Cercetarea ProPrivacy dezvăluie cât de puțini oameni știu despre Match Group


 • Aproape jumătate din abonații Grupului de meciuri nu sunt la curent cu celelalte platforme de întâlnire deținute de IAC
 • 61% dintre abonații de pe Match.com, Tinder, OKCupid, Multitudine de pești și balamale sunt îngrijorați de cantitatea de date pe care le împărtășesc cu platformele
 • 65% nu știu cine deține serviciul de întâlniri

Pentru ca serviciile de întâlniri online să fie eficiente în găsirea de parteneri compatibili, acestea necesită un lucru - datele dvs. Cu cât introduceți mai multe date personale pe platforme, cu atât aveți mai multe șanse de a găsi o potrivire.

Acesta pare un preț mic de plătit în căutarea de dragoste fără încetare, dar mulți utilizatori nu își dau seama cât de multe date transmit sau exact cum aceste companii folosesc aceste date odată ce le-au fost predate.

Permitem aceste site-uri și aplicații să sondeze fiecare față din viața noastră personală. Și după ce găsim o potrivire, încredințăm aceste servicii cu secretele noastre cele mai profunde, pe măsură ce comunicăm cu alți utilizatori de pe platformă.

Dar cât de mult știm despre aceste servicii de întâlniri online? Și putem avea încredere în ele cu cele mai intime colțuri ale sufletelor noastre? Cercetarea ProPrivacy sugerează că nu știm suficient.

Un monopol asupra iubirii

Match.com a devenit un nume casnic în SUA și în întreaga lume. Site-ul a intrat în direct în 1995 și a continuat să domine nișa de întâlnire online mai mult de un deceniu. În timp ce majoritatea americanilor au auzit de site-ul de întâlnire prolific, pot fi surprinși să afle că Match.com este doar unul dintre numeroasele site-uri de întâlniri populare deținute de compania mamă, InterActiveCorp (IAC).

Tinderul extrem de popular este cel mai de succes brand din portofoliul Match Group, dar alte servicii includ OKCupid, Chemistry.com, Twoo și BlackPeopleMeet.com. Dacă nu cunoașteți legăturile dintre aceste companii, nu sunteți singuri. ProPrivacy a cercetat recent 1.000 de cetățeni americani și a constatat că 46% dintre respondenți nu au conștientizat nicio legătură între serviciile de întâlniri..

Toate aplicațiile și serviciile de întâlnire din portofoliul Match Group (IAC)

 • Match.com
 • BlackPeopleMeet.com
 • Chemistry.com
 • desfătător
 • Balama
 • FriendScout24
 • HowAboutWe
 • Grupul Meetic
 • OkCupid
 • Timpul nostru
 • Oameni mass-media
 • plentyoffish
 • Tinder
 • Twoo

Această lipsă de conștientizare se face prin proiectare. IAC a mers foarte mult pentru a se asigura că mărcile din portofoliul său rămân separate. Dar aruncați o privire mai atentă și veți descoperi că datele dvs. curg în mod liber între toate mărcile din portofoliul IAC.

IAC spune că această politică de partajare a datelor servește mai multor scopuri, inclusiv „îmbunătățirea șanselor dvs. de a construi conexiuni semnificative cu alții” sau de a beneficia de „funcționalități multiplă platformă”, dar există pericole ascunse în cadrul politicilor Grupului de meciuri?

 • O mulțime de pești
 • OkCupid
 • Meci
 • Balama
 • Tinder

Riscurile pentru datele dvs.

Datele au devenit combustibilul economiei relației, iar Grupul de meciuri consolidează întreaga industrie de întâlniri. Portofoliul IAC comandă o cotă de piață de 25% a întâlnirilor online, mai mult decât dublul celui mai apropiat concurent, eHarmony. În ultimul trimestru raportat, meciul a avut aproape 9 milioane de abonați plătitori, deși baza totală de utilizatori este mult mai mare decât aceasta. Există mai mult de 50 de milioane de utilizatori doar pe Tinder.

De ce un oligopol al dragostei online este rău pentru confidențialitate? Nu ar fi dacă Grupul de potriviri nu ar fi declarat în mod explicit că datele personale sunt distribuite între toate mărcile sale.

Un monopol al aplicațiilor de întâlnire reprezintă un singur punct de eșec din punct de vedere al confidențialității. Ce se întâmplă cu datele dvs. când unul dintre sistemele companiei este hacked? Chiar dacă nu ai folosit niciodată acest serviciu anume, ai putea găsi că secretele tale cele mai profunde sunt compromise.

Tinder chiar afirmă în politica sa de confidențialitate, „… nu promitem și nu trebuie să vă așteptați, că informațiile dvs. personale vor rămâne întotdeauna în siguranță.”

Când i-am întrebat pe utilizatorii aplicațiilor de matrimoniale despre cum se simt despre cantitatea de informații pe care o împărtășeau, 62% au recunoscut că sunt îngrijorați în acest sens, iar 70% au considerat că aplicațiile de întâlnire îi încurajau să împărtășească excesiv, cu promisiunea de a respecta potrivirea perfectă..

Și nu faceți nicio greșeală - dacă utilizați în mod regulat oricare dintre serviciile de întâlnire din sfera Grupului de potrivire, IAC probabil știe mai multe despre voi pe care le știți despre voi.

Ei știu cât de des vă conectați, locația dvs. precisă pe tot parcursul zilei (și noaptea), vă adună fotografiile și videoclipurile pe mai multe platforme, știu rasa, sexul, vârsta ta; precum și detaliile fiecărei persoane în care ați arătat vreodată interesul. Cunosc cuvintele pe care le utilizați cel mai mult; ce te pornește, ce te dezactivează, cu câți oameni întâlnești, cu câți fantomă, cât timp petreci înainte de a încerca pe cineva și cât timp petrece înainte de a te sări.

Acesta este într-adevăr doar vârful aisbergului și toate aceste date pot curge liber între toate serviciile de întâlniri ale Grupurilor de potrivire. Doar pentru că sunteți dispus să partajați datele dvs. pe Tinder, asta înseamnă că sunteți dispus să le partajați cu BlackPeopleMeet sau OKCupid?

Singura modalitate de a descoperi legăturile dintre companii este de a te scufunda în politicile de confidențialitate sau de a vizita site-ul corporativ al companiei deținute. Nu este de mirare atunci că sondajul nostru a dezvăluit aproape jumătate (49%) dintre utilizatorii Tinder habar nu aveau că compania mamă deținea mai multe platforme de întâlnire online..

O scrisoare deschisă către IAC

Întâlnirea online a modificat convențiile societale de a găsi dragoste. Aproape 50 de milioane de americani au folosit servicii de întâlniri online sau aproximativ 92% din populația unică din Statele Unite. Conform datelor de la Universitatea Stanford, aproape 40% dintre cuplurile heterosexuale s-au întâlnit online. Această cifră este mai aproape de 60% din cuplurile de același sex.

Aceste servicii au devenit un instrument cheie în căutarea noastră de a găsi dragostea în lumea modernă, înlocuind datele nevăzute neplăcute cu un mod cu totul mai organic de a vă întâlni sufletul. Însă într-o lume în care oamenii se trezesc la adevărata valoare a datelor lor personale, companii precum IAC trebuie să adopte politici mult mai transparente pentru a continua să le utilizăm.

IAC susține că practicile sale de partajare a datelor sunt clar definite în politicile sale de confidențialitate ... și acest lucru este adevărat. Dar credem că utilizatorii au dreptul să știe exact când datele sunt partajate în cadrul grupului și că ar trebui să poată controla exact ce sunt aceste date.

Acesta este motivul pentru care am scris o scrisoare deschisă către IAC și rugăm utilizatorii serviciului să facă același lucru.

Brayan Jackson
Brayan Jackson Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me