Kape technologies, firma din spatele gigantului global VPN CyberGhost, a anunțat achiziția unui brand VPN concurent - ZenMate. Furnizorul de VPN german stabilit a fost achiziționat direct de firma tehnologică, care are sediul în Isle of Man.

ZenMate a anunțat în august că a ajuns la 45 de milioane de instalări. Acesta a fost cumpărat de Kape pentru a-și consolida prezența deja puternică europeană pe piața de confidențialitate digitală. Ido Erlichman, directorul executiv al Kape, a comentat:

"Furnizarea de soluții de protecție a datelor este un obiectiv esențial pentru Kape, piața urmând să-și continue creșterea cu două cifre în următorii ani. Prin urmare, suntem încântați să adăugăm ZenMate la portofoliul nostru existent, deoarece este extrem de complementar, ne consolidează prezența în Europa și ne extinde baza de utilizatori SaaS. "

Achiziția include atât ZenMate, cât și compania sa mamă ZenGuard.

"Kape, afacerea cu software de securitate a consumatorilor, are plăcerea de a anunța achiziția întregului capital social emis de ZenGuard GmbH și ZenMate, o afacere de software de securitate cu mai multe platforme, cu accent pe furnizarea de soluții virtuale de rețea privată, pentru o examinare totală a 4,8 milioane de euro ."


Previzualizare caracteristici ZenMate

Modificări înainte?

În urma achiziției, ZenMate va continua tranzacționarea sub numele său propriu. Aceasta înseamnă că abonații existenți se pot odihni ușor. De fapt, consumatorii se pot aștepta la îmbunătățiri ale infrastructurii și software-ului VPN care vor continua, cu caracteristici avansate care se preconizează că vor fi extrase din VPN-ul existent al lui Kape, CyberGhost. Andrei Mochola, CEO al ZenMate este optimist cu privire la viitorul ZenMate.

„Suntem extrem de fericiți să ne alăturăm familiei Kape și să începem să colaborăm cu diferite echipe pentru a oferi cea mai bună protecție online și experiență de utilizare. Cred că există sinergii naturale între companiile noastre care ne vor ajuta să dezvoltăm întreaga afacere în toate domeniile posibile, fără a se limita la VPN sau la protecția anti-malware. "

Un semn al lucrurilor care vor urma

Achiziția de către Kape a unei mărci VPN concurente este continuarea unei tendințe care s-a accentuat în ultimele timpuri: O tendință care se așteaptă să ningă în viitor. Pentru firmele VPN mai mici, viitorul pare evident, mulți care se luptă deja să concureze cu o mână de giganți VPN în curs de dezvoltare..

Piața este aglomerată, concurența este ridicată, iar unii dintre cei mai mari jucători din industria de securitate s-au mișcat strategic..

În 2012, Symantec, firma din spatele popularului antivirus Norton, a lansat propriul VPN numit Norton WiFi Privacy. Apoi, anul trecut, Symantec a achiziționat SurfEasy o VPN bazată pe Canada, care există din 2010.

Kaspersky Labs - renumita firmă rusă antivirus și securitate internet - a lansat anul trecut o VPN numită Secure Connection. În 2013, Facebook a cumpărat firma israeliană VPN Onavo. În luna martie, McAffee s-a extins pe piața VPN prin achiziționarea furnizorului canadian de VPN TunnelBear. În momentul achiziției, McAffee a comentat că intenționează să integreze tehnologia Tunnelbear în serviciul VPN existent (Safe Connect).

Logo Kape

Luptând înapoi

Achiziția ZenMate de către Kape dovedește că nu doar noii veniți de la Big Tech au dorința de a mânca branduri VPN concurente. Anul trecut, firma StackPath CDN din spatele gigantului american VPN IPVanish, a făcut același lucru achiziționând StrongVPN. Zvonurile sugerează că este posibil să fi avut o mână de jucat în VPNHub - VPN lansat de PornHub la începutul acestui an.

Martin Muller, CEO la PrivateVPN consideră că ne putem aștepta să vedem „o abordare mai agresivă” a acestor tipuri de achiziții în viitor. Muller a declarat pentru ProPrivacy.com,

„Cred că vedem o consolidare a pieței și nu este un secret că am fost abordate de unele firme de frunte.”

Potrivit lui Muller, este „probabil mai ieftin să cumpărați furnizori VPN mai mici decât să cheltuiți tone de bani pe publicitate.” În acest sens, se pare că multe VPN-uri mai mici sunt abordate în mod regulat cu oferte. Numai timpul ne va spune, dar pare probabil ca cel puțin unii dintre acești furnizori să intervină pentru a oferi propuneri de achiziții prea bune pentru a refuza.

Cu prognoze agitate cu privire la viitorul pieței VPN - aceste firme mai mici vor spera cu siguranță să își țină capul deasupra apei cât mai mult timp; până într-un astfel de moment în care pot vinde pentru un preț mai mare.

Brayan Jackson
Brayan Jackson Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me