IPVanish este o companie VPN bine-considerată din SUA, care a pretins întotdeauna că nu are o politică strictă fără jurnal. Se pare că a fost o minciună.


Trebuie menționat că jurnalele se referă la un incident care a avut loc în iunie 2016, iar IPVanish a fost achiziționat de atunci de o companie care insistă să nu fie păstrate jurnalele de vizită. Cu toate acestea, este o poveste foarte întunecată ...

Nu există jurnalele de revendicare

Utilizând Internet Archive Wayback Machine, putem vedea clar că atât înainte cât și după incident, IPVanish a pretins să nu păstreze deloc jurnalele:

IPVanish nu colectează și nu înregistrează niciun trafic sau utilizare a serviciului său de rețea virtuală virtuală. "

Ipv 1

Așa arăta pagina de pornire IPVanish în iunie 2016, când a avut loc incidentul.

Incidentul

La 4 mai 2016, un investigator al Departamentului pentru Securitate Internă din SUA a discutat cu un suspect care a postat câteva link-uri la pornografie infantilă. Agentul special a urmărit adresa IP folosită de suspect înapoi la Highwinds Network Group, o companie CDN care a început în industria Usenet și care deținea IPVanish la acea vreme..

La primirea unei somații care nu are caracter juridic obligatoriu, Highwinds a confirmat că adresa IP îi aparține, dar a spus că nu a putut ajuta la anchetă pentru că:

„Pentru a proteja datele clienților, nu înregistrăm nicio informație de utilizare. Prin urmare, nu avem informații cu privire la IP-ul la care se face referire. ”

Până acum, bine. Ceea ce face ca următoarea parte a declarației judiciare utilizate pentru procesul ulterior să fie deosebit de bizară!

„Highwinds Network Group a sugerat HSI să trimită a doua somație care solicită informații pentru abonați mai detaliate în natură.”

Cercetările de securitate internă (HSI) au făcut acest lucru în mod corespunzător și au fost recompensate cu un set de jurnalele de conexiune detaliate care au identificat clar suspectul.

Ipv 2

Este evident că IPVanish păstra jurnalele deși au pretins că au o politică „zero jurnaluri”. Situația este agravată de faptul că Highwinds pare să coopereze liber cu HSI pentru predarea acestora.

O chestiune de incredere

Domnul Gevirtz este o ființă cu adevărat disprețuitoare și suntem bucuroși că a fost prins. Cu toate acestea, multe persoane folosesc VPN-uri pentru a oferi confidențialitate din motive întru totul legitime, iar aceste persoane trebuie să poată avea încredere în revendicările de confidențialitate formulate de furnizorul lor VPN. Cea mai importantă dintre aceste afirmații este păstrarea jurnalelor.

IPVanish este acum deținut de o altă companie

Întreaga problemă este complicată de faptul că Highwinds (și, prin urmare, IPVanish) a fost achiziționată de StackPath în februarie 2017. Răspunzând unei discuții reddit pe această problemă, CEO-ul Stackpath, Lance Crosby, a postat următoarele:

„IPVanish s-a comercializat întotdeauna ca VPN„ fără logare ”. La data achiziției 2/6/17, echipa StackPath și o terță parte au efectuat diligența cuvenită pe platformă. Nu existau jurnale, nu existau sisteme de înregistrare și nu existau intenția anterioară / actuală / viitoare de a salva jurnalele. Același lucru este valabil și astăzi. Nu putem decât să bănuim, aceasta a fost o singură dată îndreptată de către autorități. Nu putem găsi niciun istoric de înregistrare la orice nivel. ”

Această declarație a fost susținută de Jeremy Palmer, vicepreședintele de produse IPVanish & Marketing:Jeremy Palmer 2

„IPVanish nu are, nu are și nu va înregistra sau nu va stoca jurnalele utilizatorilor noștri ca o companie StackPath. Nu pot să vorbesc despre ceea ce s-a întâmplat la ceasul altcuiva și echipa de conducere a dispărut de mult. Dar știți acest lucru - pe lângă faptul că nu vă conectați, StackPath va apăra confidențialitatea utilizatorilor noștri, indiferent de cine cere altfel. "

Problema este că, deși acum deține o altă companie, știm că mulți dintre personalul senior IPVanish sunt de mai mulți ani cu compania. Într-adevăr, Jeremy Palmer ne-a spus recent că el este alături de companie încă din 2015, iar arhitectul șef VPN Josh Tway a fost alături de companie încă de la înființare.

Statele Unite de supraveghere

În 2013, denunțătorul de la NSA, Edward Snowden, expunea amploarea și ambiția uluitoare a programului de supraveghere în masă al Statelor Unite. Este într-adevăr un caz de „colecta totul” și, în ciuda faptului că s-a vărsat multă cerneală digitală, nimic nu s-a schimbat în real.

America nu are legi obligatorii de păstrare a datelor, dar într-o lume în care chiar și companiile mici din domeniul tehnologiilor private de confidențialitate au fost armate puternic să predea cheile de criptare ale clienților lor, ne-a părut întotdeauna de neconceput faptul că companiile VPN cu profil înalt pot fi evadate. devenind compromis de guvernul SUA.

Ca o problemă de speculație pură, s-ar fi putut întâmpla ceva de acest fel cu IPVanish. Dar apoi, PIA (Internet Private Access) este una dintre puținele companii VPN de oriunde și-au dovedit cererile fără jurnal în fața unei instanțe judecătorești - nu doar o dată, ci de două ori!

Deci, pot avea încredere în IPVanish acum?

Cine știe? IPVanish nu este primul furnizor VPN care se regăsește în această situație. PureVPN și HMA s-au dovedit că au ajutat investigațiile prin predarea jurnalelor. Până când nu există vreun fel de a verifica în mod independent furnizorii de jurnal de înregistrare, singura cale de a ști cu siguranță dacă un serviciu VPN este sincer în legătură cu politica sa de logare este atunci când dovedește aceste cereri în instanță..

Chiar și atunci, teoreticienii conspirației ar putea contura cu ușurință scenarii pline de paranoia care pun la îndoială chiar și acest nivel de probă. Până la urmă, în ciuda cauzelor judecătorești care dovedesc pretențiile sale, faptul că PIA are sediul în SUA încă ne privește ...

Ceea ce este cert este că un VPN vă va proteja confidențialitatea cu mult mai mult decât o va face ISP. În cazul IPVanish, faptul că acum este condus de o altă companie care renunță la acțiunile administrației sale anterioare, îi oferă ceva de clauză de ieșire..

Pe de altă parte, însă, mulți membri ai personalului superior au fost și membri ai personalului superior când s-a întâmplat incidentul. Și, de asemenea, America.

Brayan Jackson
Brayan Jackson Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me