predsjednik Uprave ZenMate-a optimističan je u pogledu budućnosti ZenMate-a.

„Izuzetno smo sretni što smo se pridružili Kape Familyu i započeli suradnju s različitim timovima kako bismo pružili najbolju internetsku zaštitu i korisničko iskustvo. Mislim da postoje prirodne sinergije između naših tvrtki koje će nam pomoći u rastu poslovanja kao cjeline na svim mogućim područjima, a ne samo na VPN ili zaštitu od zlonamjernog softvera. "

Znak stvari koje tek dolaze

Stjecanje konkurencije VPN marke Kape nastavak je trenda koji eskalira u posljednje vrijeme: Trenda za koji se očekuje da će sniježna kugla imati u budućnosti. Za manje VPN firme izgleda budućnost, a mnogi se već bore za nadmetanje s nekolicinom VPN divova u nastajanju..

Tržište je pretrpano, konkurencija je velika, a neki od najvećih igrača u sigurnosnoj industriji strateški su se kretali. Nije iznenađujuće s obzirom na to da su VPN-ovi 16 milijardi godišnje industrije - koja se očekuje udvostručiti do 2025. godine.

2012. godine Symantec, tvrtka koja stoji iza popularnog antivirusnog Nortona, pokrenula je vlastiti VPN pod nazivom Norton WiFi Privacy. Zatim je prošle godine Symantec kupio SurfEasy iz kanadskog VPN-a koji postoji od 2010. godine.

Kompanija Kaspersky Labs - poznata ruska tvrtka za zaštitu od virusa i interneta - prošle je godine pokrenula VPN pod nazivom Sigurna veza. 2013. godine Facebook je kupio izraelsku VPN firmu Onavo. U ožujku je McAffee prošao svoj put dublje na VPN tržište kupnjom kanadskog pružatelja VPN-a TunnelBear. U trenutku akvizicije McAffee je komentirao da planira integrirati tehnologiju Tunnelbeara u postojeću VPN uslugu (Safe Connect).

Kape logo

Uzvratiti povratak

Kupovina ZenMate od Kape dokazuje da nisu samo pridošlice Big Tech-a apetit za jelom konkurentskih VPN marki. Prošle je godine StackPath CDN firma koja stoji iza američkog VPN giganta IPVanish učinila istu stvar nabavivši StrongVPN. Glasine sugeriraju da je možda imao ruku igrati se u VPNHub-u - VPN-u koji je PornHub pokrenuo početkom ove godine.

Martin Muller, predsjednik Uprave PrivateVPN vjeruje da možemo očekivati ​​da ćemo u budućnosti vidjeti „agresivniji pristup“ takvim akvizicijama. Muller je rekao za ProPrivacy.com,

"Mislim da se konsolidiramo na tržištu i nije tajna da su nam se obratile neke vodeće tvrtke."

Prema Mulleru, "jeftinije je kupiti manje VPN pružatelja nego trošiti tone novca na reklamiranje". Imajući to u vidu, čini se da se mnogim manjim VPN-ima redovito pristupa s ponudama. Vrijeme će pokazati samo, ali čini se vjerovatnim da će se barem neki od tih pružatelja usluga prijaviti za otkup prijedloga koji su predobri da bi ih odbili.

Uz bikovita predviđanja o budućnosti VPN tržišta - one manje tvrtke sigurno će se nadati da će zadržati glavu iznad vode što je duže moguće; sve do trenutka kad se mogu prodati za višu traženu cijenu.

Brayan Jackson
Brayan Jackson Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me