Securitatea cibernetică este una dintre cele mai mari probleme ale lumii. Fie că este vorba de hacking - sau de atacuri DDoS - firmele sunt lovite în mod constant de un baraj de atacuri care încetinesc practicile comerciale sau expun consumatorii la furtul de date. Din păcate, firmele sunt blocate într-o situație Catch 22 când vine vorba de participarea pe piața online competitivă.


Consumatorii solicită timp de încărcare rapidă, ușurință de utilizare și un mediu de internet fără probleme, cu cât mai puține bucle pentru a putea trece. Cibernetica puternică, în schimb, tinde să încetinească lucrurile. Este necesar ca lucrurile să se întâmple în fundal pentru a securiza date și necesită consumatorii să sară prin cercuri, cum ar fi autentificarea cu doi factori.

Acest act de echilibrare între așteptarea consumatorilor și securitatea cibernetică puternică este cea care provoacă cele mai multe probleme. În general, firmele le pasă cel mai mult de linia de jos. Dacă timpii de încărcare rapidă țin oamenii să se întoarcă, este posibil să se întâmple un compromis de securitate. Asta nu înseamnă că firmelor le place să fie hacked sau să emită declarații jenante.

Cu toate acestea, deocamdată, soluțiile disponibile pur și simplu nu pot oferi ambele bucăți de plăcintă în mod eficient, astfel încât să se facă reduceri. Un pic de slăbire este tăiat de pe linia de securitate pentru a reduce o viteză suplimentară pentru surferi. Din fericire, se pare că cea mai interesantă tehnologie emergentă din lume - Blockchain - ar putea veni să răspundă rugăciunilor tuturor.

Rețele de livrare de conținut

În prezent, firmele se bazează pe rețelele centralizate de livrare a conținutului (CDN) pentru a-și oferi serviciile site-ului web la viteze mari. Aceste firme CDN au o rețea de servere proxy și centre de date localizate în întreaga lume. Clienții CDN folosesc acele servere pentru a-și livra conținutul pe distanțe mai scurte și, prin urmare, timp de livrare mai rapid.

Deși aceasta este o soluție valabilă, problema acestor CDN este că, în general, sunt destul de costisitoare. Site-urile moderne trebuie adesea să furnizeze utilizatorilor cantități mari de date și deoarece CDN-urile percepute de GB aceste costuri se pot adăuga rapid. În plus, deoarece CDN-urile sunt centralizate, ele sunt ele însele vulnerabile la atac. Dacă și când sunt compromise, serviciile atașate acestora suferă și ele.

Acum, o firmă de securitate numită Gladius consideră că a găsit o modalitate de a valorifica puterea cooperării digitale pentru a oferi rezultate asemănătoare CDN la o fracțiune din preț. Prin utilizarea tehnologiei Blockchain, Gladius intenționează să permită utilizatorilor de calculatoare aflați pe tot globul să furnizeze lățime de bandă de rezervă site-urilor web care au nevoie. Pentru cei care își donează lățimea de bandă, va fi câștigat un mic plată (în jetoane Gladius).

Pentru firmele care utilizează rețeaua de livrare de conținut descentralizată, avantajul va fi nu numai livrarea rapidă de conținut fulger, ci și o protecție eficientă împotriva atacului DDoS. Poate suna ca două păsări lovite cu aceeași piatră. În realitate, însă, întregul efectiv de păsări poate fi lovit. De ce? Deoarece livrarea rapidă și rapidă a conținutului va permite firmelor să pună în aplicare alte cibersecurități mai puternice - altfel ar putea să încetinească prea mult experiența utilizatorului.

Blockchain

Eroul Blockchain

Nu este prima dată când o firmă a avut în vedere utilizarea puterii Blockchain pentru a valorifica puterea de calcul a oamenilor. Otoy, de exemplu, intenționează să utilizeze blockchain pentru a valorifica puterea de procesare a oamenilor pentru a reda graficele de la distanță. Rezultatul va fi echivalentul unui supercomputer capabil să redea grafică la momente rapide de neimaginat. Golem intenționează să facă același lucru.

FileCoin a primit recent investiții record-record pentru viziunea sa despre o rețea de stocare a datelor descentralizată bazată pe blockchain. Ca și Otoy și Gladius, FileCoin va folosi Blockchain: de data aceasta pentru a valorifica spațiul de pe hard disk-ul neutilizat al oamenilor. În ciuda unei anumite controverse în legătură cu oferta inițială de monede FileCoin (ICO), conceptul este solid.

Spre deosebire de firma britanică On-line Plc - care 394% din valoarea sa de acțiune, pur și simplu schimbând numele în Blockchain Plc On-line - aceste startup-uri caută cu adevărat să utilizeze tehnologia Blockchain într-un mod inedit și avantajos.

gladius

gladius

Deci, cum va funcționa? Gladius le va permite oamenilor să își adune lățimea de bandă de rezervă. Lățimea de bandă va fi folosită pentru a găzdui fișiere statice sau pentru a atenua împotriva atacurilor DDoS. Rezultatul ar putea fi revoluționar, deoarece o rețea descentralizată înseamnă că hackerii trebuie să aducă simultan mai multe noduri pentru a efectua atacuri. De asemenea, înseamnă că dezvoltatorii și consumatorii pot comunica între ei - tăind intermediarul - și permițând soluții adaptate.

Aceasta este o îmbunătățire vastă față de actualele platforme CDN centralizate, care pot fi ușor direcționate cu atacuri DDoS masive similare cu atacul pe Dyn (care a exploatat puterea a mii de computere care folosesc botnetul Mirai). În plus, grupurile masive de lățime de bandă create de Gladius vor putea trata cu ușurință inundațiile de informații produse de atacurile DDoS. Mai mult, pentru că atât de mulți utilizatori vor supraveghea Gladius în același timp, activitatea rău intenționată precum atacurile DDoS va fi detectată rapid.

La aceasta se adaugă faptul că va crea un flux de venituri pentru oamenii din întreaga lume. Deși permiteți site-urilor să utilizeze noduri de livrare a conținutului situate mai aproape de consumatori (care le permite să implementeze alte cibersecuri mai puternice), și începeți să vedeți de ce Gladius ~ (și Sia) ar putea fi un adevărat schimbător de jocuri.

Titlu credit imagine: dizain / Shutterstock.com

Credit imagine: Zapp2Photo / Shutterstock.com

Brayan Jackson Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me