O pretenție făcută adesea de către furnizorii VPN este că este posibil să obțineți rezervări mai ieftine de hoteluri și zboruri, utilizând VPN pentru a vă distruge geo-locația și rezervați rezervări din țara serviciilor pe care doriți să le utilizați.


Raționalizarea este că companiile se așteaptă ca vizitatorii străini să fie mai dispuși să cheltuiască bani decât „localnicii” și, prin urmare, să majoreze prețurile pentru căutările efectuate din adrese IP de peste mări..

Aici, am fost întotdeauna oarecum atrăgători de astfel de pretenții, întrucât investigații întâmplătoare în trecut, nu am făcut niciodată dovezi de IP de geolocalizare care să facă cea mai mică diferență de prețul serviciilor..

Cu toate acestea, am decis că este timpul să investigăm această afirmație mai pe deplin.

Metodologie

Am vizitat o gamă largă de site-uri de comparare a hotelurilor de călătorie și am introdus de fiecare dată doi termeni de căutare identici - odată fără conexiune VPN (avem sediul în Marea Britanie) și odată conectat la un server VPN din SUA. Toate căutările au implicat rezervări de călătorie sau de hoteluri în Statele Unite.

Pentru a ne asigura că site-urile web nu au preluat căutările noastre anterioare și le-am modificat rezultatele în consecință, am folosit modul Privat / Incognito (pentru a dezactiva complet cookie-urile) atunci când le vizităm și am folosit, de asemenea, browsere complet separate pentru căutările noastre din Marea Britanie și SUA..

În plus, ne-am ferit de site-urile web folosind mijloace neplăcute pentru a descoperi adresa noastră IP sau IP atunci când folosim VP, verificând scurgeri DNS și susceptibilitate la exploatarea WebRTC vizitând ipleak.net.

Rezultate

Am petrecut în jur de trei ore de vânătoare prin zeci de site-uri de zbor și comparare de hoteluri, inclusiv Expedia.com, Skyscanner.com, Hotel.com și multe altele, iar în aproape toate cazurile s-au găsit prețuri identice, indiferent dacă VPN a fost folosit sau nu (ocazional, prețurile ar putea varia cu un dolar sau doi, dar nu considerăm acest lucru important).

Am părut să obținem cele mai izbitoare succese pe site-ul de comparare al serviciilor de turism Kayak. Atunci când comparăm prețurile, nu am găsit nicio diferență în tarifele pentru economie listate, dar atunci când ne-am uitat la tarifele pentru clasa de afaceri, imaginea s-a schimbat dramatic, în funcție de locul unde păream să fim localizați..

Companii de zboruri Kayak Marea Britanie

Prețurile clasei de afaceri listate pe site-ul britanic

Companii de zboruri Kayak din SUA

Prețurile clasei de afaceri listate pe site-ul SUA - o diferență de peste 250 USD!

Trebuie menționat că, din anumite motive, zborurile afișate nu sunt identice, dar chiar mai important, că pur și simplu schimbarea de la versiunea .co.uk a site-ului (către care am fost direcționați automat fără VPN pornit) către SUA .com versiunea (ceea ce permite majoritatea site-ului de călătorie) a avut același efect ca și utilizarea VPN.

Site-uri pentru switch-uri Kayak

S-ar putea să fie un pic ascuns, dar la fel ca în cazul oricărui alt site similar, Kayak vă permite să alegeți ce versiune doriți să utilizați

Am decis să verificăm prețurile la hotel pentru călătoria noastră fictivă în timp ce eram la ea ...

Hoteluri LA Kayak Marea Britanie

Rezultate pe site-ul britanic

Hoteluri LA Kayak SUA

Rezultate pe site-ul american

Din nou, utilizarea kayak.com în loc de kayak.co.uk a produs rezultate mai ieftine, dar nu este necesară o VPN pentru a accesa kayak.com. De asemenea, am obținut câteva rezultate interesante pe Fly.com...

Zboruri toate fly.com Marea Britanie

În versiunea britanică a Fly.com, prețurile erau aceleași ca pe site-ul american, dar ...

Zboruri toate fly.com Marea Britanie

... o ofertă specială mai ieftină a fost disponibilă pe site-ul din Marea Britanie!

Acesta este de fapt inversul rezultatului scontat, dar ar trebui să reținem că, într-o comparație directă asemănătoare (de exemplu, Best Western Plus Carriage Inn), prețurile au fost identice. Din nou, simpla comutare a site-urilor web a obținut aceleași rezultate ca și utilizarea unui VPN.

Concluzie

Se pare că cumpărăturile pe diferite versiuni ale unui site web pot genera oferte, întrucât uneori sunt afișate informații diferite, în funcție de site-ul folosit (deși așa se dovedește exemplul Fly.com, cele mai bune oferte nu sunt întotdeauna afișate pe versiunea pe care o puteți aştepta!)

Ceea ce nu am găsit nicio dovadă este creșterea deliberată a prețurilor pe baza adresei IP de la care s-a făcut o căutare.

De asemenea, am constatat că, în timp ce fiecare site web pe care l-am vizitat (cu versiuni specifice fiecărei țări disponibile) ne-a direcționat automat către versiunea indicată de adresa IP aparentă, toate au oferit opțiunea de a schimba manual versiunea specifică țării utilizate, fără a fi nevoie de o VPN sau alt mijloc de subterfugiu.

VPN este fantastic pentru o mulțime de lucruri - oferă confidențialitate în timp ce navighezi pe internet, te protejează de hackeri atunci când folosești hotspot-uri WiFi, îți permite să urmărești o versiune de peste mări a Netflix și multe altele, dar trebuie să concluzionăm ceea ce am bănuit de mult timp - care pretinde că VPN vă poate economisi bani la zboruri, iar hotelurile sunt fără fundament.

Brayan Jackson
Brayan Jackson Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me