PureVPN este cel mai recent furnizor de VPN care și-a deschis cărțile către un terț, angajând o firmă de securitate Altius IT pentru a-și verifica revendicările fără jurnal.


În timpul auditului, Altius IT a verificat PureVPN pentru a se asigura că nu au fost păstrate jurnalele cu privire la activitățile de navigare ale abonaților, jurnalele de conexiune, IP VPN alocat, adresa IP de origine a utilizatorului, ora de conectare, istoricul navigării, site-urile vizitate, traficul de ieșire și interogările DNS.

Altius IT a analizat, de asemenea, documentele de infrastructură de rețea ale PureVPN, configurațiile sistemului și fișierele de jurnal de sistem pentru a verifica revendicările sale fără înregistrare. În urma finalizării auditului, Altius IT a trecut în evidență pentru a declara oficial că a dat PureVPN o factură completă de sănătate, afirmând că:

Nu a găsit nicio dovadă a configurațiilor sistemului și / sau a fișierelor de jurnal de sistem / serviciu care, în mod independent sau colectiv, ar putea duce la identificarea unei persoane specifice și / sau a activității persoanei atunci când se utilizează serviciul PureVPN.

Altius IT

În 2018, în urma știrilor că PureVPN a ajutat FBI-ul să rezolve o infracțiune prin furnizarea de jurnale de conexiune pentru serverele sale, firma a decis să își schimbe politicile de logare pentru a deveni zero-logs.

În timp ce cazul în care PureVPN a ajutat FBI-ul să efectueze un atac de corelație a timpului a fost extrem de țintit - și în ochii noștri nu și-a îndepărtat în mod nejustificat reputația - este întotdeauna un pas pozitiv pentru orice VPN să decidă să devină un serviciu fără jurnale..

Acum, PureVPN a preluat revendicările fără jurnal la nivelul următor, obținând un sigiliu independent de aprobare că politicile sale sunt etanșe. Auditul pune PureVPN în ligă cu o minoritate de VPN-uri comerciale care și-au bifat din propriile buzunare să-și verifice serviciul de către auditori independenți.

Vorbind despre audit, PureVPN a declarat pentru ProPrivacy.com că speră că rezultatele vor oferi utilizatorilor săi încredere în serviciu:

„PureVPN are un istoric demonstrat de a fi condus de clienți în tot ceea ce facem, de la politicile noastre fundamentale, până la solicitările de inovații. Același lucru a fost demonstrat din nou prin scrisul nostru de conducere către clienți, care dorește un feedback de primă mână să citească fiecare feedback și să răspundă la e-mailuri. Călătoria noastră de la jurnalele fără navigare la Zero-log nu este diferită. Ne mândrim că suntem declarați primul furnizor VPN care a obținut respectarea completă a GDPR de către cele mai importante voci ale industriei, inclusiv CNET, și de faptul că avem o Politică de confidențialitate atât de cuprinzătoare încât nu este de neegalat până în prezent. "

Decizia PureVPN de a deveni un serviciu cu jurnale zero o pune în conformitate cu cei mai buni furnizori VPN de pe piață. Și, datorită prețului unui abonament PureVPN, servește pentru ca serviciul să fie extrem de competitiv. Nu poate exista nici o îndoială că este unul dintre puținele servicii care și-a îmbunătățit masiv serviciul în ultimii ani.

Angajamentul față de confidențialitate

O VPN fără jurnaluri nu are niciodată date despre serverele sale care ar putea fi înmânate ulterior autorităților - dacă sunt abordate cu un mandat. Și, deoarece baza PureVPN din Hong Kong este considerată neinvazivă din punct de vedere al supravegherii; PureVPN poate fi considerat acum mult mai mult ca fiind un model complet în ceea ce privește confidențialitatea. PureVPN ne-a spus:

„Acest audit este o serie de pași pe care îi facem pentru a ne consolida în continuare angajamentul față de adevărata confidențialitate. În afară de faptul că este primul care respectă GDPR și are cea mai transparentă politică de confidențialitate, PureVPN este primul și singurul furnizor care are un program public de recompense pentru buguri, în care 90.000+ comunități puternice de hackeri cu pălării albe testează continuu și consolidează serviciul nostru. Ne străduim zi și noapte să oferim din ce în ce mai multă valoare milioane de abonați din peste 120 de țări care au încredere în securitatea și confidențialitatea cu noi. ”

În timp ce aici, la ProPrivacy.com, recunoaștem limitările acestui tip de audit - și anume faptul că este doar un audit al serviciului la o anumită instantaneu în timp - înțelegem, de asemenea, că acesta este cel mai bun mod disponibil pentru furnizorii VPN de a merge în plus. mile și demonstrați eficacitatea și angajamentul lor pentru confidențialitatea utilizatorului.

Aici, la ProPrivacy.com, felicităm PureVPN pentru efortul de a demonstra politicile sale de înregistrare prin audit independent. Sperăm că mai multe VPN-uri vor urma în etapele PureVPN, NordVPN, VyprVPN și TunnelBear VPN. Într-adevăr, nu există o modalitate mai bună de a îmbunătăți reputația industriei VPN decât de a deschide în mod regulat servicii către audituri terțe părți. PureVPN a comentat:

„Am evaluat zeci înainte de a selecta Altius IT datorită credențialelor și a bazei de clienți cu profil înalt. De asemenea, am efectuat multe alte mici audituri înainte de aceasta și vom continua marșul nostru către auditul instituțiilor independente și de renume. PureVPN consideră că auditul este un proces continuu și trebuie să se desfășoare după un interval de timp decent pentru a se asigura utilizatorilor că serviciul își respectă promisiunea. "

Brayan Jackson
Brayan Jackson Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me