Guvernul intenționează să instaleze camere conectate la o bază de date centrală de recunoaștere a feței pe peste 100.000 de faruri din Singapore anul viitor au alarmat activiștii de confidențialitate.


VPN pentru Singapore

Mișcarea vine ca parte a proiectului său „Lamppost-as-a-Platform” (LaaP), care este ea însăși parte dintr-o inițiativă mai largă care vizează îmbunătățirea vieții cetățenilor prin intermediul tehnologiei. Denumit „Smart Nation”, acest proiect este supravegheat de agenția guvernamentală GovTech, care a confirmat Reuters la începutul acestui an că:

"Ca parte a procesului LaaP, testăm diferite tipuri de senzori pe faruri, inclusiv camere care pot suporta capacități de recunoaștere facială. Aceste capacități pot fi utilizate pentru efectuarea analizelor de mulțime și pentru susținerea investigațiilor de urmărire în caz de incident terorist."

Alți senzori găzduiți pe faruri își propun să monitorizeze calitatea aerului și nivelul apei și să colecteze date care pot ajuta urbanismul, cum ar fi numerele de scutere pentru pietoni și electric.

GovTech a invitat companiile să depună oferte la noua tehnologie, în speranța unei lansări complete anul viitor.

La fel ca în orașe precum Londra și New York, supravegherea video este deja extinsă în Singapore, până la punctul de a fi omniprezentă. Însă utilizarea software-ului de recunoaștere facială privește, deși poate nu este o surpriză într-un loc des descris ca fiind un „stat de poliție”..

Dar Singapore este un stat de poliție?

Răspunsul la acest lucru depinde oarecum de modul în care definiți „starea poliției”. Singapore este puternic polițist, are legi stricte care reglementează ceea ce este și nu este permis în public și limitează strict libertatea de exprimare (mai ales atunci când este vorba de Partidul de acțiune al guvernului, care a fost la putere de când Singapore a obținut independența în 1959).

Pe de altă parte, ratele criminalității sunt extrem de scăzute, iar terorismul nu este cunoscut (în ciuda amenințării terorismului fiind folosit ca justificare pentru inițiativa recunoașterii faciale LaaP). Poliția nu interferează cu cei care se supun legii și sunt ei înșiși legați de legi și reguli de conduită stricte.

Cenzura și opresiunea politică

La nivel tehnic, Autoritatea de Dezvoltare Media (Singapore MDA) din Singapore operează o politică de „atingere ușoară”, iar atunci când inițiativa OpenNet a testat 100 de site-uri care cred că sunt blocate în mod popular, a constatat că doar șapte, toate legate de pornografie, erau de fapt filtrate..

Că site-urile web, care includeau sex.com, playboy.com și penthouse.com, erau cu un profil foarte ridicat sugerează cu fermitate că blocurile au fost puse la punct pentru a pune punct, mai degrabă decât ca o încercare serioasă de cenzură..

Cu toate acestea, folosind o serie de legi, inclusiv Legea ziarelor și preselor, Actul de defăimare, Legea privind securitatea internă (ISA), Legea sediției și articole din codul penal, guvernul (cu ajutorul unui sistem judiciar care „ returnează în mod sistematic verdictele în favoarea guvernului ”) se orientează rapid către disidenții politici și criticii membrilor PAP.

Se justifică o astfel de cenzură agresivă, citând puternicul amestec etnic și religios al Singapurului, care a dus în trecut la tulburări și revolte (dar niciun incident care poate fi catalogat drept „terorist”).

În plus față de aceste măsuri, toți furnizorii de servicii Internet și furnizorii de conținut de internet (ICP) pe care Autoritatea de Dezvoltare Media pentru Dezvoltare (MDA) îi determină să fie partide politice sau „angajați în propagarea, promovarea sau discuția problemelor politice sau religioase legate de Singapore” trebuie să înregistreze cu MDA.

Înregistrarea presupune predarea unei „obligațiuni de performanță” de 50.000 USD și acordul de a elimina orice material considerat a fi ofensator sau sensibil politic de către MDA în termen de 24 de ore. În mod îngrijorător, aceasta include și „material [care] pledează pentru homosexualitate sau lesbianism”, care poate duce la continuarea victimizării și cenzurii comunității LBGT..

Rezultatul utilizării de măsuri non-tehnologice pentru a reduce disensiunea sau conținutul politic, religios sau etnic a dus la o formă răspândită de autocenzură. Majoritatea oamenilor, ghidați de „markeri în afara limitelor” (marcaj OB), oarecum definite, dar recunoscute oficial, care denotă ce subiecte sunt permise pentru discuții publice, au ales să limiteze sfera contribuției lor pe probleme sensibile..

O schimbare în concentrare?

Cei care apără prezența poliției cu mâna grea în Singapore indică adesea faptul că guvernul nu urmărește și nu țintește legea care respectă cetățenii. De fapt, Singapore este unul dintre cele mai sigure orașe din lume în care se poate plimba!

Folosirea tehnologiei de recunoaștere facială pentru publicul general înseamnă însă că, începând cu anul viitor, guvernul va efectua o supraveghere pe scară largă asupra cetățenilor obișnuiți care respectă legea care își desfășoară activitatea zilnică.

Este ceva ce nu a mai făcut până acum. A colaborat intens cu SUA și Australia în programele lor de supraveghere globală Five Eyes, oferindu-le acces la cablurile internaționale de fibrotic care trec prin oraș-stat. Însă acest lucru nu este același cu pătură spionând propriii cetățeni.

secrete ale mării

Cei mai mulți locuitori din Singapore par îngrijorati de ceea ce poate fi privit ca o schimbare sinistră de concentrare, în schimb văd guvernul ca o mână de călăuzire fermă, dar benignă. Dar rămâne de văzut dacă trăiesc într-o utopie bine ordonată sau în ceea ce este în cele din urmă o cușcă aurită supravegheată de un guvern frate mare malefic.

Credit imagine: De Prasit Rodphan / Shutterstock

Brayan Jackson
Brayan Jackson Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me