Documentele au fost scurse online, care par să arunce lumină asupra utilizării industriei de jocuri pe calculator a Artificial Intelligence (AI) pentru a crește veniturile din publicitate și vânzările de jocuri. Documentele confidențiale au apărut pe Imgur în urmă cu două zile și au făcut runde pe Twitter. Documentele scurse, dacă sunt autentice, dezvăluie lungimile îngrozitoare la care industria jocurilor de calculatoare este dispusă să meargă pentru a-și scufunda jucătorii folosind AI.

"Ghiciti veniturile utilizatorilor"

Documentele afirmă că datele de supraveghere sunt colectate pentru a compila profiluri detaliate despre utilizatori. Într-un exemplu, smartphone-urile vizate sunt monitorizate atunci când ating viteze mari și călătoresc „pe un drum marcat de hărți Google”. Când se întâmplă acest lucru, AI folosește tehnologia de ascultare pasivă pentru a angaja microfonul smartphone-ului. Conform documentelor, AI utilizează apoi „zgomotele motorului din hashlib-ul nostru pentru zgomotul motorului pentru a detecta tipul de mașină pentru ghicirea veniturilor”.

Documentele terifiante susțin, de asemenea, că telefoanele sunt monitorizate pentru a vedea dacă rămân în aceeași locație timp de opt ore sau mai mult. Dacă se constată că acest lucru este adevărat, ținta este marcată ca „acasă”. Apoi, documentele neconfirmate continuă să explice monitorizarea detaliată care are loc în casa unui utilizator:

„Când sunteți acasă, monitorizați zona spațiului de mers comun. Împerechează cu informații despre numărul de scări adunate din tiparele audio ale pieselor. Ghiciți imagini pătrate ale casei. "

Într-o secțiune marcată „Schedule„ Z ”Locație și date locale”, este explicat modul în care jucătorii sunt monitorizați în timpul orei de zi pentru o posibilă locație de lucru, înainte de a preciza:


„Venitul mediu de referință încrucișat în zonă. Ghiciți veniturile utilizatorilor. Bănuiește bugetul de lux, divertisment și jocuri pentru utilizatori. ”

Smartphone pentru pat

A se relaxa acasa?

O parte a documentului etichetat „Exemplu evidențiat” continuă apoi să explice cum s-a decis că „ședințele de joc cu bonus ridicat în timpul perioadelor de relaxare nu sunt, în mod paradoxal, timpul de încurajare a implicării premium”.

Conform acelei părți din documentele scurse, utilizatorii sunt monitorizați folosind date GSM pentru a-și da seama când sunt „stabilite”" si are "telefonul în poala lor în dormitorul lor ”. În acel moment, utilizatorii sunt vizați cu bonusuri gratuite și „reclame de joc care nu produc venituri." Conform scurgerii, în aceste momente „AI-ul descurajează grav reclame premium”.

Interesant, documentul susține că AI-ul a găsit o corelație specifică între nefolosirea conținutului premium în aceste „perioade de relaxare” și „venituri crescute în următoarele zile”.

De parcă acest lucru nu ar fi fost suficient, AI-ul ascultă, nu numai cuvintele cheie, ci și „sunetele non-word." Exemple includ sunete la microunde și chiar zgomote de mestecat, care sunt folosite pentru a ghici dacă au fost consumate mese ambalate. Chiar și un tip de mâncare este ghidat de software-ul AI (chipsuri, spaghete etc.).

Alte sunete considerate de interes includ plânsul, țipătul, râsul, ușile trântitoare și multe altele. De fapt, potrivit documentului, există o bibliotecă de aproximativ 500.000 de „sunete non-word” care pot fi procesate și catalogate.

AI ia notă de asemenea despre evenimentele care declanșează un jucător să-și acorde prioritate vieții reale asupra unui joc. Acestea sunt denumite „Evenimente de distragere”. AI ascultă și încearcă să ghicească când se termină aceste distrageri și apoi încearcă să-l determine pe utilizator să joace din nou - uneori folosind anunțuri direcționate pe social media.

Jocuri de Inginerie Socială

Manipulare psihologică Vs Inginerie socială

O secțiune marcată „Planul K” explică modul în care manipularea psihologică este utilizată pentru a constrânge utilizatorii să facă cumpărături. Conform acestei secțiuni, industria a cunoscut un „efect” împotriva manipulării psihologice în favoarea ingineriei sociale - care se presupune că utilizatorii sunt percepuți ca dezvoltatori „care încearcă să îmbunătățească jocul”.

Cu toate acestea, exemplul K1 explică faptul că utilizatorii pot fi manipulați în a cumpăra jocurile pe care oamenii de pe lista prietenilor le cumpără, făcându-i să se gândească „toată lumea o face, și vreau doar să mă potrivesc: care este răul?” În plus, AI poate aștepta ca jucătorii să fie obosiți după lungi sesiuni de joc. În acest moment, AI poate inversa culoarea titlurilor de joc gratuite și plătite (de obicei albastru și roșu) pentru a „păcăli un jucător să facă o achiziție din greșeală”.

Jocuri hacker

Utilizarea gunoiului de date piratat?

Incredibil, se înrăutățește. Conform documentelor scurse, industria de jocuri folosește și gunoi de date hacked pentru a colecta date suplimentare despre utilizatori. O secțiune etichetată „Schedule O” explică „modul în care colectăm datele canalului lateral”:

„Un utilizator se înscrie la serviciu folosind un e-mail pe care îl folosește în altă parte. Aceste profiluri pot fi integrate cu profilul lor actual. Dacă numărul de telefon pentru 2-Factor este utilizat în altă parte, aceste alte profile pot fi combinate. Parola trimisă este un secret, dar hașa MD5 a acestuia poate fi pusă în mișcare inteligentă înainte de a fi sărată împreună cu alte detalii ale utilizatorului.

„Dacă utilizatorul făcea parte dintr-un alt site sau serviciu înainte de a fi piratat, se vor găsi detalii similare. Hackerii obișnuiau să posteze în mod deschis date-dump-urile pe pastebin înainte ca acești utilizatori să fie considerați că merită bani pentru brokerii de date. Acum, datorită obiceiurilor proaste, acestea nu fac decât să obtureze ușor acele depozite care pot fi ridicate de companii ca noi. ”

De remarcat că ultima secțiune este marcată cu o săgeată desenată manual care a avut cuvintele „nu recunoaștem că facem asta” scrisă de mână lângă ea.

Scurgerea industriei de joc 1

Protejeaza-te!

Deocamdată, rămâne de văzut dacă acest proces de date se dovedește a fi real. Ce știm este că tehnologia de ascultare pasivă și AI sunt reale, iar aplicațiile cu permisiunile potrivite pot monitoriza oamenii folosind atât date GSM, cât și microfon. Ca atare, aceste documente par a fi dovezi amăgitoare despre modul în care industria de jocuri utilizează AI pentru a plasa utilizatorii de smartphone-uri sub supraveghere severă.

Așa cum se întâmplă întotdeauna, îndemnăm utilizatorii de smartphone-uri să fie atenți la aplicațiile pe care le instalează. Verificați întotdeauna permisiunile invazive înainte de a fi de acord să instalați orice aplicație sau joc. Dacă un joc solicită permisiunea de a folosi microfonul, rețineți că acest tip de supraveghere poate apărea.

În cele din urmă, utilizatorilor le este amintit faptul că hacks-uri mari și depozitele de date se întâmplă regulat. Acele hack-uri sunt deseori scurse online, dezvăluind parolele și numele de utilizator ale utilizatorilor pentru site-uri și servicii online populare. Aceste parole pot fi vândute și celui mai mare ofertant de pe web-ul profund. Dacă un nume de utilizator și o parolă hacked sunt de asemenea utilizate pe un alt site, hackerii pot accesa cu ușurință accesul la aceste alte servicii online.

Conform acestor documente scurse, software-ul AI poate utiliza de asemenea date hackate anterior pentru a intra în servicii terțe. Dacă se întâmplă acest lucru, atunci companiile de jocuri s-ar putea transforma în servicii secundare pentru a plasa utilizatorii sub supraveghere și a construi un profil detaliat despre aceștia.

Deocamdată, aceste afirmații grave nu au fost încă dovedite. Cu toate acestea, utilizatorilor le este amintit să folosească întotdeauna parole unice puternice pentru toate conturile lor online diferite - pentru a îngreuna utilizarea companiilor de asemenea practici.

Opiniile sunt proprii scriitorului.

Titlu credit imagine Robnroll / Shutterstock.com

Credite imagine: Parinya Feungchan / Shutterstock.com, Trueffelpix / Shutterstock.com, REDPIXEL.PL/Shutterstok.com

Brayan Jackson
Brayan Jackson Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me