Netflix vas serija

Grozan novi Netflix triler Mnogi od nas se pitaju koliko bi bilo lako novog partnera proganjati nas putem interneta.

Njujorška drama za druženje pala je na Netflixu 26. prosinca i prema izvješćima je premašila više od 40 milijuna gledatelja u prva četiri tjedna. U seriji glumi Penn Badgley kao Joe Goldberg, opsesivni prodavač knjiga koji teško pada na manijak-pixie-princezu iz snova i nadahnuli pisac Guinevere Beck, glumi Elizabeth Hall.

Pa kako možemo ići od osiguranja naših uređaja i tajni od naših ljubavnika?

Evo sedam stvari o našoj digitalnoj privatnosti koje smo saznali u emisiji, a alternativno možete provjeriti naš Ultimate online vodič za privatnost za više informacija o sigurnosti na mreži.


Nije dostupno u vašoj Netflix regiji?

Ako "Vas" nije dostupno u vašoj regiji, možete deblokirati Netflix koristeći VPN uslugu. Samo nekoliko VPN usluga radi s Netflixom, stoga se obavezno bavite istraživanjem prije nego što odaberete VPN.

VPN će vam također omogućiti gledanje Netflixa u školi ili na poslu. Većina škola ili radnih mjesta blokiraju Netflix na svojim WiFi mrežama.

Osigurajte da su vaši uređaji zaštićeni pinima

Svi smo zaplakali kad je Joe uzeo Beckov telefon i otvorio ga ne upisujući iglicu.

To je bolno očito, ali osigurajte da je vaš telefon (i iPad itd.) Zaštićen iglama. Ako imate mogućnost da odaberete brzo vrijeme automatskog zaključavanja na svojim uređajima (minutu ili dvije maksimalno), samo u slučaju da vaš datum želi zaviriti tijekom pauze u kupaonici.

Ako je moguće upotrijebiti više od četiri broja u svojoj pinovi, većina casual hakera automatski pretpostavlja da ste koristili samo četiri.

Osigurajte (ili zatvorite) svoju društvenu mrežu

Iako se ne radi o izmišljenim likovima koji krive žrtve, veliki dio Joeove sposobnosti da cyberstalk Beck svodi na količinu informacija koje su javno dostupne na njezinim računima na društvenim mrežama.

Očito se oslanjamo na te društvene mreže kako bismo organizirali svoj društveni život i ostali u kontaktu s voljenima, tako da njihovo isključivanje nije uvijek opcija. Međutim, možemo osigurati da budu što je moguće sigurnije.

Prvo, vodite razgovore o tome gdje idete na piće vikendom izvan svojih vremenskih rokova i strogo u DM-ove.

Drugo, provjerite da li se vaši postovi i fotografije dijele samo s prijateljima, a ne s prijateljima i nikad ne šire. Zatim pažljivo pročistite listu prijatelja. I na kraju, osigurajte da promijenite svoje postavke kako biste pregledali sve što vaši prijatelji objavljuju na vremenskoj traci prije nego što se pojavi, to će vam pomoći da održavate kontrolu nad informacijama koje dijelite.

Snažne lozinke

To je kliše, ali nikad ne upotrebljavajte ime vašeg ljubimca iz djetinjstva ili ime za života tijekom cijelog života kao lozinku, čak i ako ste književna nasljednica. Uvijek koristite duge i složene lozinke koje sadrže kombinaciju standardnih slova, velikih i velikih slova i brojeva i uvijek koristite različite zaporke za svaku uslugu.

Ako imate MacBook, razmislite o postavkama sustava i postavite traženo polje zaporke na "odmah". To znači da ćete morati unositi zaporku svaki put kada Mac pređe u stanje mirovanja, neugodno da, ali i dokaz o puzanju.

Odjavite se iz oblaka

Većina nas koristi oblak za pohranu ovih dana za datoteke i fotografije, sve češće ga koristimo za izradu sigurnosnih kopija, pohranjivanja i dijeljenja naših najosobnijih podataka. Vjerojatno dijelimo pristup oblaku na više uređaja, primjerice sigurnosno kopiranje telefona na prijenosno računalo, bilo ručno ili automatski.

Ako jedan od tih uređaja nestane ili mu pristupi haker, mogao bi imati pristup datotekama na svim uređajima povezanim s oblakom. To znači da se isplati znati na daljinu odjaviti se iz oblaka.

Pomoću iCloud možete jednostavno odabrati aplikaciju Postavke i vidjeti sve uređaje na koje ste trenutno prijavljeni pomoću iClouda. Da biste opozvali pristup, jednostavno pritisnite mali križni gumb pored uređaja kako biste ga uklonili iz iClouda. Nakon što to učinite, ne zaboravite odmah promijeniti lozinku.

Ne zaboravite da sve sigurnosne kopije u oblaku na svom WhatsApp računu možete isključiti i pristupom chatovima, zatim sigurnosnim kopijama chata i isključivanjem automatske izrade sigurnosnih kopija..

Udvostručite svoju sigurnost

Ako želite biti dvostruko sigurni da nekoga neće zaštititi s vaših internetskih računa, kao što je Gmail, na primjer, možete postaviti dvostruku provjeru autentičnosti. Ovo je sustav koji zahtijeva više od vašeg korisničkog imena i lozinke. Također mu treba i brojčani kod. Ovaj se kôd obično šalje na vaš pametni telefon putem SMS poruke.

Možete ga uključiti za Microsoftove usluge i web mjesta, kao i za Dropbox. To može biti mala neugodnost, ali trebalo bi svakoga tko pogoditi vašu zaporku ostati izvan računa.

Privatne datoteke držite pod zaključanom tipkom

U slučaju da se netko uspije prijaviti na vaše računalo, želite biti sigurni da ne može pristupiti vašim najčešće privatnim datotekama. Pogotovo ako ste spremali skrivene iskre svog najboljeg prijatelja.

U Windowsima (ali ne i u Windowsima 10) možete kriptirati datoteke kako biste ih zaštitili. Desnom tipkom miša kliknite (ili pritisnite i zadržite) datoteku ili mapu i odaberite svojstva, a zatim odaberite napredni gumb i odaberite šifrirani sadržaj da biste osigurali potvrdni okvir podataka. Odaberite U redu da biste zatvorili prozor naprednih atributa, odaberite Primjena, a zatim odaberite U redu.

Na Mac računalu možete koristiti 'preglednik aplikacija' za šifriranje datoteka. Otvorite sliku pomoću aplikacije za pregled, u izborniku datoteke odaberite 'izvezi kao PDF', u padajućem prozoru preimenujte proširenje u '.pdf' i kliknite detalje. To će vam dati mogućnost šifriranja datoteke i postavljanja lozinke. Ova bi metoda trebala raditi za sve slikovne datoteke ili dokumente koje aplikacija za pregled može otvoriti.

Izbrišite svoju povijest

Skoro svi preglednici ovih dana, uključujući Safari, Chrome i Firefox, omogućit će vam surfanje Internetom putem načina privatnog pregledavanja koji blokira kolačiće i sprječava ga u spremanju vaše internetske povijesti. Dobro je uvijek surfati privatnim pretraživanjem. Ako zaboravite da koristite privatni preglednik, trebali biste upamtiti redovito brisanje povijesti i brisanje predmemorije, posebno ako uređaj dijelite (čak i neočekivano) s nekim drugim.

Brayan Jackson
Brayan Jackson Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me