Apple a lansat iPhone X pe lume pe 3 noiembrie. De atunci, hackerii și cercetătorii în domeniul securității cibernetice din întreaga lume s-au întrecut pentru a vedea dacă pot sparge noul dispozitiv frontal de scanare facială. La prima vedere, scanarea facială pare a fi un pas în sus pentru securitate, dar ce înseamnă într-adevăr un Face ID? Și ridică probleme de confidențialitate digitală?

Deblocat Deja

Acum, la doar o săptămână de la lansarea iPhone X, cercetătorii de securitate de la firma de securitate vietnameză Bkav susțin că au păcălit scanerul facial. Într-adevăr, chiar înainte ca Apple să-l elibereze, experții în securitate au început să pună întrebări dacă se poate crăpa un iPhone X cu o mască 3D. Cercetătorii din Vietnam susțin acum că au folosit această metodă cu succes. Potrivit echipei, ei au reușit să deblocheze Face ID folosind o mască compusă din plastic, silicon, machiaj și decupaje de hârtie tipărite în 3-D. Potrivit cercetătorilor, masca le-a costat în jur de 150 USD.

Nimeni nu a reușit să verifice aceste constatări până în prezent sau să demonstreze că Bkav a făcut cu adevărat ceea ce susține. Din acest motiv, va trebui să așteptăm până când o a doua echipă de cercetare reușește să testeze peer metodologia de fisurare a sistemului de identificare facială pe iPhone X.

În plus, în ciuda faptului că oferă dovezi de concept pentru metodă, această cercetare nu ar trebui să deranjeze cu adevărat majoritatea oamenilor. Acest lucru se datorează faptului că este foarte puțin probabil ca cineva să aibă resursele, timpul sau ambiția de a face o mască similară pentru a putea intra într-un dispozitiv din lumea reală. Pentru început, dacă cineva își pierde telefonul, hackerul care îl găsește va trebui să știe pentru ce față să facă o mască, ceea ce este extrem de improbabil.

Desigur, există șansa ca în cazuri precum San Bernardino, autoritățile să poată crea o mască pentru a deschide un dispozitiv. Cu toate acestea, în acest scenariu, este, de asemenea, foarte puțin probabil, deoarece poliția ar putea forța mult mai ușor un perp să se uite la telefonul lor pentru a-l debloca.


iPhoneX

Poliția ar putea să vă oblige să vă deblocați telefonul?

Răspunsul la această întrebare este probabil da. Din fericire, chiar închiderea ochilor va opri deblocarea iPhone X, deci aceasta este o opțiune. Cu toate acestea, ADN-ul și vorbind legal despre amprentele digitale - lucruri care vă fac cine sunteți - nu sunt protejate de al cincilea amendament. Din acest motiv, poliția ar putea obține un mandat pentru a-i face pe rezidenții americani să își folosească fața pentru a debloca un iPhone X.

Albert Gidari, directorul vieții private la Centrul pentru Internet și societate al Universității Stanford, consideră că acest lucru trebuie să se schimbe. În acest moment, al cincilea amendament îi protejează pe oameni împotriva nevoilor de a se incrimina. Ca atare, oamenii nu trebuie să predea autorității codul de acces numeric.

În cazul în care o metodă de identitate biometrică este utilizată pentru protejarea unui dispozitiv, Gidari susține că identificatorul biometric este utilizat în locul unui cod și ar trebui să presupunem că exprimă unul. Cu toate acestea, dacă cineva presupune că această modificare a modului în care se înțelege a cincea modificare se întâmplă vreodată. Sistemul actual favorizează autoritățile, așa că nu există prea multe speranțe că se va schimba oricând în curând.

La aceasta se adaugă faptul că poliția americană este din nou blocată de pe un telefon pe care doresc să îl poată accesa și vedeți de ce pare puțin probabil.

Modul de urgență

Vestea bună este că, la fel ca în vechea funcție a scanerului de amprente digitale, utilizatorii iPhone X pot face clic pe butonul de alimentare de 5 ori în succesiune rapidă pentru a intra în modul de urgență. Aceasta oprește scanerul facial și necesită utilizarea unui cod de acces pentru a debloca dispozitivul. Ca atare, consumatorii au o modalitate de a dezactiva scanerul facial și de a ieși singuri din zona gri legală (dacă au ocazia).

Pentru persoanele care până acum s-au bucurat să-și folosească amprenta pentru a deschide un iPhone, nu s-a schimbat mare lucru în ceea ce privește al cincilea amendament. Va trebui să așteptăm pentru a vedea ce se întâmplă atunci când noul ID facial este litigiat într-un caz real.

Noi Frontiera

Ceea ce putem fi siguri este că la controlul la frontieră al SUA (unde se știe că agenții federali obligă oamenii să renunțe la codurile de acces), autoritățile vor fi probabil mai puternice atunci când vine vorba de a face oamenii să își deschidă telefoanele. În plus, în țările din afara SUA, unde nu există al patrulea și al cincilea amendament care să le protejeze drepturile, oamenii se pot constrânge mai ușor în deschiderea iPhone-ului cu fața lor.

Ai încredere în mine cu chipul tău

În ceea ce privește confidențialitatea digitală, scanarea facială în sine nu este prea îngrijorătoare. Fișierul numeric creat în momentul în care un iPhone X scanează fața proprietarului este stocat doar pe dispozitivul însuși. Potrivit Apple, acel fișier (practic un cod numeric care definește caracterele feței cuiva), nu părăsește niciodată telefonul. Dacă s-ar lăsa telefonul - și s-ar merge la o bază de date centrală a fișierelor de pe serverele Apple, de exemplu - pericolele ar fi masive, deoarece (așa cum știm cu toții), bazele de date pot fi hackate de cibernetici.

Face ID Iphone

În plus, fișierul de referință cu care este comparată fața unui utilizator este criptat și stocat într-o parte sigură a iPhone X. Phil Schiller, explică vicepreședintele principal pentru marketing al Apple.,

„Odată ce un telefon învață să-și recunoască proprietarul, folosind o hartă tridimensională formată din peste 30.000 de puncte infraroșii proiectate pe fața unei persoane, se va debloca singură atunci când simte că proprietarul se uită direct la dispozitiv. Harta nu poate fi păcălită de fotografii sau măști și este păstrată local într-o parte sigură a dispozitivului. Blocarea telefonului necesită doar închiderea ochilor sau aruncarea ochilor, așa că fluturarea unui telefon în fața proprietarului său de dormit nu îl va debloca. "

Marea întrebare este: Ai încredere în Apple? Pentru a fi corect, Apple s-a dovedit în general a fi de încredere. A refuzat să deblocheze unul dintre telefoanele sale în timpul cazului San Bernardino, de exemplu. Realitatea este însă că pur și simplu nu știm dacă fișierul este distribuit cu Apple și ascuns într-o bibliotecă masivă de recunoaștere facială. Dacă este, această bază de date este periculos invazivă. Merită și o avere. Din păcate, din cauza naturii sursă închisă a dispozitivelor Apple, pur și simplu nu știm.

Opiniile sunt proprii scriitorului.

Titlu credit imagine: Artem Oleshko / Shuttestock.com

Credite imagine: Hadrian / Shutterstock.com

MPanchenko / Shutterstock.com

chombosan / Shutterstock.com

Brayan Jackson
Brayan Jackson Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me