Un studiu recent PLOS ONE sugerează că utilizatorul Facebook obișnuit ar avea nevoie de peste 1.000 USD în compensație pentru a-și dezactiva contul pentru un an..

Descoperirile sunt foarte importante pe scena publicității de anul trecut a fost mult mai mediatizată de Cambridge Analytica și de infracțiunea raportată de New York Times. Raportul NYT a dezvăluit modul în care gigantul social media a distribuit cantități fără precedent de date ale utilizatorilor cu companiile partenere. Se pare că, în ciuda tuturor acestor lucruri, utilizatorii Facebook consideră că avantajele și comoditatea platformei depășesc potențialele riscuri de securitate și confidențialitate digitale.

Cercetătorii care efectuează studiul, inclusiv mai mulți economiști și un cercetător în social media, au fost finanțați prin subvenții de la Kenyon College și Michigan State University. Scopul principal al cercetării a fost de a determina ce valoare are platforma de socializare pentru consumatori, având în vedere faptul că serviciul este oferit gratuit. Cercetătorii au efectuat o serie de licitații în care participanților li s-a oferit o compensație financiară pentru dezactivarea conturilor lor de Facebook pentru o perioadă cuprinsă între o zi și un an.

Unul dintre autorii studiului, Jay Corrigan, a explicat gândirea cercetătorilor într-un comunicat de presă: „Știm că oamenii trebuie să obțină o valoare extraordinară de pe Facebook sau nu ar petrece milioane de ore pe site în fiecare zi. Provocarea este modul de a pune o valoare în dolari pe un serviciu pe care oamenii nu-l plătesc. ”

Cele trei licitații înființate de cercetători s-au concentrat pe două probe de studenți ai universităților din Midwestern, un eșantion de participanți din comunitatea generală și un eșantion online. Cercetătorii au descoperit că un eșantion de ofertă medie a participanților studenților a fost de peste 2.000 USD pentru a dezactiva Facebook pentru un an, în timp ce oferta medie din eșantionul comunității a fost puțin peste 1.000 USD pentru un an fără Facebook.

Aceste concluzii sunt cu siguranță relevante și indică faptul că utilizatorii pun o valoare financiară ridicată pe experiența lor în social media, chiar și în fața unor scandaluri și a unor grave probleme de confidențialitate personală. Corrigan a declarat într-un comentariu către CNBC că Facebook este: „atât de distractiv și atât de util încât [sunt] dispuși să-și lase deoparte preocupările de confidențialitate.”

Studiul a împărtășit câteva statistici incredibile care arată cât de popular este site-ul social media și cât de înrădăcinată este serviciul în viața de zi cu zi a utilizatorilor săi: „Dacă Facebook ar fi o țară, ar fi cel mai mare din lume în ceea ce privește populația cu peste 2,20 miliarde de utilizatori activi lunari, dintre care 1,45 miliarde sunt activi zilnic, petrecând în medie 50 de minute în fiecare zi pe platformele deținute de Facebook (de exemplu, Facebook, Messenger, Instagram). Aceasta înseamnă că, în mod colectiv, utilizatorii săi petrec mai mult de 100.000 de ani pe Facebook în fiecare zi. "

"În ciuda preocupărilor cu privire la pierderea relevanței din cauza scăderii postărilor personale de către utilizatori, a diminuării interesului pentru adopție și utilizare de către adolescenți și adulți tineri, afirmații despre manipularea potențială a conținutului său în scopuri politice și scurgeri care pun sub semnul întrebării manipularea companiei de date ale utilizatorilor privați, Facebook rămâne topul rețelei de socializare din lume și al treilea site cel mai vizitat pe Internet după Google și YouTube. "

Aceasta sugerează că Facebook a devenit o prezență atât de puternică în viața oamenilor, încât mulți sunt dispuși să treacă cu vederea pretinsele manipulări greșite ale rețelei de date ale utilizatorilor în favoarea beneficiilor percepute. Studiul concluzionează că „Îngrijorările legate de confidențialitatea datelor, cum ar fi presupusa manipulare problematică a informațiilor private ale utilizatorilor de la Cambridge Analytica, despre care se crede că au fost folosite pentru a influența alegerile prezidențiale ale Statelor Unite din 2016, nu fac decât să sublinieze valoarea utilizatorilor Facebook pe care trebuie să le obțină serviciul. . În ciuda paradei de publicitate negativă care înconjoară dezvăluirile Cambridge Analytica la jumătatea lunii martie 2018, Facebook a adăugat 70 de milioane de utilizatori între sfârșitul anului 2017 și 31 martie 2018. Aceasta implică faptul că valoarea utilizatorilor derivă din rețeaua socială mai mult decât compensează problemele de confidențialitate. “

Aceasta nu înseamnă neapărat că utilizatorii Facebook ignoră problemele de confidențialitate și nu înseamnă că utilizatorii nu ar trebui să fie vigilenți cu privire la confidențialitatea lor personală atunci când folosesc site-ul. Pur și simplu arată că utilizatorii percep o anumită valoare din experiența lor de Facebook care depășește orice riscuri de confidențialitate asociate cu utilizarea platformei.

Deși rezultatele studiului sunt deschise pentru ochi, nu sunt surprinzătoare. Rețeaua socială s-a încorporat cu succes ca parte esențială a vieții de zi cu zi a miliarde de oameni. Atitudinea Facebook și a diferitelor sale platforme este monolitică și din ce în ce mai neobservantă datorită cantității masive de date personale pe care compania le administrează..

Utilizatorii Facebook care sunt preocupați de confidențialitatea personală pe internet ar trebui să ia în considerare utilizarea unui VPN pentru a-și securiza datele online. Cele mai importante VPN-uri de pe piață pot ajuta utilizatorii să-și cripteze comunicațiile online și să-și asigure confidențialitatea personală în timp ce folosesc Facebook sau fac orice altceva pe internet.

Dacă această poveste v-a determinat să vă reconsiderați propria securitate online, de ce să nu aruncați o privire la cea mai bună pagină de servicii VPN pentru mai multe informații.

Brayan Jackson
Brayan Jackson Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me