SSH este adesea denumit „VPN al săracului” sau „VPN de care nimeni nu își amintește”, dar ambele sunt încă utilizate pe scară largă astăzi și au avantajele și asemănările lor. În acest mod, voi încerca și voi explica în termenii profanului cum funcționează și voi explora, de asemenea, avantajele și contra de ambele tipuri de conexiuni și voi evidenția cele mai bune utilizări ale acestora.


O analogie simplă a VPN (Rețeaua virtuală virtuală) și SSH (Secure Shell) ar fi următoarea: aveți o conversație telefonică de acasă cu colegii dvs. din altă cameră de consiliu. Cu un VPN, toată lumea din sala de consiliu este în măsură să te audă și le poți auzi, dar cu un SSH, doar o singură persoană te poate auzi și trebuie să transmită mesajul tuturor celorlalți. Ceea ce spunem este că un VPN vă conectează la o rețea și SSH la un singur computer.

După cum sugerează numele VPN și SSH, ambele sunt utilizate pentru a „tunela” traficul de rețea folosind o conexiune criptată și, astfel, oferindu-vă o mai mare securitate. Pentru că oamenii întreabă adesea "Ceea ce este mai sigur?".După cum probabil puteți ghici din numele companiei noastre, suntem parțiali la VPN-uri, dar citind articolul veți da seama, de asemenea, că SSH este un instrument excelent.

Există două cazuri diferite de utilizare a VPN-urilor și SSH - interne și externe - și ambele vor fi explorate. Ceea ce ne referim la intern este rularea propriului dvs. server VPN / SSH și prin extern este când vă conectați la un serviciu la distanță, astfel cum este furnizat de compania dvs. pentru lucrul la domiciliu sau de un furnizor VPN pentru securitate.

VPN

Principala diferență între SSH și VPN este că VPN funcționează la nivel de transport, în timp ce SSH funcționează la nivel de aplicație. Acest lucru înseamnă că, atunci când instalați un VPN, acesta direcționează automat tot traficul de rețea printr-un tunel securizat și acesta este motivul pentru care atunci când instalați un software VPN va instala, de asemenea, un adaptor de rețea virtual.

La nivel de securitate ambele pot fi utilizate pentru a oferi exact aceeași cantitate de criptare și din acest punct nu există nicio diferență atâta timp cât utilizați aceeași criptare (consultați ghidul nostru de criptare). Dezavantajul folosirii VPN-urilor este că traficul poate fi deghizat în trafic HTTP dintr-o vizualizare a interceptorilor.

Deși VPN este în general mai ușor să configurați problema este că nu există un standard unificat pentru acesta. Acest lucru înseamnă că nivelul de asistență poate varia și este posibil să aveți probleme cu configurarea acestuia. Cu un VPN modern, acestea oferă un software și suport foarte bun, așa că aceasta este o problemă numai dacă intenționați să rulați propriul server VPN sau dacă aveți nevoie să vă conectați la rețeaua companiei dvs..

Pro: Poate folosi UDP sau TCP, poate deghiza traficul

Contra: nici un standard unificat

utilizari: Acces de la distanță la resursele companiei, oferind securitate

SSH

Așa cum am menționat mai sus, SSH funcționează la nivel de aplicație. Aceasta înseamnă că trebuie configurat manual pentru a vă proteja tot traficul. Prin urmare, dacă doriți să configurați criptarea pentru tot software-ul, acesta trebuie configurat manual folosind clientul SSH - de obicei PuTTY.

În unele, este bine ca SSH să nu cripteze tot traficul, deoarece acest lucru poate încetini conexiunea dvs. și nu toate programele dvs. ar putea avea nevoie. În ceea ce privește, este mult mai greu să deghizezi traficul SSH, iar unele plugin-uri Flash / Java / JS / Activex pot ocoli setările de conectare.

După cum am menționat mai sus, SSH este ușor de instalat, dar poate fi greu de configurat. Acest lucru se datorează faptului că trebuie să configurați toate conexiunile individual și trebuie să vă setați browserele pentru a utiliza un proxy SOCKS. SSH este un sistem unificat și, prin urmare, există o cantitate mare de asistență.

Pro: nu criptează tot traficul, este mai ieftin de rulat, unic standardizat & protocol unificat

Contra: Mai greu de configurat, poate utiliza doar TCP, nu criptează tot traficul, dificil de deghizat traficul, scurgeri DNS

utilizari: acces la distanță la un singur computer, oferind securitate

Concluzie

Atât VPN, cât și SSH vă pot oferi același nivel de securitate dacă este configurat corect. Cu toate acestea, SSH este mult mai greu de configurat și de unde să alegeți, în timp ce există o mulțime de furnizori VPN și din moment ce criptează automat tot traficul dvs. și poate fi deghizat - cel puțin după părerea noastră - este un sistem mult mai bun. Dacă nu vă deranjează tot traficul criptat (de exemplu, aveți nevoie doar de navigare sigură și e-mailuri) și de a învăța unele cunoștințe tehnice, atunci SSH merită luat în considerare. Dacă doriți într-adevăr, este posibil să folosiți și cele două cot la cot, dar acest lucru poate sacrifica cu adevărat viteza pentru un nivel de protecție de care probabil nu aveți nevoie.

Brayan Jackson
Brayan Jackson Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me