Poate că avem dreptate să prăjim Facebook și să-l prăjim pe CEO-ul său, Mark Zuckerberg. Însă mulți observatori consideră că ar trebui să fim mult mai alarmați în ceea ce privește evoluția la o companie mohorâtă din California, care a fost împuternicită de președintele Obama să supravegheze nucleul internetului. Pentru aparenta greșită administrare greșită la Internet Corporation pentru numiți și numere atribuite (ICANN) poate fi chiar mai înfricoșătoare decât transgresiunile Facebook.


Pentru cei neinițiați (ca mine, de exemplu), un fundament ar fi un început bun, căci ICANN nu era o entitate în vârful limbii mele. ICANN este o organizație non-profit fondată acum aproape 20 de ani, pe măsură ce Internetul se extinde rapid. Este responsabil pentru coordonarea întreținerii și procedurilor mai multor baze de date legate de spațiile de nume ale internetului.

Protocoalele sale asigură funcționarea stabilă și sigură a rețelei. Este implicat în principal cu sistemul de nume de domeniu (DNS) și are sarcina de a ajuta la păstrarea stabilității operaționale a Internetului și de a promova concurența. Pe scurt, statutul ICANN a fost, în esență, de a îmbunătăți gestionarea tehnică a numelor și adreselor de internet.

De exemplu, pentru a ajunge la o altă persoană de pe Internet, trebuie să introduceți o adresă în computer - un nume sau un număr. Această adresă trebuie să fie unică pentru ca calculatoarele să știe unde să o găsească. ICANN coordonează acești identificatori unici în întreaga lume. Fără această coordonare, nu ar exista un singur internet global unificat. Din motive de brevet, să spunem doar că ICANN nu controlează internetul, dar are un impact important asupra extinderii și evoluției Internetului.

De-a lungul timpului, așa cum a fost predeterminat atunci când a apărut în cadrul Internet Assigned Numbers Authority (IANA), ICAN va opera prin contracte de rulare la Departamentul de Comerț. Așa cum este tipic unei corporații private. Dacă a primit contracte de la guvernul SUA, este rezonabil să presupunem că ar exista o supraveghere guvernamentală a activităților sale. GRESIT! Acesta ar fi putut fi cazul înapoi când, dar pe parcurs, a devenit opac pe măsură ce supravegherea a dispărut ... prin proiectare.

Faptul că ICANN nu are nicio responsabilitate internă poate fi din cauza faptului că administrația președintelui Obama a eliminat orice responsabilitate a guvernului. Cu aproximativ optsprezece luni, guvernul american a predat ICANN controlul părților critice ale internetului și a eliminat-o de sub controlul sau supravegherea guvernului.

Acest eveniment a fost un director de cap, deoarece a venit pe calea administrației Obama mergând în direcția opusă în discuția privind regulamentul cu neutralitate a netului. La fel de mult pentru consecvență, și face clar elementele politice - nu practice - ale neutralității netei. Președintele Barack Obama a decis, în mod unilateral, că ICANN este mai bună, fără nicio intervenție a guvernului. ICANN are acum control absolut asupra infrastructurii cheie de pe Internet și nu răspunde nimănui.

S-ar putea încerca să se justifice, având în vedere că dispariția supravegherii a fost o reacție plină de genunchi la dezvăluirile lui Edward Snowden, care au zugrăvit guvernul ca fiind prea implicat în Internet - pentru lipsa unei explicații mai bune. Pe măsură ce o opoziție de la Washington Examiner opinează, scoaterea guvernului din lumea Internetului (renumită față de neutralitatea netă) a fost lăudată în anumite sferturi:

„Internetul este„ cel mai bine protejat de geek ”- ca Mark Zuckerberg? - „mai degrabă decât orice guvern”, au argumentat mass-media. Nu este mare lucru, au spus academicienii. Acest lucru „nu va afecta utilizatorii de Internet și utilizarea lor de Internet”, a răsunat ICANN. ”

În absența supravegherii guvernamentale, misiunea și statutul ICANN au fost compromise. Nu mai este răspunzător de guvern - de multe ori față de oficialii americani (un pic întârziat pentru asta) sau de Primul amendament. Who.is, baza de date mondială a ICANN despre cine deține site-ul și modul de contactare a acestora, în curând nu va mai fi publică. Și există pericol pentru noi toți.

Acum, companiile și agențiile de aplicare a legii care se bazează pe faptul că văd aceste date către escroci, pirați, pornografi copii și alți oameni răi online nu vor avea nicio urmă de urmat. Fără ca nimeni să dea dovadă de practici de angajare potențial îngrijorătoare - și fără supraveghere guvernamentală - îngrijorarea este că aceste probleme ar putea transforma în ceva mult mai mare. Este opusul înfiorării misiunii guvernamentale - despre care am scris adesea. Angajații individuali ar putea câștiga puterea de a aduce întregul Internet la călcâie.

Câteva exemple: un angajat ICANN ar putea pedepsi Rusia pentru interziceri electorale sau "a rezista" o națiune democratică care alege un lider controversat (aveți cineva în minte?) prin dezactivarea domeniului lor de internet - ceva care s-a petrecut de ceva vreme, oricum fără angajați ai ICANN rebele, mulțumesc. Dar chiar dacă nu se va întâmpla ceva de genul acesta, ICANN arbitrar, necontestabil are o putere suficientă pentru a determina, de exemplu, dacă domeniul disputat-amazon este dat pădurii tropicale din Brazilia sau Jeff Bezos al Amazonului?

Dacă se reduce la bani, așa cum se întâmplă adesea, ICANN, din cauza birocrației sale umflate, a beneficiilor și salariilor generoase și a gestionării necorespunzătoare menționate anterior, este un coș de coș financiar cu cerneală roșie. Asta este de așteptat de o companie neprofitabilă fără scop lucrativ, dar există pericole mai grave care se ascund la orizont - nu numai pentru ICANN, ci, prin asociere, Internetul în general, pentru că guvernul Obama i-a lăsat liber să funcționeze cu impunitate.

Acum, care nu mai sunt sub pavilionul american, țări precum țările BRIC (Brazilia, Rusia, China și India) pot decide să se despartă și să-și formeze propriile versiuni de Internet. Uniunea Europeană, care deja își desfășoară propriul drum cu GDPR, este un alt candidat pentru a forma un internet mai ușor de spart. Toate acestea se desfășoară liniștit, furtiv, în timp ce în SUA accentul este pus pe Facebook, confidențialitate și (lamentabil) -capitole sexuale extras-conjugale cu mai mult de un deceniu. E timpul să ne trezim.

Redactorii notează: opiniile lui Stan sunt singurele sale și nu ar trebui privite ca reflectând cele ale altor angajați ProPrivacy.com. Linia noastră oficială este mult mai bine reprezentată de acest articol care încheie:

"Doar o minoritate de susținători republicani afirmă că Obama a „dat internetul departe”. O opinie care, în ansamblu, poate fi înțeleasă ca fiind doar o propagandă nebună. Marea majoritate a oamenilor consideră că SUA nu deține controlul exclusiv asupra ICANN este un lucru bun, iar schimbarea este salutat un moment istoric pentru Internet."

Credit imagine: de Profit_Image / Shutterstock.

Brayan Jackson Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me