Atunci când majoritatea oamenilor vorbesc despre Bitcoin, se gândesc instantaneu la bogățiile pe care mulți le-au acumulat în 2017. Cu toate acestea, recent, ceva nu la fel de strălucitor a fost ridicarea: costul taxei medii pentru obținerea unei tranzacții procesate pe blockchain.


Cu o săptămână în urmă, prețul unei taxe medii era de 6 dolari. Mulți considerau deja că această sumă este prea mare. Vineri însă, costul mediu al unei taxe de tranzacție a sărit brusc la 26 de dolari. Până duminică, aceasta se stabilise la 20 de dolari - o sumă care este încă monstruos de mare. Pentru persoanele care doresc să utilizeze Bitcoins pentru a face o achiziție, aceste taxe ar putea deveni prohibitive.

Vestea bună este că, în ciuda tuturor aspectelor referitoare la taxe, oamenii nu trebuie să plătească 20 de dolari pentru a fi procesată o tranzacție. Acest lucru se datorează faptului că motivul care stă la baza acestor taxe Bitcoin mari este perioada de timp necesară procesării unei tranzacții. Blockchainul Bitcoin poate procesa un singur bloc la fiecare 8,8 minute. Aceasta echivalează cu aproximativ zece tranzacții pe secundă. Problema este că, în zilele noastre, există între 80.000 și 120.000 de tranzacții în așteptare la coadă.

Persoanele care au un transfer neimportant pot alege să plătească o taxă mai mică. Cu toate acestea, cea mai mică taxă care este probabil să obțină sistemul prin momentul de față este de aproximativ 2,50 USD. Acest lucru se datorează faptului că minerii Bitcoin care procesează tranzacțiile pot selecta ce tranzacții să proceseze mai întâi. Din motive evidente, prioritizează tranzacțiile cu taxe mai mari.

Persoanele care atașează o taxă mai mică trebuie să aștepte o perioadă din zi, când blockchainul este mai puțin ocupat. Cu toate acestea, a devenit atât de ocupat încât ceva mai mic decât în ​​jur de 2,50 USD este posibil să eșueze și să fie trimis înapoi după două săptămâni. Desigur, sistemul este volatil și există momente în care se pot efectua taxe mai mici. Cu toate acestea, devine ceva de loterie atunci când sunt implicate taxe mai mici. Consensul general este că o taxă ceva mai mare ar trebui să fie atașată unei sume de transfer mai mari, pentru a vă asigura că este procesată rapid.

Pentru cei care doresc să utilizeze Bitcoins pentru a plăti lucrurile obișnuite, se teme că taxele ar putea deveni problematice. Până la urmă, valoarea Bitcoin ca marfă este direct legată de cât de utilă este. Dacă valoarea Bitcoin devine doar în ceea ce privește investițiile speculative, investitorii ar putea începe să extragă?

Blockchain Infographic 01 Comprimat 1 1024X506

Următorul bloc

Luni dimineață, un site web a estimat că pentru o tranzacție să o facă în următorul bloc, oamenii ar trebui să plătească nu mai puțin de 16,31 USD. Același site-ul web a afirmat că pentru a fi transformat într-unul dintre următoarele șase blocuri (cu alte cuvinte pentru ca acesta să fie procesat într-o oră), nu trebuie să fie atașat la tranzacție nu mai puțin de 13,46 USD. Acestea sunt rate destul de exorbitante, care încep deja să afecteze lichiditatea Bitcoin.

Un blockchain lent, care este pus sub presiune din ce în ce mai mare, creează un război de ofertare pentru costurile comisioanelor. Pe măsură ce problema se agravează, taxele cresc. Acesta este motivul pentru care mulți oameni au sperat că Segregated Witness x2 (SegWit2x) se va întâmpla în noiembrie.

Segwit-ul original s-a întâmplat în august și a crescut cu succes viteza rețelei. Cu toate acestea, din cauza frecării în cadrul comunității Bitcoin, SegWit2x a fost anulat în ultimul moment.

Cryptocurrencies

Nu la Bitcoins

În pofida creșterii prețului, încep să apară fisurile practicului Bitcoin ca monedă. Săptămâna trecută, vânzătorul online de jocuri de computer Steam a decis să nu mai accepte Bitcoins. La acel moment, a citat "comisioane mari și volatilitate" drept motivele sale pentru încetarea acceptării lor.

Steam a început să accepte Bitcoins în aprilie 2017. La acel moment, un Bitcoin valora în jur de 1.400 de dolari. Începând de astăzi, Bitcoins valorează 17.000 de dolari, preț care a fost consolidat prin introducerea Bitcoin futures (tranzacționarea instrumentelor derivate). În ciuda tendinței ascendente pe tot parcursul anului 2017, avertismentele sunt tot mai groase și rapide, încât Bitcoin ar putea fi într-un balon. Marea întrebare pentru majoritatea investitorilor este: ce va face să izbucnească bula?

Imagine 1 Blockchain

Blockchains mai bine

Cel mai probabil lucru pentru a reduce prețul bitcoin-ului înapoi este o creștere a investițiilor într-o criptomonedă rivală. Dacă mulți investitori experimentați au decis să încaseze bani din Bitcoin, în timp ce este ridicat - să investească într-o monedă digitală alternativă care deține mai multe promisiuni - atunci am putea vedea o grabă secundară de aur. Dacă s-ar întâmpla acest lucru, mai mulți oameni s-ar alătura graba pentru a ieși din Bitcoin în favoarea criptomonedei alternative și am putea vedea că prețul Bitcoin se reduce dramatic.

În acest tip de scenariu, bula Bitcoin ar fi pur și simplu înlocuită cu o altă bulă, care va rămâne în vogă până când un blockchain rival nu se va dovedi mai atrăgător. Deci, există semne că acest lucru s-ar putea întâmpla?

Pe scurt, da. În ultimele săptămâni, IOTA, o criptocurrency care are o blockchain îmbunătățită (în comparație cu Bitcoin) a crescut în forță. Rețeaua IOTA poate fi considerată „blockchain 2.0”, deoarece poate gestiona sume mult mai mari de tranzacții pe secundă (500 - 800). Face acest lucru folosind un "încurcătură" pentru a verifica tranzacțiile pe un contabil continuu. Mai mult decât atât, taxele de tranzacție pe blockchain-ul IOTA sunt gratuite: un avantaj care trebuie să atragă cripto-investitori în.

Iotă

În prima săptămână a lunii decembrie, prețul IOTA a sărit brusc cu 90%, de la 2,78 USD la 5,55 USD. Aceasta echivalează cu o creștere de 12 miliarde de dolari a valorii sale de piață și o plasează brusc la al patrulea mare activ digital prin capitalizarea de piață (depășind Ripple). Această scădere bruscă a prețurilor a apărut după ce Fundația IOTA din Germania a anunțat că s-a asociat cu firme tehnologice precum Microsoft, Samsung și Fujitsu pe o piață bazată pe blockchain, care le va permite să vândă date.

Deocamdată, prezicerea că următoarea goană digitală de aur va fi „cu siguranță IOTA” ar fi puțin prematură. Există o serie de cripturi promițătoare în jurul valorii de îmbunătățire a tehnologiei blockchain din a doua generație. Litecoin este un alt crypto care oferă rate rapide de tranzacție și taxe mici (deși la 56 de tranzacții pe secundă, încă nu este la fel de bun ca IOTA). A cunoscut câștiguri masive în 2017.

EOS (actualmente în etapa inițială de ofertă de monede) este încă un exemplu de altcoin care promite să ofere rate de tranzacție masive pe secundă. Dacă EOS își îndeplinește promisiunile, va oferi 50.000 de tranzacții pe secundă - și poate chiar mai mult.

Ceea ce pare sigur este că Bitcoin devine înfundat (așa cum se prevedea întotdeauna). Aceasta se va agrava doar dacă nu se va face ceva dramatic. Cel puțin, acea înfundare ar trebui să fie un avertisment. Pe măsură ce oamenii se grăbesc să cumpere Bitcoins scumpe, în speranța zadarnică a unor noi câștiguri, practicile respectivei investiții devin din ce în ce mai discutabile.

Opiniile sunt proprii scriitorului. Nimic din acest articol nu este conceput ca sfat pentru investiții și nu trebuie luat ca atare.

Titlu credit imagine: Igor Batrakov / Shutterstock.com,

Credite imagine: Wit Olszewski / Shutterstock.com, phloxii / Shutterstock.com, Akarat Phasura / Shutterstock.com

Brayan Jackson
Brayan Jackson Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me