Următorul este un interviu cu Andrew Lee, care a co-fondat Private Internet Access, unul dintre cele mai populare servicii VPN în acest moment. El a co-fondat și Mt. Gox Live care a fost achiziționat de Mt. Gox, liderul mondial al schimbului Bitcoin și și-a construit aplicația mobilă oficială. Este un avocat de lungă durată a vieții private. L-am întrebat despre istoria sa, despre viitorul PIA și despre viitorul vieții private în această lume care neagă NSA.


siglă

Contents

Ești un fondator al mai multor companii, de ce / cum ai devenit antreprenor?

M-am implicat foarte mult cu internetul de la începutul anilor 90 și am fost un fel de "antreprenor în serie" fără alt motiv decât faptul că au existat "nevoi care trebuie îndeplinite online." În general, afacerile / serviciile cu care am fost implicat până acum au fost foarte în concordanță cu stilul meu de viață personal.

Crezi că ești mai tehnic sau de afaceri?

Îmi place să cred că sunt mai mult un activist de afaceri, dar am fost cunoscut să dezvolt software în trecut (Mt. Gox Mobile etc.).

Care este obiectivul dvs. cu PIA?

Scopul nostru cu PIA este de a readuce înapoi Wild Wild West pe care l-am iubit atât de mult, deoarece creează un sistem în care oamenii sunt capabili să învețe ceea ce doresc să învețe, să spună ce vor să spună, să experimenteze ceea ce doresc să experimenteze, și să creeze ceea ce doresc să creeze. Știu că acest lucru pare sunet, dar un obiectiv de internet fără limite sau limitări, în care ne putem realiza visele, este obiectivul nostru.

Care este scopul tău în general (în viață)? Unde te vezi în 50 de ani?

Aș dori să văd schimbarea. Am înțeles că o singură viață este limitată și se pot realiza doar atât de multe. Cu toate acestea, există lucruri care provoacă durere, suferință și stres pe care le putem face într-adevăr banale cu utilizarea tehnologiei.
În 50 de ani, sper să fie viu pe Pământ. Totuși, dacă nu sunt, sper să fiu cunoscut în istorie ca un om care a ajutat să aducă "fericire" spre această lume. De fapt, voi vedea că istoricii mă etichetează ca atare.

Toate companiile dvs. sunt legate de confidențialitate, ce este despre confidențialitatea care vă interesează atât de mult?

Mai degrabă, lipsa de confidențialitate îmi provoacă atâta frică, cât ar trebui să fie toată lumea. Aș prefera să mă plimb prin piese nud, private și toate, decât să-mi captez mintea privată de alții din supraveghere sau alte mijloace de extragere a datelor.

PIA a declarat că se va închide, în loc să compromită confidențialitatea clienților săi. S-ar părea că Silent Circle și Lavabit au fost deja forțați în această poziție. Credeți că poate fi pusă și PIA în această poziție și de ce?

Nu credem că vom fi puși în această poziție. Considerăm că guvernul nu va risca să creeze alte catastrofe de PR, precum cele create din Lavabit și Silent Circle. Acest lucru este valabil mai ales că am afirmat deja public ce am face pe blogul nostru dacă am fi pus în această poziție împreună cu faptul că suntem ordine de mărime mai mare decât Lavabit și Silent Circle. Acestea fiind spuse, luăm în mod activ măsuri de precauție care vor reduce riscul apariției și suntem în prezent în discuție cu avocații legali ai FEP, ACLU și FFTF, printre altele.

Din punct de vedere tehnic, PIA oferă unul dintre cei mai pe deplin clienți VPN disponibili (protecție împotriva scurgerii DNS, protecție IPv6 împotriva scurgerii, comutator de interzicere a internetului) - există alte caracteristici pe care doriți (sau intenționați) să le introduceți?

Există de fapt o serie de caracteristici care sunt în curs sau în coadă în cadrul conductei noastre de dezvoltare. Nu pot intra în mai multe detalii decât acest lucru, având în vedere maturitatea acestor proiecte, dar "avansat" zona de setări va fi mult mai încorporată în interfața sa în curând.

Ne place aplicația VPN pentru Android, dar ratăm funcțiile oferite de versiunea desktop (în special comutatorul internet kill). Există vreun plan pentru a adăuga acestea?

În curând vom adăuga multe dintre funcțiile în aplicația noastră de Android. Desigur, aplicația noastră pentru Android nu a avut atenția pe care o merită, deoarece ne-am concentrat pe extinderea infrastructurii noastre interne. Avem acum peste 547 de servere și continuăm să extindem infrastructura noastră pentru a oferi cea mai bună calitate a serviciilor clienților noștri.

Observăm că PIA nu are servere în Asia de Sud-Est (ceea ce înseamnă că nu avem tendința de a recomanda PIA pentru utilizatorii de acolo) - aveți vreun plan să se extindă în acest domeniu?

Am văzut o cerere semnificativă de servere în Asia de Sud-Est. Problema este însă că nu dorim să oferim nimic clienților noștri decât dacă poate oferi nivelul de calitate pe care clienții au ajuns să îl aștepte de la Accesul la internet privat în termeni de viteză și confidențialitate. Acestea fiind spuse, rețelele pur și simplu nu sunt conectate la fel în Asia, ceea ce înseamnă că lățimea de bandă internațională este, în general, destul de limitată sau prea mare..
Cu toate acestea, discutăm cu furnizorii și elaborăm detalii pentru a aduce acest lucru clienților noștri în curând! Suntem foarte serioși în ceea ce privește angajamentul nostru de a accesa gateway-uri gigabit complete, nesinstruite și nesaturate și, în acest moment, avem capacitatea de a negocia tarifele pentru a menține prețurile scăzute pentru clienți. Vă rugăm să stați la curent!

Aveți vreun plan să eliberați un client VPN Linux dedicat?

Vom lansa în curând și o aplicație Linux dedicată! Vă rugăm să păstrați sugestiile / recomandările care vin!

PIA folosește criptarea peștilor de vânt CBS pe 128 de biți. Deși credem că acest lucru este suficient pentru majoritatea scopurilor, fisurarea recentă a 2 hard disk-uri criptate în cazul Jeffrey Feldman, la care se adaugă cunoașterea faptului că NSA poate îndoi resursele nebunești spre sarcina de decriptare ne face să ne întrebăm dacă poate este momentul să ne îndreptăm către 256 criptare AES pe biți. Care sunt gândurile tale în acest sens?

În curând vom lansa AES-256 ca o opțiune în aplicație pentru toți utilizatorii noștri. Nu vor fi necesare alte modificări suplimentare decât o actualizare rapidă a clientului. Această caracteristică va fi disponibilă fără costuri suplimentare pentru niciunul dintre clienții noștri actuali sau viitori.

În această epocă a supravegherii agresive a guvernului, sunteți îngrijorat de viitorul serviciilor VPN în general?

Ne este frică de întregul peisaj al internetului, în general. Cu toate acestea, suntem siguri că vom putea continua să găsim modalități de a proteja confidențialitatea utilizatorilor noștri, în viitor.

Ce părere aveți despre aceste revelații? Edward Snowden este un erou sau un trădător?

Cred că aceste revelații sunt absurd. Deși intențiile pentru toate acestea ar fi fost bune, distrugerea vieții private a cetățenilor acestei lumi nu este în niciun caz demnă de sacrificat. Cred că Edward Snowden a făcut o mare dreptate în protejarea societății.

Care sunt unele evoluții care credeți că ar îmbunătăți industria VPN?

Există multe care vor îmbunătăți industria și acum lucrăm la ele!

Unde vezi PIA în 5 ani?

Vreau să văd PIA, și întreaga industrie împreună, să crească în mod semnificativ și să fie utilizate în mare măsură de toată lumea din lume. Asta va însemna că, împreună cu concurenții noștri prietenoși, vom reuși să protejăm confidențialitatea lumii.

PIA pare a fi foarte popular pe Reddit, ceea ce nu este o sarcină ușoară! Ce părere ai despre acest?

Suntem fericiți că clienții noștri se bucură de serviciul nostru și sperăm și ne angajăm să continuăm să oferim servicii tuturor clienților noștri în ceea ce privește cele mai bune abilități ale noastre în viitor..

Ce le-ați spune tuturor oamenilor de pe Reddit, care întreabă despre PIA care este sigură de guvernul SUA pentru a-i liniști?

Luptăm cu lupta bună și implicăm toți experții în materie. Vă vom proteja.

Brayan Jackson
Brayan Jackson Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me