Când vine vorba de piraterie care afectează vânzările, gigantii mass-media au fost întotdeauna împotriva unui teanc de dovezi dimpotrivă. Chiar și producătorul de emisiuni TV Alan Bewkes, CEO al Time Warner (compania mamă la HBO), a recunoscut că Game of Thrones fiind „cel mai pirat show din lume” a fost „mai bun decât câștigarea unui Emmy”.


Acum, un studiu comandat de UE oferă încă o dată dovada statistică că pirateria nu afectează în mod negativ profiturile industriei divertismentului. Cel mai păgubitor dintre toate: studiul a fost ținut ascuns timp de ani, din cauza descoperirilor sale, care se opun strică față de cele deținute de mogulii industriei divertismentului..

Studiul se numește „Estimarea ratelor de deplasare a conținutului cu drepturi de autor în UE”. În sfârșit, este disponibil pentru oricine să examineze online. Se dovedește că retorica puternică a industriei divertismentului că suferă și va continua să sufere foarte mult dacă nu se va face ceva despre internet (și temutul piraterie care vine odată cu acesta), este o încărcătură de gunoi..

Studiul UE a propus să răspundă la două întrebări importante:

  1. Cum afectează încălcările drepturilor de autor online, vânzările de conținut protejat de drepturi de autor?
  2. Cât de mult sunt dispuși să plătească contravenienții drepturi de autor online pentru conținut protejat de drepturi de autor?

Pentru a vă asigura că a fost bine rotunjit și corect, studiul a cuprins toate cele patru categorii principale de conținut creativ care sunt cele mai afectate de internet: muzică, audiovizual, cărți și jocuri.

Steaguri Eu

Secțiune transversală mare

Studiul a intervievat 5.000 de cetățeni ai UE din fiecare din mai multe țări, inclusiv Germania, Marea Britanie, Spania, Franța, Polonia și Suedia. Scopul a fost să garanteze că rezultatele vor fi la fel de strâns reprezentative pentru "UE în ansamblu" pe cat posibil.

Cercetătorii au descoperit că 51% dintre adulții din UE au avut "a descărcat sau transmis în mod ilegal orice formă de conținut creativ." Aceste cifre au crescut până la 72% în cazul minorilor. Cercetarea a constatat, de asemenea, că ratele pirateriei au fost mai mari în Spania și Polonia decât în ​​alte părți ale UE.

Deplasarea vânzărilor

Studiul a găsit dovezi ale „deplasării vânzărilor prin încălcări ale drepturilor de autor online?" În cele mai multe cazuri, răspunsul a fost nr. Studiul arată că pentru „filmele de top” s-ar putea să fi existat o pierdere de aproximativ 5% din volumul actual de vânzări. Desigur, aceasta nu este o pierdere neglijabilă.

Cu toate acestea, în cazul jocurilor de noroc, studiul a concluzionat că pirateria a avut efect efect asupra vânzărilor:

„Pentru jocuri, efectul estimat al tranzacțiilor online ilegale asupra vânzărilor este pozitiv - ceea ce implică faptul că consumul ilegal duce la creșterea consumului legal. Acest efect pozitiv al descărcărilor și fluxurilor ilegale asupra vânzărilor de jocuri poate fi explicat prin faptul că industria are succes în transformarea utilizatorilor ilegali în utilizatori plătitori. Tactica folosită de industrie include, de exemplu, oferirea gameplay-ului cu bonusuri suplimentare sau niveluri suplimentare dacă consumatorii plătesc. "

Problema costurilor

Factorii de conducere?

Conform studiului, structura prețurilor a fost principalul motiv al disponibilității oamenilor de a consuma conținut piratat. Cercetătorii au descoperit că, în cazul muzicii, jocurilor și cărților, consumatorii au considerat, în general, costurile acceptabile - ceea ce i-a făcut mai dispuși să cumpere versiuni legitime ale produselor.

Un studiu realizat de BPI în 2014, de exemplu, a dezvăluit că cetățenii britanici au difuzat piese muzicale de 14,8 m. Acest lucru este aproape dublul pieselor de 7,5 m care au fost difuzate în 2013.

Emisiile TV și filmele, pe de altă parte, nu au beneficiat de asemenea. În această categorie, 80% dintre respondenți au afirmat că au considerat că prețurile sunt prea mari. Aceasta implică faptul că „disponibilitatea de a plăti” pentru aceste forme de divertisment este deplasată de costul divertismentului în sine (spre deosebire de faptul că este cauzat de dorința de a consuma aceste forme de divertisment degeaba).

Aceasta este o distincție importantă și este cea pe care industria de filme și TV ar trebui să încerce să o înțeleagă pe deplin. Majoritatea oamenilor nu sunt hoți. Atunci când consumatorilor li se oferă o formă legitimă de absorbție a materialelor audiovizuale - care are un preț rezonabil - trebuie să fie câștiguri considerabile. Creșterea Netflix este un exemplu perfect în acest sens.

Catalog Netflix

Cataloage limitate

Din păcate, mulți consumatori consideră că serviciile de streaming precum Netflix sunt foarte limitate. Acest lucru este valabil mai ales pentru abonații Netflix care trăiesc în afara piețelor cheie, precum SUA. În SUA, consumatorii au acces la 4.339 de filme și 1.326 emisiuni TV la momentul scrierii. Comparați-o cu Marea Britanie (de exemplu), unde consumatorii ajung să vadă doar 2.425 de filme și 542 emisiuni TV și începeți să înțelegeți problema.

Din păcate, discrepanțele de catalog nu sunt singurul lucru care îi îndepărtează pe oameni de serviciile de streaming online plătite. Au existat, de asemenea, rapoarte despre reducerea cataloagelor decât creșterea cataloagelor. Pentru consumatori, alegerea este esențială, deoarece unele titluri pur și simplu nu le interesează. Lipsa de alegere poate face ca cataloagele să pară restrictive. Acest lucru poate determina persoanele care încearcă servicii precum Netflix să le ofere, dacă nu există un conținut suficient de nou pentru a le satisface nevoile.

Pentru o privire completă la cataloagele Netflix din întreaga lume, consultați investigația noastră în profunzime aici.

Punctul de întrebare 3

Care serviciu?

Natura competitivă a pieței audiovizuale și disponibilitatea conținutului diferit pe diferite servicii - cum ar fi Amazon Prime, Hulu și HBO la cerere - scad puternic ceea ce este disponibil pe orice platformă dată. Acest lucru încurcă și frustrează consumatorii care nu își pot permite să plătească pentru mai multe servicii pentru a se bucura de tot conținutul care se potrivește gusturilor lor.

Acestea sunt probleme pe care industria divertismentului trebuie să le rezolve dacă dorește să atragă consumatorii departe de piraterie. Din păcate, această industrie pare mai mult concentrată pe influențarea motoarelor de căutare și exercitarea lobby-urilor (pentru a face mai multe despre piraterie) decât pentru a găsi modalități de a aduce materiale audiovizuale oamenilor într-o manieră mai reușită.

Acest lucru se întristează, având în vedere că înregistrările de la box office sunt stricate. La sfârșitul zilei, producătorii Game of Thrones nu pot greși. Dacă a fi cea mai piratată emisiune de pe Pământ funcționează pentru ei, atunci, fără îndoială, funcționează și publicitatea altor filme și emisiuni TV. Este timpul ca industria divertismentului și-a scos șosetele, mai degrabă decât să-și folosească influența pentru a forța studiile ca acestea să fie măturate sub covor.

Opiniile sunt proprii scriitorului.

Creditul imaginii din titlu: AlexLMX / Shutterstock.com

Credite imagine: Belish / Shutterstock.com, fizkes / Shutterstock.com, Kaspars Grinvalds / Shutterstock, Nikolaeva / Shutterstock.com,

Brayan Jackson
Brayan Jackson Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me