Bitcoin nu strălucește la fel de mult în aceste zile, unii dintre cei mai timpurii și mai fani fani dând naștere unui nou copil pe „blocul valutar”. În schimb, Monero devine rapid noua monedă virtuală dragă pentru cei care doresc sau trebuie, rămâne anonim. Aparent, pentru unii, Bitcoin nu mai este suficient de anonim. Pentru ei, Monero, care este o monedă de confidențialitate concepută pentru a preveni urmărirea, devine moneda digitală.


Numai timpul ne va spune dacă apelul său captează inimile și mințile altor utilizatori de criptomonede. Dar nu este insondabil, ca deja, în mod procentual, aprecierea acestuia este mai mare decât Bitcoin - deși pe o perioadă scurtă de timp. Unul dintre motivele pentru care devine rapid moneda virtuală la alegere se datorează dezvoltării de programe software, care le permite să se ocupe de tranzacțiile Bitcoin.

Se pare că firmele de analiză, cum ar fi Chainalysis, devin mai bune la descoperirea unor protocoale digitale legate de criminalitate sau spălare de bani și alertează schimburile și împiedică conversia în numerar tradițional. Cel puțin, într-o privință, tehnologia ledger blockchain disponibilă în public se dovedește a fi un impediment pentru cei care doresc să rămână total invizibili, deschizând astfel calea către popularitatea Monero. (Nota editorului - dar vă rugăm să consultați Confidențialitatea Bitcoin - Un ghid profund pentru cumpărarea și cheltuirea Bitcoin anonim).

Când vine vorba de criptomonedă, poate sunt mai înțelept decât persoana obișnuită, totuși trebuie să recunosc că Monero a zburat sub radarul meu și s-a ridicat deasupra mea. Ce este exact? O monedă de confidențialitate? O criptomonedă viabilă? Întrebări bune. Monero este una dintre numeroasele monede axate pe confidențialitate, fiecare oferind funcții de securitate diferite. Nu creează doar adrese false pentru a ascunde expeditorii, ci criptează adevărata lor adresă. Criptocurrența open-source a luat ființă în aprilie 2014.

Monero este spre deosebire de criptocurrențele publicitare, cum ar fi Bitcoin, unde adresele cu monede asociate anterior activității nedorite pot fi listate negre și pot refuza monedele de către alți utilizatori. Suflându-și propriul corn, Monero pretinde fără îndoială "privat, de urmărit și opțional transparent." Ca atare, acum este metoda preferată de plată pentru multe atacuri ransomware.

Monero este, de asemenea, fungible. Se presupune că, în virtutea unui fel de camuflaj pe calculator, Monero nu poate deveni afectat prin participarea la tranzacțiile anterioare. Aceasta înseamnă că Monero va fi întotdeauna acceptat fără riscul de cenzură și / sau reglementare. Spre deosebire de Bitcoin, al cărui istoric al tranzacțiilor pentru Bitcoins individuale este înregistrat pe blockchain, același lucru nu este valabil cu Monero. Bitcoinurile care au fost asociate cu anumite evenimente, precum furtul, ar putea fi evitate de comercianți și schimburi. Acest lucru nu se poate cu Monero.

Puteți întreba ce este necesar pentru a vă implica în Monero. La fel ca multe alte criptomonede, Monero oferă părților interesate posibilitatea de a exploata blocuri. În timp ce indivizii au capacitatea de a se alătura bazinelor miniere, ei pot, de asemenea, să extragă monero singuri. Nu este nevoie decât de un computer obișnuit - nu este necesar un hardware special, cum este cazul Bitcoin.

Fiți conștienți că există o uzuală volatilitate considerabilă cu Monero ca și în cazul altor criptomonede, în creștere de aproximativ 70% în ultima lună și peste 1300% de când a început tranzacționarea pe CoinMarketCap. De la înființare în 2014, criptocurrencyul a fluctuat între 0,25 USD și aproape 60 $ (în mai 2017). Însă tocmai în ultimele două luni ale anului trecut, aceasta a quintuplat în valoare cu mult peste 300 USD. Deci, pare să fie o oportunitate de a „juca” pentru câștiguri de capital rapide și, desigur, tranzacții furtive. Nu există nici o tehnologie comercializabilă care o susține, cum ar fi blockchain.

Se pare că, deocamdată, Monero câștigă tracțiune (și apreciere) datorită apelului său ca facilitator al tranzacțiilor ilegale. Cu toate acestea, atunci când cetățeanul obișnuit se îmbarcă cu acesta, acest lucru se va schimba probabil, deoarece oamenii de zi cu zi se preocupă de confidențialitate și supraveghere. Deci, valoarea monedelor virtuale poate fi o problemă de conjectură, dar direcția viitoare a supravegherii nu este. Este doar probabil să se înrăutățească și să crească apelul de monede virtuale precum Monero.

Credit de imagine: De Wit Olszewsk / Shutterstock.
Brayan Jackson Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me