Pidgin este un client gratuit de mesagerie open source care aduce împreună toate conturile dvs. de mesagerie, astfel încât să puteți chat cu prietenii în mai multe rețele diferite. Oferă securitate mult mai mare decât majoritatea clienților de mesagerie, în special atunci când este utilizat cu pluginul OTR și, de asemenea, acceptă un număr mare de pluginuri terțe pentru a-și extinde funcționalitatea.

Pidgin este un client care reunește toate conturile de mesagerie instantanee, astfel încât să-l folosești ai nevoie de unul sau mai multe conturi de mesaje instant. Pidgin nu vă va permite să discutați prin intermediul serviciilor de IM (adică nu puteți comunica cu cineva pe AIM folosind contul Google Hangouts), dar vă permite să gestionați mai multe conturi în același timp. Sunt acceptate următoarele servicii de IM:

AIM, Bonjour, Gadu-Gadu, Google Hangouts (a fost Google Talk), Groupwise, ICQ, IRC, MIRC, MSN, MXit, MySpaceIM, QQ, SILC, SIMPLE, Sametime, Yahoo !, și Zephyr.

Pluginul OTR (Off-Record) a fost dezvoltat special pentru Pidgin, deși acum codul a fost încorporat într-o serie de alți clienți (vezi mai jos) și vă permite să aveți conversații private sigure, oferind:

  • Criptarea - folosind criptarea AES și funcția de hash SHA-1, astfel încât nimeni să nu-ți poată citi mesajul
  • Autentificare - pentru a vă asigura că persoana de la celălalt capăt este cine credeți că este
  • negare - mesajele nu sunt semnate digital. Acest lucru înseamnă că nu pot fi verificate de către un terț odată încheiată conversația și, astfel, folosite pentru a demonstra că le-ați făcut. Cu toate acestea, în timpul unei conversații, aveți garanția că toate mesajele trimise sau primite sunt autentice și nemodificate
  • Perfect secret înainte - discutăm PFS la o lungime lungă în acest articol, dar înseamnă că fiecare conversație este securizată individual, deci dacă tastele dvs. sunt compromise, doar acea conversație (și nu oricare dintre cele anterioare) este compromisă.

Alternative Pidgin + OTR

Pidgin și pluginul OTR sunt disponibile pentru Windows și Linux, iar utilizatorii Windows pot încerca și Miranda IM, care acceptă și pluginul OTR. Utilizatorii de Mac au Adium, care are OTR la cuptor, iar utilizatorii oricărei platforme (Windows, OSX, Linux, iOS sau Android) pot utiliza Gibberbot. Gibberbot este dezvoltat de The Guardian Project și susține nativ OTR.


Configurare Pidgin și OTR

1. Urmați linkurile de pe pagina web Pidgin pentru a descărca clientul Pidgin. Instalați, dar nu o rulați (dacă o executați, atunci asigurați-vă că este închis când instalați pluginul OTR).

2. Descărcați și instalați pluginul OTR.
3. Rulează Pidgin. Când rulați inițial programul, vă va solicita să configurați primul dvs. cont de mesaje, deci faceți clic pe „Adăugați”.

pid 1

4. Selectați un serviciu pe care doriți să-l utilizați și completați detaliile necesare (care diferă ușor pentru fiecare serviciu). Vom alătura Google Talk (care a fost redenumit recent Hangouts Google). „Alias ​​local” este pur și simplu un pseudonim și este opțional. După ce ați terminat, faceți clic pe „Adaugă”.

pid 2

Acum ar trebui să vedeți toate mesajele dvs. „Amicii” din IM în lista „Amicii”. Unele noi pot fi adăugate mergând la Buddies -> Adăugați Buddy și urmând Expertul. Dacă alte persoane pot avea acces la computerul dvs., nu ar trebui să bifați niciodată „Amintiți-vă parola”.

pid 3

Pidgin este acum gata de a fi folosit ca client IM obișnuit.

Configurați pluginul OTR

Ambele părți dintr-o conversație trebuie să aibă instalat și activat pluginul OTR. Dacă persoana la care trimiteți un mesaj nu are instalat și activat pluginul, va primi un mesaj care îi avertizează asupra faptului, împreună cu un link către site-ul OTR.

pid 8

1. Activați pluginul accesând Instrumente -> Plugin-uri.

pid 4

Derulați în jos lista până când vedeți „Mesagerie în afara înregistrării”, bifați caseta de selectare, faceți clic pe numele pluginului și selectați „Configurați pluginul”.

pid 5

2. Generați o cheie privată unică. Pentru a face acest lucru, pur și simplu apăsați butonul „Generați”. Pentru o securitate maximă, ar trebui să vă asigurați mai întâi că „Inițiați automat mesageria privată” și „Nu înregistrați conversațiile OTR sunt bifate.

pid 6

După ce generarea cheilor este finalizată, faceți clic pe „OK” și puteți vedea acum că aveți o amprentă (un set lung de litere și număr folosit pentru identificarea unei chei).

pid 7

Acum aveți o cheie privată pentru contul dvs., care va fi folosită pentru a cripta conversațiile. Amintiți-vă că amicul dvs. trebuie să efectueze și acești pași.

3. Autentificați o conversație privată. Faceți dublu clic pe Amicul cu care doriți o conversație privată și veți vedea butonul „Nu este privat” evidențiat cu roșu. Faceți clic pe acest buton și selectați „Începe conversația privată”.

pid 10

Ecranul Conversație va arăta acum așa ceva ...

pid 11

Acum puteți trimite mesajul dvs. de contact, iar toate mesajele vor fi private și criptate. Cu toate acestea, nu ați verificat încă identitatea dacă amicul dvs. (care ar putea fi un impostor).

4. Autentificați identitatea amicului tău.

Există trei moduri de a autentifica că amicul tău Pidgin este cine crezi că el sau ea. Metodele de „Întrebare și răspuns”, „Secret partajat” sau „Metode de verificare manuală a amprentelor digitale. Toate metodele necesită comunicarea cu prietenul dvs. folosind o metodă diferită de comunicare cu Pidgin. Persoana este cea mai bună, dar e-mailul criptat PGP este o altă opțiune bună. Conversația telefonică este deseori recomandată, dar datorită programului de supraveghere telefonică al ANS, credem că acest lucru este cel mai bine evitat.

Faceți clic pe butonul de meniu OTR și selectați „Autentificare amice”.

pid 12

Alegeți ce metodă doriți să utilizați pentru a vă autentifica prietenul.

  • Întrebare și răspuns - amicul tău trebuie să răspundă corect la întrebare
  • Secret comun - este probabil o parolă sau o frază pre-aranjate
  • Verificarea manuală a amprentelor - utilizând o altă formă de comunicare, verificați dacă amprentele pe care le aveți pentru fiecare alte corespund exact.

Răspunsurile trebuie să fie exacte (inclusiv majuscule și spații) pentru ca OTR să le accepte.

Aici am folosit Metoda Secretului Partajatpid 13

Amicul meu este rugat să intre în secret (cunoscut doar de noi)pid 14

În urma unui mesaj de confirmare că autentificarea are succes, acum putem continua conversația noastră în mod privat și sigur în cunoștința că amicul meu este de fapt amicul meu.pid 16

Concluzie

Pidgin plus OTR este mult mai ușor de configurat decât să spunem, e-mail cu criptare PGP și vă asigură că puteți avea conversații private cu Buddys autentificate, care sunt garantate să rămână private. În utilizare este foarte transparent, până la punctul în care aproape că poți uita că este acolo și, chiar și fără funcționalitatea OTR, este o modalitate excelentă de a-ți gestiona contactele de IM și de a rămâne în legătură cu mai multe rețele diferite.

Brayan Jackson
Brayan Jackson Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me