Anul acesta a înregistrat o creștere meteorică a prețului Bitcoin. Pentru persoanele care au cumpărat criptomoneda atunci când era mai ieftin, câștigurile au fost excepționale. Pentru cei care l-au cumpărat acum unu, doi, trei sau mai mulți ani, piața bullish a deschis calea portofelelor Bitcoin umflate.


Cu toate acestea, există vești proaste pentru rezidenții americani care s-au bucurat de aceste bogății. Serviciul de venituri interne (IRS) a decis că sute (dacă nu mii) de cetățeni americani care dețin Bitcoins nu au declarat și nu au plătit impozite pe câștigurile lor uriașe. Oamenii care cumpără, sau au cumpărat anterior Bitcoins (și alte altcoins), câștigă bani serioși - iar unchiul Sam dorește o bucată din plăcintă.

Potrivit IRS, proprietarii Bitcoin recunosc că consideră că Bitcoins este un mod de a evita impozitul:

„Utilizatorii de cryptocurrency au recunoscut în mod deschis că au în vedere utilizarea Bitcoin pentru a evita cerințele de raportare fiscală."

Peste granita

În noiembrie 2016, IRS a înaintat o cerere pentru instanțele judecătorești "John Doe" convoacă toți clienții Coinbase din SUA care au transferat Bitcoin între 2013 și 2015. Coinbase este un popular portofel și schimb de criptocurrency care a fost fondat în 2012. O comandă „John Doe” este așa-numită, deoarece nu trebuie să specifice un anumit obiectiv. În schimb, se aplică tuturor persoanelor considerate că se încadrează într-un anumit grup, după cum este specificat de activitățile lor.

Inițial, cererea a fost acceptată. IRS a primit permisiunea de a căuta identitățile deținătorilor de portofel Coinbase din SUA. Cu toate acestea, avocatul Jeffrey K. Berns (Managing Partner of Berns Weiss LLP) a depus apoi cererea de a fi anulată. IRS a depus o moțiune prin care instanța a respins recursul lui Berns. Coinbase și o serie de „John Does” au continuat să se certe împotriva deciziei instanței.

Apoi, în martie 2017, Berns și-a retras misterios moțiunea. Acest lucru a dat IRS demersul de a solicita instanței să aplice somația de date privind Coinbase. IRS a făcut următoarea declarație în sprijinul cererii sale:

„S-a produs o explozie de miliarde de dolari de bogăție în doar câțiva ani de la bitcoin, o sumă semnificativă din care nu s-a acumulat fără îndoială contribuabilii Statelor Unite ale Americii, practic niciun terț nu raportează la IRS acea creștere a veniturilor. “

irs

Evaziune fiscala

Potrivit IRS, Coinbase a recunoscut că informațiile pe care le-a dorit implicau 8,9 milioane de tranzacții Coinbase, implicând 14.355 deținători de cont Coinbase. IRS a putut face referire încrucișată împotriva persoanelor care au declarat impozit de la Bitcoins. După ce a făcut acest lucru, a raportat că:

"Doar 800 până la 900 de contribuabili au raportat câștiguri legate de bitcoin în fiecare an relevant și că peste 14.000 de utilizatori Coinbase au cumpărat, vândut, trimis sau primit cel puțin 20.000 USD în valoare de bitcoin într-un an dat.."

Aceasta a dovedit ideea IRS "este posibil ca mulți utilizatori Coinbase să nu raporteze câștigurile bitcoin." Din acest motiv, instanța a decis din nou că IRS "are un interes legitim în investigarea acestor contribuabili."

Cu toate acestea, instanța a decis, de asemenea, că solicitarea IRS de a investiga toți deținătorii de conturi Coinbase din SUA era prea largă. Acesta a forțat IRS să restrângă domeniul de anchetă. IRS a acceptat doar să ceară informații referitoare la deținătorii de conturi care nu au avut formularul 1099-K depus de Coinbase în perioada de timp în cauză. În plus, nu ar căuta înregistrări ale persoanelor deja cunoscute de IRS.

Coinbase Irs

Având în vedere Go Ahead

Acum, foarte mult pentru plăcerea IRS, instanța americană a decis că este legal ca IRS să strângă anumite informații despre utilizatorii Coinbase pentru a afla dacă cetățenii americani evită să plătească impozit. Cu toate acestea, decizia finală a instanței de judecată pune anumite limitări suplimentare asupra cui IRS poate solicita informații și despre ce informații poate solicita.

Inițial, IRS a solicitat profiluri de utilizator, preferințe ale utilizatorilor, setări și istoricul securității utilizatorului, metode de plată a utilizatorilor și alte date referitoare la originile de finanțare pentru portofelele Coinbase. IRS a dorit, de asemenea, să pună mâna pe toate înregistrările de portofel, inclusiv data, suma și tipul tranzacției, plus numele / identificatorii părților implicate în tranzacții și chiar cererile de a trimite sau primi Bitcoin.

"Peste 20.000 de dolari"

Cu toate acestea, instanța a decis că IRS va putea solicita doar detalii specifice referitoare la conturile care au efectuat tranzacții de peste 20.000 USD în perioada 31 decembrie 2013 - 31 decembrie 2015. În plus, anumite înregistrări au fost considerate nule. zona - în special toate înregistrările de deschidere a contului, copii ale pașapoartelor sau ale permiselor de conducere, adrese de portofel și chei publice pentru portofele.

De asemenea, instanța a constatat că anumite înregistrări nu sunt necesare pentru investigațiile IRS „în acest stadiu”. Acestea includ „înregistrări de diligență a cunoștințelor clientului, acorduri sau instrucțiuni care acordă o autoritate terță de acces, control sau aprobare a tranzacțiilor și corespondență. între Coinbase și utilizator sau orice terță parte cu acces la un portofel. ”

Coinbase a raportat acest lucru ca o victorie parțială, deoarece reduce numărul de portofele care pot fi cercetate de la 480.000 la 14.000 de clienți.

Coinbase

Ceea ce Coinbase trebuie să predea IRS, totuși, este încă lucruri sensibile. Mai ales având în vedere că se referă la deținătorii de conturi care au efectuat tranzacții de peste 20.000 USD. La urma urmei, deținătorii de conturi au cele mai mari bogății Bitcoin, care sunt cel mai probabil să fi scăzut impozitul cel mai mult. Aceasta a hotărât instanța este un joc corect:

Numele, data nașterii, adresa, numărul de identificare al contribuabilului, înregistrările activității contului, inclusiv jurnalele de tranzacții sau alte înregistrări care identifică data, suma și tipul tranzacției (cumpărare / vânzare / schimb), soldul post-tranzacție și numele contrapartidelor la tranzacție, plus toate situațiile periodice de cont sau facturi (sau echivalentul).

Acest lucru ar trebui să ofere IRS o mulțime pentru a începe. Să nu uităm, de asemenea, că instanța a decis că alte înregistrări "poate deveni necesar pentru un anumit titular de cont odată ce IRS examinează înregistrările relevante." Se pare că acei oameni care credeau că Bitcoin va fi un refugiu nereglementat au greșit. Bitcoin este cunoscut pentru a fi folosit pentru criminalitate, iar autoritățile se împing din greu.

Opiniile sunt proprii scriitorului.

Titlul creditului de imagine: Wit Olszewski / Shutterstock.com

Credite imagine: Brandon Bourdages / Shutterstock.com, Wit Olszewski / Shutterstock.com, 360b / Shutterstock.com

Brayan Jackson
Brayan Jackson Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me