Fanii rețelelor de socializare permit orbește, în mod neclintit sau de bună voie, ca Facebook, Instagram și Twitter să-și folosească datele pentru a face miliarde de dolari. Ei nu obțin nimic în schimb, dar orice satisfacție vine din expunerea tediului vieții lor. În unele cazuri, deschiderea vieții unuia pentru un moment de faimă provoacă dureri de cap. Cu siguranță nu îmbogățește utilizatorul mediu din punct de vedere financiar. Totuși, tot ce poate fi pe cale să se schimbe.


O platformă socială de pornire, Steemit, încearcă să arunce pe cap vechiul model. Dacă are succes, poate revoluționa viitorul rețelelor de socializare. Spre deosebire de gigantii de social media menționate mai sus, care ne extrag informațiile fără a împărtăși profitul, Steemit face exact opusul. Își răsplătește utilizatorii cu numerar rece, greu, sub forma unei criptomonede.

În acest sens, site-ul inovativ de socializare îmbunătățește programele de recompensă omniprezente oferite de hoteluri, companii aeriene și companii de carduri de credit. Acestea rambursează o parte din achiziția dvs. în numerar sau în puncte. Cu toate acestea, trebuie să cheltuiți bani pentru a obține o parte din banii dvs. înapoi. Imaginați-vă o configurație în care veți fi plătit nu pentru că ați cheltuit bani la rece, greu, ci doar pentru că ați făcut ceva ce faceți deja gratuit! Nu veți acumula dolari sau euro, dar o locație numită Steem în schimb.

Cum funcționează Steemit?

Pe Steemit, de fiecare dată când postați, comentați sau „like”, veți fi plătit o fracțiune dintr-un Steem. Când ați acumulat o grămadă de Steems, le puteți încasa pentru o monedă normală. Dacă sunteți optimist în ceea ce privește potențialul de apreciere al lui Steem, sperând că va fi pe linia Bitcoin sau Ethereum, puteți opta să vă mențineți Steems în schimb. Mulți oameni pot alege să meargă așa, din cauza cât de ușor este să câștigi Steems.

Creatorii lui Steemit se laudă cu mândrie,

„Steem este prima criptocurrency care încearcă să răsplătească în mod precis și transparent… [persoanele] care aduc contribuții subiective la comunitatea sa.”

A avut admiratorii săi imediați, deși în număr mic. Cu toate acestea, în momentul în care Steemit a lansat primele plăți în iulie 2016, la doar trei luni de la lansare, a primit o atenție serioasă. Jucătorii acumulați. Steemit a câștigat dobândă, chiar dacă ați fost plătit în Steems, care, în calitate de naștere a criptocurrenței, nu are o valoare garantată.

Credința investitorilor în Steem a fost răsplătită. Valoarea lansării a crescut de la 1,2 milioane USD inițiali la 350 milioane USD. Chiar și după ce s-a așezat din nou, acesta s-a redus la aproape 300 de milioane de dolari, ceea ce înseamnă că se află în mod constant printre primele 20 de monede digitale tranzacționate. Nu este deloc ponosit. Ce este mai mult, de la lansarea sa, Steem a fost distribuit în valoare de peste 30 de milioane de dolari către peste 50.000 de utilizatori, potrivit rapoartelor companiei. Acest lucru o pune pe o traiectorie pentru a răsturna modelul construit de giganții de social media pe parcursul a zeci de ani de utilizare.

Noua paradigmă a criptocurrenței și a afacerilor, Steemit emulează în mare măsură alte rețele sociale. Cele mai populare etichete includ lucruri precum fotografia, viața, călătoriile, arta și, poate, surprinzător, Steemit în sine. Cu toate acestea, are cel puțin o diferență interesantă - trolling - din cauza stimulentului în numerar. Co-fondatorul lui Steemit explică,

„Pentru prima dată, există costuri de oportunitate pentru trolling. În fiecare secundă pe care cineva o cheltuiește cu trolling-urile, își riscă reputația și se împiedică să câștige vreun Steem. "

Utilizatorii votează postările dvs., ceea ce vă ajută să vă determinați plata.

Un Cryptocurrency pentru mase?

Co-fondatorii lui Steemit sunt buni în a spune că este ușor să intri pe această piață. Steem a fost conceput ca criptocurrency pentru mase, deoarece barierele de intrare sunt aproape inexistente.

Steemit mi se pare o idee al cărei timp a venit. De ani de zile, moguli de social media, precum Mark Zuckerberg, s-au îmbogățit prin a genera informații de voluntariat. Ce ai obținut în schimbul conținutului pe care l-ai generat? Nada! De fapt, unii utilizatori ai platformelor tradiționale de social media au obținut mai mult decât au fost negociați sub formă de critici, rușine și repercusiuni similare. Acum cel puțin pot exista câțiva dolari care să te asigure și să fie un balsam pentru arsurile tale.

Steem este o criptocurrency care se bucură de bula de criptocurrency. Asta înseamnă că, chiar dacă aveți norocul să acumulați o bucată de Steems și să vă îmbogățiți, averea dvs. ar putea dispărea la fel de ușor. Cu toate acestea, ați postat înainte pe alte platforme fără nici o perspectivă de recompensă. Aceste platforme făceau miliarde pentru alții. De ce nu verifică Steemit - ce ai de pierdut?

Credit de imagine: De nopporn / Shutterstock.com
Brayan Jackson Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me