Comisia Federală de Comunicare a Statelor Unite (FCC) a sfidat sfaturile experților și dorințele majorității americanilor. Într-o mișcare care servește doar pentru a consolida situația de neclaritate pe care furnizorii mari de servicii Internet (ISP) o exercită deja asupra accesului la internet, președintele FCC și fostul angajat al Verizon, Ajit Pai, a rezolvat lovitura de deces la neutralitatea netă în SUA.


Ordinul Restaurarea libertății pe Internet predă puterile FCC de a impune neutralității netului Comisiei Federale de Comerț (FTC). FTC s-a dovedit până acum a fi un monitor de pază ineficient, cu puțin în calea dinților atunci când vine vorba de ISP-uri care aruncă regulile propuse „la atingere ușoară, bazată pe piață”..

ISP-uri ca porcii în noroi

Într-adevăr, chiar să spui „reguli” împiedică acest lucru, întrucât nu pare să existe linii grele pentru ISP-uri. Conform unui proiect de memorandum de înțelegere FCC-FTC (MOU), ISP-urile vor fi obligate să facă promisiuni extrem de specifice de a nu se angaja în anumite tipuri de comportament anticoncurențial sau anti-consumator.

Dacă încalcă aceste promisiuni, FTC va putea lua măsuri împotriva lor pe motiv de a înșela consumatorii. După cum au observat Nilay Patel de la The Verge și fostul consilier al FCC Gigi Sohn, totuși, este puțin probabil să se întâmple acest lucru.

Companiile își schimbă condițiile de serviciu tot timpul fără ca FCC să se implice. Chiar dacă a intervenit, FTC poate răspunde într-o manieră reactivă numai după ce daunele au fost deja făcute. După cum a spus comisarul FCC Mignon Clyburn, lui Ars Technica,

„Acordul anunțat astăzi între FCC și FTC este un răspuns aflat subliniat, lipsit de caracter, reacționar: o tentativă de a depăși punctele slabe din proiectul de propunere al președintelui de abrogare a normelor de neutralitate netă ale FCC din 2015. În urmă cu doi ani, FCC a semnat cu FTC un acord mult mai larg pentru consumatori, care acoperă deja această problemă. Nu există niciun motiv să faceți acest lucru din nou decât ca o cascadă de PR și oglinzi, care să distragă distrugerea planificată de FCC de protecția neutralității netei în cursul acestei săptămâni. "

Cel mai evident, ISP-urile nu sunt obligate să promită că nu vor bloca sau accelera traficul de internet, nici nu vor percepe site-uri web și servicii online taxe suplimentare pentru accesul la internet cu „bandă rapidă” (cu implicarea însoțitorului că orice servicii care nu plătesc pentru o bandă rapidă vor fi a fi plasat pe banda lentă).

Ce putem face?

FCC susținută de republicană a arătat un grad uluitor de interes propriu și lăcomie goală, în detrimentul intereselor fiecărui american obișnuit (și cu ramificări alarmante pentru consumatorii din întreaga lume).

Un răspuns natural ar putea fi să ieșiți și să vă înecați întristările, dar plânsul în bere nu vă va împiedica ISP să vă arunce!

Utilizați o rețea virtuală virtuală (VPN)

O rețea privată virtuală este un instrument de confidențialitate și securitate care împiedică ISP-ul dvs. să vadă ce treci la online. ISP-ul dvs. nu vă poate vedea datele deoarece sunt criptate. De asemenea, nu se poate ști ce site-uri web (etc.) vizitați, deoarece toată activitatea de internet este dirijată prin serverul VPN. ISP-ul dvs. poate vedea doar că sunteți conectat la serverul VPN, nu la ce site-uri sau servicii vizitați după aceea.

Și ceea ce un ISP nu poate vedea, nu poate bloca sau discrimina (deși a se vedea „Pericolele” de mai jos). Utilizarea unui VPN este o modalitate foarte eficientă de a contracara mișcările ISP pentru a pune capăt neutralității netului.

Vă rugăm să consultați VPN-urile pentru începători pentru o explicație detaliată a modului în care funcționează VPN-urile și ce pot face pentru dumneavoastră. Vă rugăm să consultați și cele mai bune cinci servicii VPN pentru alegerea noastră dintre cele mai bune VPN-uri de acolo. Toate acestea servesc bine clienților din SUA și sunt eficiente în asigurarea propriei dvs. neutralități nete personale - FCC și FTC sunt condamnați!

Utilizarea unui VPN va împiedica ISP-ul dvs. să spioneze în istoricul dvs. personal de navigare web și să îl vândă.

pericolele

VPN-urile ar putea fi blocate

Un VPN va preveni blocarea ISP-ului sau accelerarea traficului dvs. de internet - până când ISP-ul dvs. blochează sau accelerează tot traficul VPN în sine. Cu toate că o astfel de mișcare poate părea un deziderat din partea ISP, este, de fapt, puțin probabil să se întâmple.

Un număr mare de companii se bazează pe tehnologia VPN pentru a asigura comunicații între birouri și pentru a permite lucrătorilor la distanță să acceseze resurse LAN corporative. Dacă ISP-urile încep să blocheze sau să accelereze tot traficul VPN, va apărea haosul și interesul corporativ ar fi deteriorat.

Deci nu se va întâmpla. Chiar și în cazul foarte puțin probabil în acest sens, au fost dezvoltate numeroase modalități de a ocoli blocurile VPN.

lista albă

Un pericol mai mare este că, mai degrabă decât lista neagră a VPN-urilor, ISP-urile vor începe să listeze lista albă a serviciilor selectate. Clienții vor fi vizați de pachete speciale de internet „în stil de cablu” care oferă acces numai la servicii și site-uri web selectate (sau care asigură doar acces rapid la banda).

Orice serviciu care nu face parte din pachet ar fi blocat sau accelerat (lent-laned). Aceasta include VPN-urile, rețeaua Tor și proxy-uri.

În prezent, această amenințare este pur teoretică, ceea ce este la fel de bine, întrucât nu există foarte puține lucruri despre asta.

Din păcate, se pare că ISP-urile sunt dornice să ia această rută în viitor. Cel mai bun lucru pe care îl puteți face în calitate de consumator pentru a-l preveni este să refuzați să plătiți pentru orice pachet care nu vă oferă acces nerestricționat și cu viteză maximă la internet.

Concluzie

Ca consumator ai putere, deci folosește-l. Între timp, utilizați un VPN.

Credit imagine: De schistra / Shutterstock.com
Brayan Jackson
Brayan Jackson Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me