Au apărut dovezi că poliția americană folosește un sistem care le permite să geo-localizeze aproape orice telefon din țară și se crede acum că unii polițiști pot folosi acel sistem fără garanții adecvate pentru a face acest lucru..


În SUA, poliția are acces la un sistem dezvoltat de o firmă numită Securus Technologies. Acest sistem poate fi utilizat pentru a localiza telefoanele mobile în timpul investigațiilor. Sistemul Securus poate fi utilizat în mod legitim numai de către autorități pentru a „face ping” în locația unui telefon după obținerea unui mandat; cu toate acestea, acum se teme că sistemul ar fi putut fi abuzat.

Dovezile au început pentru a fi montate anul trecut, când un adjunct din Missouri a fost acuzat că a folosit un sistem specializat pentru a triangula ilegal locațiile telefonului mobil. Cory Hutcheson ar fi accesat sistemul Securus „în scopul ilegal de a spiona pe reclamanți pentru câștigul său personal".

Mașină de poliție

Găurile din sistem

Securus permite polițiștilor să pingă în timp real locațiile telefonului mobil, prin exploatarea infrastructurii utilizate în mod normal de firmele de marketing pentru a accesa datele de locație furnizate de operatorii de telefonie mobilă majori precum Sprint, Verizon și AT&T.

Potrivit afirmațiilor, Hutcheson a folosit sistemul de 11 ori între 2014 și 2017 pentru a descoperi locația nu numai a membrilor publicului larg - ci și a unui judecător și a unui membru al patrulei de stat.

Din păcate, deși sunt necesare garanții pentru a accesa sistemul de urmărire a telefonului, se pare că Securus nu a examinat în profunzime cererile și, în consecință, Hutcheson a putut să abuzeze de sistemul.

Într-o declarație făcută joi trecut, Securus a spus că este necesar ca „clienții” [ofițerii de poliție și funcționarii corecționali] să încarce documentația corespunzătoare - un mandat sau declarație - înainte de a prelucra o cerere. Potrivit senatorului Ron Wyden (Oregon), Securus a recunoscut că nu „efectuează nicio revizuire a solicitărilor de supraveghere”.

Reclamație Fcc

Plângere oficială FCC

Wyden a scris acum o plângere oficială către Comisia Federală de Comunicare. În scrisoare, Wyden afirmă că „operatorii de telefonie wireless au obligația de a lua măsuri afirmative pentru a verifica cererile de aplicare a legii.” El comentează că Securus fiind capabil să furnizeze serviciul este o dovadă că operatorii de telefonie mobilă „nu controlează suficient accesul clienților „informații private”. În opinia sa, sistemul se confruntă grav cu dreptul cetățenilor americani la confidențialitate.

Un cercetător de securitate numit Tobias Engel a declarat pentru placa de bază că el consideră că operatorii de telefonie mobilă din SUA își vând clienții. Atât Engel, cât și Wyden consideră că firmele de telecomunicații nu primesc permisiunea corespunzătoare de la consumatori înainte de a transmite date de locație către terți. Engel a declarat că:

„LE [aplicarea legii] face obiectul acestei opțiuni„ comerciale ”care pare să aibă o barieră de intrare mult mai mică decât în ​​cazul în care ar solicita acest tip de acces de la transportatori înșiși.”

Acest lucru nu este surprinzător și este un memento accentuat că ISP-urile din SUA, cărora li s-a acordat anul trecut permisiunea de a vinde istorii de navigare pe internet către terțe părți, probabil că vând date către agențiile de supraveghere din SUA (permițându-le să arunce amănunțire asupra cetățenilor americani fără control). Din păcate, aceste tipuri de lacune sunt foarte apreciate de autoritățile americane - așa cum este explicat în excelenta carte a lui Jennifer Granick American Spies.

Epidemie globală

Nu numai în SUA datele de locație mobilă sunt utilizate pe nedrept de către autorități pentru a invada intimitatea oamenilor.

În Danemarca, instanțele judecătorești au decis anul trecut că urmărirea obligatorie a cetățenilor care permite „fiecare mișcare în spațiul fizic” să fie „înregistrată și stocată” timp de 12 luni este legală. În Marea Britanie, un judecător britanic de top a făcut public recent cu convingerea că într-o zi ar putea fi o cerință legală pentru rezidenții din Marea Britanie să-și poarte telefoanele cu ele în orice moment..

Într-un discurs la Law Society, Sir Geoffrey Vos, QC, cancelarul Înaltei Curți, a declarat că o înregistrare continuă a mișcărilor individuale ar fi un mare beneficiu pentru poliție,

„Majoritatea oamenilor își poartă smartphone-urile în permanență, cu locația GPS pornită. Aceștia fac acest lucru în mod voluntar, dar dacă legiuitorii ar cere, de exemplu, cetățenii să poarte telefoane în permanență, ar fi și mai dificil să evite detectarea. ”

Supravegherea mobilă

Drum alunecos

Cu păreri precum acestea și tehnologie precum Securus, nu este de mirare că sună clopotele de alarmă. Chiar și în țările, în general, considerate a fi bune pentru confidențialitate precum Olanda, s-au făcut mai multe plângeri cu privire la senzorii inteligenti care scanează telefoane pentru numere Mac, pentru a urmări oamenii în timp ce se deplasează în orașele olandeze.

Și nu sunt doar oamenii legii care folosesc telefoane mobile pentru a urmări oamenii. Comisia australiană pentru concurență și consumator (ACCC) investighează în prezent Google în legătură cu afirmațiile potrivit cărora folosește în secret datele planului telefonic australian pentru a urmări în mod ascuns locațiile lor.

Google Snooping

Potrivit firmei Oracle pentru software, Google acumulează în fiecare lună aproximativ un gigabyte de date mobile din conturile de Android australiene. În SUA, există dovezi că datele despre locația Google sunt exploatate și de autorități, adăugând o altă complexitate îngrijorătoare problemei.

În cel puțin patru cazuri anul trecut, polițiștii din Raleigh, Carolina de Nord, au folosit mandate de căutare pentru a solicita date de la conturile Google - nu pentru suspecți specifici -, ci despre orice dispozitiv mobil care s-a întâmplat să se apropie de locul unei crime. Lasă asta să se scufunde.

Opiniile sunt proprii scriitorilor.

Titlu credit imagine: dennizn / Shuttestock.com

Credite imagine: Leonard Zhukovsky / Shutterstock.com, vchal / Shutterstock.com, josefkubes / Shutterstock.com, achinthamb / Shutterstock.com

Brayan Jackson
Brayan Jackson Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me