Cu toții am avut iritare cu browserele de internet lente. În ciuda faptului că fac o igienă bună a browserului, aceștia încă se chinuie să încarce videoclipuri sau chiar să deschidă pagini web. Ei bine, se pare că problema ar putea fi site-urile web pe care le vizitați. O serie de site-uri web ar putea acum snaffling până la 30% din puterea de procesare a computerului dvs. pentru a mea pentru criptomonede ca Bitcoin. Există ceva ce putem face pentru a combate acest lucru?


Stai, ei fac ce?

Luna trecută, s-a arătat că site-ul torrenting The Pirate Bay a folosit, fără consimțământ, puterea de procesare a calculatoarelor vizitatorilor pentru a genera venituri folosind un instrument de extragere a criptomonedelor numit Coin-Hive.

Procesul durează pe durata vizitei pe site și, deoarece instrumentul este construit pe JavaScript (un limbaj de programare folosit de marea majoritate a site-urilor web), nu trebuie să acordați permisiunea sau interacțiunea în niciun fel pentru exploatare a avea loc.

Într-o declarație în apărarea sa, The Pirate Bay a spus că a fost doar testarea software-ului, de fapt, a trimis un canar pe axul minei pentru a testa viabilitatea și răspunsul oamenilor. Cu toate acestea, pentru a răspunde publicului pirat, canarul a supraviețuit. Săptămâna trecută, s-a arătat că The Pirate Bay a continuat practica, pentru a înlocui în cele din urmă reclame.

Câte site-uri sunt criptocurrency minier?

Conform firmei Adguard, software de blocare a anunțurilor, 220 (în majoritate site-uri porno și site-uri torrenting) dintre cele mai populare 100.000 de site-uri web sunt angajate să utilizeze calculatoarele vizitatorilor pentru a mina criptocurrency. Poate că nu pare mult, dar Adguard susține că doar în ultimele două săptămâni, aceste site-uri au făcut 43.000 de dolari. Astfel, ar urma ca mult mai multe site-uri să se întindă pentru graba aurului în lunile următoare.

În multe cazuri, editorii pot să nu știe că site-ul lor este folosit pentru a exploata criptomoneda. Anunțurile rău intenționate - tipul pe care îl întâlniți dacă vizitați site-uri de streaming ilicite - pot fi folosite pentru a rula instrumentul de exploatare. În acest scop, fisurile din securitatea site-ului pot fi exploatate.

Raportul Adguard afirmă că site-urile cel mai probabil să ruleze Coin-Hive, sau unul dintre instrumentele similare care au apărut de la lansare, sunt televiziunile și filmele, distribuirea de fișiere, adulții și site-urile de știri și media. Practica este însă în primele zile. Pe măsură ce crește, este probabil să se extindă la alte tipuri de site-uri web.

Inutil să spun, dacă tu sau familia dvs. vizitați site-uri de partajare a fișierelor, site-uri de streaming ilicite sau oricare dintre tipurile de site-uri pe care această practică pare să fie cea mai răspândită, ar fi o idee bună să utilizați o rețea virtuală virtuală (VPN) pentru a vă păstra navigarea în siguranță. Aruncați o privire la lista noastră cu cele mai bune cinci VPN-uri pentru torrenting, P2P și partajare de fișiere, precum și rundown-ul nostru dintre cele mai bune cinci VPN-uri pentru streaming video online pentru a vă asigura că vă păstrați în siguranță și în timp ce navigați..

Putem să o oprim?

Da. Întreruperea site-urilor de la exploatare folosind puterea de procesare este de fapt foarte simplă. Majoritatea extensiilor de blocante de anunțuri și pachetele de software antivirus vă permit acum să blocați instrumentele utilizate pentru minarea criptocurrency.

Autorul raportului de mai sus, Adguard, de exemplu, are software care va face acest lucru pe majoritatea dispozitivelor și sistemelor de operare. Acestea opresc de asemenea ferestrele de tip pop-up iritante și alte anunțuri, deși anumite site-uri, precum All4, vă vor solicita să dezactivați funcția înainte de a vizita.

Programul dvs. antivirus poate bloca și scripturile necesare pentru a rula software-ul minier. Chiar dacă nu este al tău, acesta vă va anunța atunci când un site web încearcă să ruleze scriptul.

Cryptocurrency Mining este o chestie rea?

Unele, inclusiv Golful Piratelor, salută mineritul ca alternativă la reclame. Cu toate acestea, o problemă majoră în ceea ce privește extragerea monedelor este că aceasta vă afectează experiența online prin încetinirea browserului. În plus, lipsa consimțământului prealabil pentru minerit este o îngrijorare.

Totuși, aceleași argumente pot fi aplicate și reclamelor. Anunțurile banner și pop-urile iritante nu vă cer permisiunea, iar videoclipurile enervante de redare automată pot face ca browserul să funcționeze mai încet. Există, de asemenea, îngrijorarea că un anunț de pe o pagină cu conținut altfel inofensiv poate prezenta imagini și link-uri către site-uri necorespunzătoare pentru copii.

Rapoartele inițiale sugerează că Coin-Hive și alții ar putea detesta până la 30% din puterea de procesare a computerului. Cu toate acestea, The Pirate Bay a accelerat acum cantitatea de procesor pe care o va folosi pentru minerit.

Dacă site-urile web sunt transparente în ceea ce privește practica și reduc minim impactul pe care îl are asupra experienței vizitatorilor de pe site-urile lor, exploatarea criptomonedelor ar putea convinge finalul pentru reclame intruzive și iritante pe web. Aceasta ar fi cu siguranță o veste bună pentru mulți.

Consultați ghidul nostru de exploatare Ethereum pentru toate sistemele de operare

Doriți să vedeți că exploatarea criptomonedelor înlocuiește relele publicității sau practica reprezintă o încălcare a încrederii și a securității? Spuneți-ne în comentarii.

Brayan Jackson
Brayan Jackson Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me