Kao što će većina naših čitatelja do sada vjerojatno znati, Federalna komisija za komunikacije (FCC) je u prosincu učinkovito okončala neutralnost mreže u Sjedinjenim Državama..

Zakon o vraćanju Interneta o slobodi zamjenjuje snažne zakone o neutralnosti mreže sa "laganim dodirom, tržišno utemeljenim" pravilima koje će regulirati Zubna Federalna komisija za trgovinu (FTC). FCC je to učinio usprkos činjenici da ga gotovo nitko ne želi.

Stara pravila o neutralnosti mreže pružala su vitalnu zaštitu svim potrošačima interneta protiv bijesne pohlepe velikih provajdera internetskih usluga (ISP) koji jedini imaju koristi od promjena.

Tada nije iznenađujuće da je javni negodovanje i otpor protiv presude FCC-a žestok. Najznačajnije, neke države koje su rekle da će nastaviti provoditi pravila o neutralnosti mreže u suprotnosti s presudom FCC-a..

Kalifornija, New York i New Jersey izjavile su da davatelji internetskih usluga moraju slijediti stroga pravila neutralnosti mreže. Uz to, 22 države tuže FCC zbog problema.


Zakon o reviziji Kongresa

Borba za budućnost (FFTF) je široka grupa zagovaranja digitalnih prava koja je bila na čelu otpora FFC-u i njegovog napada na neutralnost mreže. I udario je u novu liniju napada ...

"Zakon o reviziji Kongresa (CRA) ... omogućava Kongresu da, ubrzanim zakonodavnim postupkom, pregleda nove savezne propise koje su donijele vladine agencije i donošenjem zajedničke rezolucije za ukidanje propisa."

Drugim riječima, omogućava izabranim dužnosnicima Kongresa da ukinu odluke federalnih agencija poput FCC-a.

„CRA bi čisto promijenio odluku FCC-a od 14. prosinca i vratio prethodna pravila o neutralnosti mreže koja nikada nisu trebala biti ukinuta. Facebook, Twitter i Google rekli su da podržavaju napore CRA-e u izjavi senatoru Markeyju na brdu. Osim što je najjasniji put vraćanja pravila, ona igra presudnu ulogu u sprečavanju lošeg zakonodavstva koje podržava ISP, a koje se pretvorilo u neprolazni pokretač zahvaljujući zamahu CRA-e. "

27. veljače - Dan akcije!

Borba za budućnost kaže da već ima 50 senatora koji su se obvezali podržati uporabu RAK-a za poništavanje FCC-ovog naloga za neto neutralnost. Kako bi se u Senatu donijela rezolucija, potreban je samo još jedan glas!

Ako CRA prođe u Senatu, tada će ona izvršiti ogroman politički pritisak na Parlament, koji je svjestan koliko je nepopularna FCC-ova očigledna kronija sa biračkim tijelom.

Povratak CRA-e kroz dom neće biti lako. Potrebna je jednostavna većina (218 glasova), što će zahtijevati pobjedu nad više od 20 republikanskih članova Doma. Kako nam je rekao Pierce Stanley s FFTF-a,

"To će biti ozbiljna uzbrdica, ali izvedivo."

Najvažnije je, za sada, da je to još jedna bitka za još jedan dan. Prva stvar je dobiti CRA preko Senata, što znači dovesti jednog ili više republikanskih senatora na brod. FFTF sada poziva na poticanje 27. veljače kako bi dobili posljednje glasovanje.

što mogu učiniti za borbu protiv neutralnosti mreže?

Građani SAD-a koji žele pomoći CRA-i dobiti Senat mogu pozivati ​​i e-poruke Kongresu u sklopu usklađenog napora s drugim tvrtkama i skupinama od javnog interesa 27. veljače 2018. godine.

Da biste se uključili, pridružite se kampanji Bitka za mrežu koju organizira FFTF. Zapamtiti - samo još jedan glas potreban je da prođe u Senatu!

Neto neutralnost - temeljni premaz

Samo u slučaju da ovih nekoliko mjeseci živite na Marsu, neutralnost mreže predstavlja ideju da internetski pružatelji usluga i vlade tretiraju sav internetski promet jednako. To znači "ne diskriminirati ili naplaćivati ​​različito prema korisniku, sadržaju, web mjestu, platformi, aplikaciji, vrsti priključene opreme i načinima komunikacije."

To je kamen temeljac inovacija i slobodnog izražavanja na Internetu. Bez neutralnosti mreže, Internet jednostavno ne bi bio takav uspjeh. Bez neutralnosti mreže:

ISP-ovi mogu diskriminirati protiv suparničkih usluga

Na primjer, isključivanjem (ili čak blokiranjem) davatelja sadržaja poput Netflixa, Facebooka i Googlea, pružajući klijentima neograničen, prioritetni pristup njihovim vlastitim uslugama.

To se već događa. Verizon svoju uslugu Go90 izuzima iz podataka planova podataka kupaca, AT&T čini isto za vlastiti mrežni stream DirecTV Now, a T-Mobile je sklopio ugovore s pružateljima sadržaja kako bi omogućio njihovim kupcima da zaobiđu uobičajene granice podataka.

Inovacija je nastrojena

Netflix, Facebook i Google vjerojatno mogu priuštiti plaćanje davatelja internetskih usluga za opskrbu povećanom propusnošću za svoje usluge. No, start-up tvrtke to neće moći učiniti. Ovo će učinkovito ostaviti male, inovativne tvrtke mrtve u vodi, a istovremeno ojačati monopolističko okruženje velikih i etabliranih tvrtki na Internetu.

Internet će postati fragmentiran na dvije ili više "slojeva"

Manje imućni kupci bit će usmjereni na posebne internetske pakete u stilu "kabela" koji pružaju pristup samo odabranim uslugama. Neograničen pristup internetu bit će dostupan samo onima koji sebi mogu priuštiti plaćanje. To će produbiti digitalni jaz i dovesti do povećane ekonomske i socijalne nejednakosti.

Također ništa ne sprečava davatelji internetskih usluga da uguše ili čak potpuno cenzuriraju sadržaj na političkim, socijalnim ili vjerskim osnovama. Drugim riječima, veliki će novac biti dopušten voziti se grubo nad interesima običnih ljudi.

Zaključak

Neutralnost mreže ključna je za slobodan i egalitarni internet, pa je borba za neutralnost mreže borba za samu dušu našeg sve digitalnijeg društva.

Želimo li živjeti u svijetu u kojem je pristup najpreobraženijoj tehnologiji dostupnoj čovječanstvu, jer je barem izumom tiskarske građevine zatvoreni vrt čiji su vratari velike korporacije posvećene pohlepi i osobnom interesu?

Ako ne, molimo vas da se pridružite borbi za neutralnost mreže, počevši od dana akcije FFTF-a 27. veljače.

Brayan Jackson
Brayan Jackson Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me