Aceasta este o transcriere a unui interviu oral pe care l-am făcut cu băieții de la IPVanish. Am editat-o ​​pentru lizibilitate, dar am urmărit să mențin tonul conversațional al chatului nostru.

Bună băieți, vă mulțumesc că ați acceptat să discutați cu mine. Vă rugăm să vă prezentați și să explicați ce faceți la IPVanish?

Jeremy: Sigur, sunt Jeremy Palmer, vicepreședinte pentru produse și marketing. M-am alăturat companiei acum aproape trei ani. Am început în departamentul de marketing ajutând IPVanish să crească canalul nostru de afiliere. Mai recent, în ultimele luni, m-am mutat într-un rol axat pe produs, ajutând la modelarea direcției produsului IPVanish..

Jeremy Palmer 2

Josh: Sunt Josh Tway, arhitect șef VPN. Sunt cu compania de aproape opt ani acum. Am purtat multe pălării de-a lungul anilor și am trecut mai mult în rolul de iterare a produsului pentru IPVanish. Ar trebui să adaug că am dezvoltat primele două versiuni ale aplicațiilor noastre Mac și iOS pentru IPVanish.


Îmi puteți spune un pic despre IPVanish ca companie - cum, când și de ce a fost creată?

Jeremy: Originile IPVanish se întorc cu adevărat în perioada 2001-2002. A început cu o companie numită Highwinds Network Group, care a început în industria Usenet. Deținea multe dintre marile branduri din categoria Usenet, inclusiv Usenet Server și News Hosting și altele.

În 2008 Highwinds Network Group și-a pus bazele infrastructurii pe care o foloseau pentru Usenet pentru a lansa o rețea de livrare a conținutului (CDN). În 2012, am decis să folosim infrastructura rețelei noastre (din nou) pentru a lansa un serviciu VPN de nivel mondial.

Atunci Josh și alte persoane din echipa noastră de inginerie s-au reunit și au format primul concept de produs pentru IPVanish. Așadar, se întoarce în 2012. Josh - poate poți prelua și vorbi despre primele zile ale IPVanish și unde suntem noi astăzi?

Josh: inițial, am lansat cu o aplicație Windows și apoi nu după mult timp am fost solicitat să dezvolt aplicația Mac.

Inițial, am acceptat doar L2TP, PPTP și OpenVPN limitat. Este distractiv să vedem mult că am crescut. Înaintați rapid câțiva ani, iar munca pe care o putem face cu diferite sisteme de operare a crescut cu adevărat, iar țările pe care le sprijinim au crescut, iar ceea ce oferim a crescut.

A fost uimitor să văd și a fost o călătorie lungă. Focusul securității în industrie a crescut, la fel ca și nevoia de a ne asigura clienții noștri în siguranță. Acum acceptăm IKEv2, OpenVPN, OpenVPN Scramble. Susținem în continuare PPTP pentru clienții vechi

Jeremy: Un lucru pe care îl voi spune despre PPTP este că îl sprijinim tehnic pentru clienții care îl preferă (pentru anumite cazuri de utilizare). Dar cu siguranță nu îl facem publicitate și nu îl recomandăm niciunui dintre clienții noștri. Încercăm, evident, să le punem pe un protocol mai sigur și actualizat.

Josh: Da, este doar acolo, deoarece unii clienți vor să-l folosească. Dar a fost interesant să se schimbe la o bază mai mare de clienți.

Jeremy: Cred că acum avem peste 1000 de servere în 60 de țări și nu sunt sigur nici despre numărul total de locații, deoarece se schimbă de la săptămână la săptămână! Deci, da, am înregistrat o creștere masivă în ultimii ani și a fost o plimbare distractivă!

Ce credeți că oferă IPVanish care îl diferențiază de alte servicii VPN?

Jeremy: Cred că diferențiatorul numărul unu dintre noi și celelalte rețele de acolo este că deținem și funcționăm 90% din rețeaua noastră. Avem propriile noastre puncte de prezență (POP) unde controlăm suportul și stiva (configurația completă). Acest lucru ne permite să optimizăm viteze, să optimizăm confidențialitatea și securitatea.

Știu că voi (ProPrivacy.com) ați lansat recent un nou test de viteză care ne evaluează în mod constant în primele trei, și de cele mai multe ori în cel mai bun test. Așadar, cred că viteza, confidențialitatea și securitatea funcționării propriei rețele este ceea ce ne deosebește cu adevărat.

Există un motiv tehnic, spun că deținem 90% din rețeaua noastră în loc de 100%, și astfel putem oferi locații particulare clienților noștri. De exemplu, nu ar fi foarte prudent să deschidem un centru de date sau POP în Albania.

Există însă și alți furnizori de unde putem închiria hardware pentru infrastructura noastră. Acolo ar fi celelalte 10% din traficul nostru de rețea și unde este controlat.

Josh: Cu siguranță preferăm să ne facem propria rețea, propriile noastre centre de date și propriile servere, oricând este posibil uman. Dar cum a spus Jeremy, nu este întotdeauna posibil să fii într-un loc. Dar clienții o solicită, așa că noi furnizăm ceea ce au nevoie.

Nu sunt singurul care a fost cu IPVanish încă de la început. Există un grup strâns de noi, care este într-adevăr dedicat ceea ce facem și ceea ce oferim. Cred că asta ne diferențiază este că de fapt ne pasă de ceea ce facem.

Așadar, trebuie doar să clarificați: când spuneți că dețineți propria rețea, înseamnă că dețineți propriile dvs. servere VPN?

Jeremy: Da, și avem o coloană vertebrală mare pe care o folosim și noi - rețeaua reală de fibre.

Nu am fost pe deplin conștient de asta. Știu că VyprVPN are ceva similar.

Josh: A avea un istoric cu Highwinds Network Group este util. Am petrecut ani buni în creșterea rețelei noastre de fibre și ne place să folosim asta atunci când putem! Este ceva care ne diferențiază, deoarece mulți dintre concurenții noștri folosesc servere virtuale sau închiriază servere fizice, iar mulți dintre ei nu au o coloană vertebrală de internet pentru a-și numi propriul.

Asta este impresionant! Ai menționat IKEv2 pe care îl implementezi. Ați putea să-mi spuneți ceva mai mult despre asta?

Josh: Acesta a fost unul distractiv când a fost anunțat la WWDC 2014. Apple urma să accepte conexiuni VPN native în iOS. M-am întâmplat să fiu acolo și așa am aflat din timp despre ce se întâmplă. Așa că eu și unul dintre directorii noștri de internet, inginerul de asistență Zeph Gillen am petrecut câteva luni în acea vară cu adevărat luptându-ne și descoperind funcționarea interioară a IKEv2.

IPVanish Josh Tway

În ceea ce mă privește, IKEv2 nu este o tehnologie matură în același lucru cu OpenVPN. Nu a fost testat împotriva ANS în același mod. Care sunt gândurile tale?

Josh: Este o tehnologie în creștere și există o mulțime de RFC-uri și evaluări inter pares la nivel comunitar pentru protocolul de bază. Apple în sine îl prezintă ca numărul unu pentru încapsularea întregului strat TCP - doar pentru a bloca firewall-urile atunci când UDP este blocat un fel de lucru.

OpenVPN se bazează pe totuși oamenii doresc să o facă, în timp ce IKEv2 este un protocol bine definit, care are un standard back-end. Este foarte grozav pentru că oricine poate implementa software pentru a face protocolul în sine.

Deci, în timp ce acesta este în creștere în adopție, oamenii încă își dau seama cum să-l configureze. Cred că software-ul precum puternicSwan trebuie să învețe că poate nu aveau anumite lucruri la scară. Dar este cu siguranță un protocol matur - protocolul în sine este solid.

Jeremy: Cred că în testarea noastră am descoperit că este mai performant decât OpenVPN.

Josh: Da, aruncă OpenVPN din apă în majoritatea cazurilor. Și există lucruri pe care le poți face cu asta (nu vreau să spun prea multe, întrucât nu vreau să le oferim toate secretele noastre concurenților!) Care pot crește cu adevărat eficiența. Unele lucruri sunt evidente, cum ar fi instrucțiunile de îmbunătățire a criptării, dar există alte lucruri pe care căutăm să le facem cu adevărat.

Baza de bază a IKEv2 este IPsec, care a fost folosit ca standard timp de foarte mult timp. Internet Key Exchange 2 (IKEv2) încă pe partea de sus a stivei IPSec.

Da, am înțeles că este popular în acest moment cu VPN-urile datorită beneficiilor sporite de performanță, dar mă întrebam cum se compară cu OpenVPN pe partea de securitate?

Josh: Pentru securitate, IKEv2 este cu siguranță protocolul meu de alegere și am încredere în el mai mult decât am încredere într-o mulțime de lucruri protejate de protocol. Categoric mai mult decât PPTP! Categoric mai mult decât L2TP. Și voi ajunge să spun că pe majoritatea sistemelor dacă aș avea de ales între OpenVPN și IKEv2, aș merge cu IKEv2 în fiecare zi.

Jeremy: OpenVPN poate fi util în circumstanțe în care IKEv2 este blocat - OpenVPN care trece peste porturile SSL standard (portul TCP 443) vă poate ajuta în acest sens. De aceea, oferim ambele protocoale pentru fiecare client.

Dar, desigur, avem tendința de a merge cu cel care este mai performant. Mulți dintre clienții noștri doresc cu adevărat ca VPN să acționeze ca o conexiune la internet obișnuită - nu doresc să fie încetinită deloc. Am descoperit că IKEv2 îi apropie de OpenVPN.

Cred că este destul de corect. Mulțumesc pentru intuiție! Deci, ce credeți că este cel mai important lucru pe care utilizatorii VPN trebuie să-l înțeleagă cu adevărat?

Josh: Când nu te afli într-un VPN, tot traficul tău este clar. Mulți oameni spun: „Dar folosesc HTTPS, așa că nu contează cu adevărat.” Dar nu este cazul.

Furnizorii de DNS rău intenționat pot însemna că utilizați un site web diferit de cel pe care trebuie să-l reprezentați și vă pot costa unele atacuri foarte pricepute din partea unui om. Totuși, cea mai clară este că ISP-ul tău încă înregistrează fiecare căutare pe care o faci pentru fiecare găzduire. Atunci când utilizați un VPN, acest lucru nu se întâmplă - vă este mult mai garantată confidențialitatea prin utilizarea ISP.

Și atunci când utilizați un hotspot, oricine se poate amesteca pe traficul respectiv. Deci trebuie să vă protejați și puteți face HTTPS greșit toată ziua. Nu toate site-urile utilizează HTTPS și mulți nu o fac la fel de bine cum s-ar putea crede. Un VPN vă ajută să vă protejați transferul de internet.

Deci credeți că există capcanele de care utilizatorii VPN trebuie să fie conștienți?

Jeremy: Un VPN face parte cu siguranță din stiva dvs. de confidențialitate și securitate, dar nu este complet. Este important să folosiți lucruri precum un anunț blocant și să înțelegeți ce poate și nu poate face un VPN pentru dvs. în ceea ce privește menținerea vieții private.

Un VPN este o piesă critică pentru asta și, în unele cazuri, cea mai importantă piesă, dar nu este completă. Cred că oamenii trebuie să înțeleagă că anonimatul 100% nu este posibil, dar puteți să vă apropiați destul de mult dacă utilizați instrumentele potrivite care sunt configurate în mod corect.

Din păcate, cred că oamenii se simt uneori invincibili și trebuie să înțeleagă că sunteți la fel de puternic ca legătura dvs. cea mai slabă. Aceasta ar putea fi un backdoor al software-ului sau o altă slăbiciune la care nu te-ai gândit în ceea ce privește igiena vieții private.

Cred că este important să te educezi în problemele de confidențialitate și să înțelegi rolul unui VPN, astfel încât să poți face tot posibilul să rămâi privat și sigur online.

Josh: Un bun exemplu de această capcană a apărut în timpul unei conversații interne ieri. Alți furnizori VPN de acolo nu vor jiva foarte bine cu alte VPN-uri pe sistem. La sfârșitul zilei, o VPN criptează traficul dvs. nu vă poate proteja împotriva unui alt program care solicită atenție care vă trimite solicitările DNS în altă parte.

Jeremy: Și dacă sunteți conectat pe Facebook în timp ce pe un VPN este destul de clar cine sunteți! De asemenea, te va urmări. Deci cred că cele mai bune practici sunt în ceea ce privește utilizarea ferestrelor Incognito și a blocantelor publicitare. În combinație cu un VPN, acest lucru vă va obține 95% din drum.

Oh, și aveți grijă la cipul GPS de pe dispozitivul dvs. mobil. Dacă spuneți „da, voi permite accesul la locația mea”, atunci VPN nu vă va proteja.

Cred că asta răspunde parțial la următoarea mea întrebare, dar o voi pune oricum: mă gândesc întotdeauna la un VPN ca un instrument vital în caseta mea de instrumente de confidențialitate și securitate online. Ce alte instrumente ați recomanda utilizatorilor VPN să aibă?

Josh: Manager de parole pentru unul singur. După cum spuneam, sunteți la fel de sigur ca și link-ul dvs. cel mai slab, iar oamenii folosesc parole foarte nesigure și aceleași parole încă o dată. Acest lucru este foarte rău dacă mai multe site-uri au parolele tale și una dintre ele este încălcată.

Deci managerii de parole sunt importanți, deoarece trebuie să folosim parole mai sigure și nu aceleași. De asemenea, folosind anunțuri blocante moderne și pur și simplu fiind atent. Fii atent la tot ceea ce pare pește.

Jeremy: Am folosit destul de mult browser-ul Brave și Firefox Focus (vezi 5 Cele mai sigure browsere) pentru navigarea mea personală. Și recomand să folosiți modul Incognito în orice browser.

Prefer Firefox în modul incognito pentru utilizarea de zi cu zi, dar am experimentat cu Brave Browser, care împiedică urmărirea implicită. Cred că a avea un browser bun și setări bune pe browserul tău merge mult.

Pentru e-mail folosesc ProtonMail pentru ceea ce consider emailurile mele private. Avem și propriul nostru e-mail corporativ, desigur, dar cred că pentru un e-mail criptat protonMail este destul de bun.

Și, desigur, Semnal, despre care știu că ai scris pe larg pe site-ul tău.

Josh: Da, cred că Semnal este fantastic personal. De asemenea, aveți grijă la motoarele de căutare. Google dă rezultate deosebite, dar vei fi urmărit. Deci, poate folosi DuckDuckGo în schimb.

Misto. Deci ... IPVanish este un serviciu bazat pe SUA. Știm că ANS și calitatea sa sunt într-o misiune de a spiona totul și toată lumea, indiferent dacă sunt sau nu cetățeni americani. Care credeți că implicațiile acestui lucru sunt pentru un serviciu VPN, precum al vostru?

Jeremy: Cred că cel mai important lucru de înțeles este faptul că ANS lucrează în colaborare cu țări din întreaga lume. Așadar, atingerea ei depășește mult granițele SUA. Trebuie să știți că software-ul și hardware-ul dvs. - arhitectura de bază a casetei dvs. - ar putea fi cuprinse sau încălcate în orice moment.

Acest lucru nu este doar pentru NSA - există, de asemenea, hackeri care ar putea avea acces la aceste date. Prin urmare, am conceput arhitectura noastră în așa fel încât, dacă ar fi fost alcătuită o cutie, nu există înregistrări sau orice altceva care să poată compromite confidențialitatea utilizatorilor noștri.

Cred că cu ANS există mai multă transparență cu privire la ceea ce se întâmplă cu guvernul SUA decât s-ar putea întâmpla în alte țări. Doar pentru că NSA a fost în știri nu înseamnă că orice altă țară nu are o organizație guvernamentală care să facă ceva foarte asemănător.

Și este posibil să aibă un proces și pași mai puțini pe care trebuie să îi parcurgă pentru a colecta informații. Chestia NSA este poate o comercializare mai proastă pentru SUA, deși a fost exagerat și nu prea respectă confidențialitatea.

Dar, în același timp, conduce oamenii către produsul nostru. Acesta este un lucru bun, deoarece arată că oamenii le pasă cu adevărat de confidențialitatea lor și urmează să depășească dimensiuni suplimentare pentru a o proteja.

Josh: Încercăm să rămânem în fața jocului. O parte din slujbă se gândește la cum putem face față oricărei amenințări înaintate.

Jeremy: Imediat ce biții și octeții încep să călătorească peste granițe, ANS folosește oricine metode și mijloace trebuie să încerce să se infiltreze. Deci cred că a fi în afara SUA dă un fals sentiment de securitate. Dacă vă aflați în Irlanda, puteți crede că Irlanda protejează confidențialitatea și astfel puteți face lucrurile fără a fi urmărit… Cred că asta este naiv.

Josh: Acesta a fost întregul punct al PRISM, unde am avut prisme reale care împărțesc traficul pe cabluri cu fibră optică la AT&E aici în New York. Doar curățau totul. Unii ar spune că „nu folosesc AT&T, deci nicio problemă ”sau„ Eu sunt peste mări, deci nicio problemă ”, dar adevărul este că datele dvs. au trecut prin acel switch și au fost dublate. Deci au fals sentiment de securitate.

La sfârșitul zilei protejăm utilizatorii cât mai bine, dar nimic nu este perfect. Un VPN ajută, dar fiți atenți și protejați-vă.

În Statele Unite, FCC a omorât neutralitate netă și a permis ISP-urile vinde datele clienților lor partenerilor publicitari. Presupun că este că ISP-urile vor adopta o abordare foarte lentă, încet-încet, pentru a profita de aceste schimbări pentru a evita ultrajul public. Cu toate acestea, VPN-urile vor deveni un instrument aproape esențial pentru păstrarea vieții private și prevenirea discriminării în trafic.

Credeți că America va vedea un boom în utilizarea VPN? Și dacă da, cum credeți că vor reacționa ISP-urile?

Jeremy: Toată lumea din compania noastră îi pasă de libertatea internetului. Am încercat să facem lobby, am încercat să fim activiști și să lucrăm cu comunitățile noastre locale și naționale, pentru a împiedica acest lucru să se întâmple vreodată. Toate aceste lucruri au ajutat afacerile noastre, dar nu a fost ceea ce căutam.

Mai degrabă am avea o industrie și o afacere în care oamenii nu au nevoie de noi pentru a ocoli blocurile ISP sau pentru a împiedica ISP-urile să le spioneze. Dar, din păcate, așa este. Și a condus oamenii către afacerile noastre în număr record în ultimele 18 luni. Am observat o creștere accentuată a clienților din cauza spionajului ISP și a problemei de neutralitate netă.

Crezi că ar putea exista o reacție împotriva VPN-urilor din partea ISP-urilor din cauza asta? Acum că nu există legi de neutralitate netă, de exemplu, ISP-urile ar putea doar să blocheze sau să accelereze tot traficul VPN.

Jeremy: Crezi un punct interesant. Aflu că unele rețele WiFi publice folosesc ceva precum OpenDNS, care blochează IPVanish și o mulțime de alte VPN-uri. Așadar, nu este de neconceput că, dacă ISP-urile cred că pierd o parte din trafic către VPN, teoretic ar putea bloca accesul la noi.

Am venit cu planuri de a evita acest scenariu într-o măsură. Dar este o realitate rece că ISP-urile sunt primul POP (punct de prezență) pe internet și dacă ar fi să ne aglomereze, acest lucru ar fi în detrimentul afacerii noastre.

Cu siguranță lucrăm la modalități de a ne asigura că serviciile noastre sunt disponibile celor care au nevoie de ele.

Josh: Există modalități de a încerca să ne asigurăm că conexiunile noastre sunt și mai bune, pentru a permite milioanelor de utilizatori să continue să folosească serviciul nostru, chiar dacă ISP-urile au început să ne accelereze.

Jeremy: Totuși, să fiu sincer, cred că este o idee apocaliptică. Nu cred că este un scenariu probabil. Ar fi mai multe procese și multe procese înainte ca ceva de genul acesta să înceapă să afecteze capacitatea noastră de a face afaceri.

Deși cred că există o șansă de la distanță să se întâmple așa ceva, nu cred că este o preocupare primordială pentru afaceri acum.

Josh: Cred că cea mai probabilă îngrijorare imediată este ISP-urile care vând datele clienților și o VPN se va proteja împotriva acestui lucru.

Jeremy: De asemenea, au existat unele impulsuri puternice din partea ambelor părți ale Congresului pentru a încerca anularea recentă abrogare a protecțiilor de neutralitate netă.

Josh: Suntem la un singur vot distanță de a face asta.

Jeremy: Vorbim despre luni sau chiar ani înainte ca unele dintre aceste lucruri să înceapă să aibă loc, așa că sunt optimistă pe termen lung. Cred că la sfârșitul zilei va fi mai puțin îngrijorător.

Josh: Unele state au adoptat o poziție împotriva ei, încercând să reafirme neutralitatea netă, spunând ISP-urilor că, dacă doresc contracte de stat guvernamentale, ISP-urile nu trebuie să încurce utilizatorii și așa ceva. California și New York, de exemplu.

Care sunt părerile dvs. despre starea globală de confidențialitate online? Este totul deznădăjduit sau întunecat sau vedeți câteva tendințe pozitive?

Jeremy: Încep să văd câteva tendințe pozitive în Europa. Nu cred neapărat că GDPR este un lucru bun, dar cred că ceea ce reprezintă este recunoașterea atât a oamenilor, cât și a guvernului că confidențialitatea unui utilizator de internet este importantă și avem nevoie de măsuri pentru a o proteja.

Este posibil să se întâmple în mod greșit, dar cred că doar recunoașterea faptului că lucrurile au mers prea departe cu Facebook și Google și că informațiile rămân online pentru totdeauna, este important.

Cred că, în general, este un lucru bun faptul că fac măsuri pentru îmbunătățirea vieții private a utilizatorilor, chiar dacă unele dintre aceste intenții bune nu sunt foarte bine concentrate. Așadar, sunt optimist pe termen lung, în special în unele regiuni occidentale.

Este mult mai mult să vă faceți griji când vine vorba de regimuri represive, precum multe dintre cele din Orientul Mijlociu sau China. Cred că îmbunătățirea va avea loc un proces lent care poate dura decenii (și nu ani) pentru a se desfășura cu adevărat.

Dar consider că vor fi făcuți pași pe termen lung, în special de către cetățeni, pentru a proteja confidențialitatea utilizatorilor.

Josh: Cred că doar creșterea industriei VPN în ansamblu arată într-adevăr că oamenii nu sunt ignori. Dacă începeți să vă înlăturați libertățile sau să începeți să le spionați, ei spun „Nu-mi place așa” și „Nu vreau să fie blocați”. Oamenilor le place libertatea de pe internet.

Cred că oamenii sunt mai conștienți de ceea ce se întâmplă și că expunerea la unele dintre capcane poate duce la îmbunătățirea lucrurilor pe termen lung. Asta mă face foarte optimist.

Care sunt accentele dvs. cheie ca afacere și unde vedeți IPVanish în următorii 3 ani?

Jeremy: Crearea confidențialității este o imagine completă, iar VPN-ul fiind unul dintre aceste instrumente, este locul în care am putea începe următoarea conversație. Există multe lucruri pe care le puteți face prin browser, cum ar fi blocarea anunțurilor, comportamentul browserului și configurarea browserului, care pot ajuta utilizatorii să fie mai privați și mai siguri.

Ceea ce încearcă să facă IPVanish, în mod strategic, este să devină mai mult o companie de confidențialitate completă. Ne uităm la soluții și tehnologii care să îi protejeze pe utilizatori de orice potențial vector de atac. Un VPN este unul dintre aspectele mai evidente (și) critice, dar există și alte modalități în care confidențialitatea oamenilor poate fi expusă.

În acest scop, produsul pe care lucrăm să îl dezvoltăm în acest an și în următorii doi ani va oferi o protecție mai mare la 360 de grade.

Josh: De asemenea, cercetăm cum să oferim cea mai bună criptare pentru clienții noștri, oferind în același timp cele mai bune viteze. Nu este doar dispozitivul utilizatorului, ci și procesarea la sfârșitul serverului. Căutăm mereu căi de îmbunătățire a acestei situații cu protocoale de criptare diferite și, în general, îmbunătățim stiva a ceea ce facem.

Jeremy: Scopul final este ca VPN să funcționeze în fundal, așa că nici nu știi că este acolo - computerul este la fel de rapid, dar ai avantajele adăugate de confidențialitate și securitate. Acesta este ceea ce ne îndreptăm spre fiecare zi.

Josh: Unii utilizatori se bucură de reglarea acestei setări și a acestei setări, dar mulți utilizatori doresc doar să își îmbunătățească confidențialitatea și securitatea. Nu știu prea multe despre cum funcționează un VPN și nu le pasă. Vor doar să funcționeze! Deci încercăm să reducem interacțiunea utilizatorilor pentru a îmbunătăți asta.

Dacă fiecăruia dintre voi i s-ar fi acordat o dorință, care ar fi și de ce?

Josh: În partea de sus a capului, mi-aș dori mai multă capacitate de a absorbi cunoștințele și de a avea mai multe ore în zi pentru a face acest lucru. Motivul pentru aceasta este speranța - cunoașterea este bună și face totul mai bun pentru toată lumea.

Jeremy: Mi-aș dori ca copiii mei să crească într-o lume care este mai bună decât lumea în care am crescut. Știu că este foarte general, dar am trei copii și poate fi o lume foarte înfricoșătoare acolo.

Vă mulțumesc că ați acordat timp pentru a vorbi cu mine. Am crezut că a fost un interviu grozav! Există altceva pe care îți dorești să îl adaugi?

Jeremy: Vreau doar să spun că apreciem oportunitatea de a vorbi cu tine. Suntem mari fani ai ProPrivacy.com. A fost unul dintre primele site-uri cu care ne-am lovit când am intrat pentru prima dată în această industrie, iar voi sunteți mari campioni ai confidențialității și securității.

Cred că voi aveți mare grijă (în special recent) să eliminați anumite prejudecăți care și-au găsit drum pe alte site-uri web. De exemplu, noile tale teste sped arată modul în care funcționează și arată rezultatele într-un mod imparțial.

Cred că acesta a fost un lucru cu adevărat pozitiv pentru industrie și sper că alte site-uri web să se deplaseze în aceeași direcție.

Josh: Mi-au plăcut cele mai recente știri despre confidențialitate și libertatea internetului, pe care mi le-a trecut în ultima lună. Pare să ofere un punct de vedere mai imparțial și mai obiectiv.

Mulțumesc, acestea sunt cuvinte foarte amabile! Și mulțumesc din nou pentru interviu.

Brayan Jackson
Brayan Jackson Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me