Gabriel Weinberg este fondatorul și CEO-ul DuckDuckGo, un motor de căutare popular și foarte șlefuit care vă respectă confidențialitatea. Gabriel a fost de curând amabil să-mi acorde un interviu în care am discutat despre starea de confidențialitate online.


DuckDuckGo și-a făcut reputația prin faptul că este un motor de căutare care respectă confidențialitatea utilizatorilor. Este corect să presupunem, prin urmare, că confidențialitatea contează pentru tine? Și de ce?

Da, cred că în societatea modernă, confidențialitatea ar trebui să fie un drept fundamental, alături de alții precum libertatea de exprimare și de presă.

Care considerați că sunt principalele amenințări la adresa vieții private pentru utilizatorii de internet obișnuiți în acest moment?

Tehnologia digitală se îndreaptă în mod evident în mai multe părți ale vieții noastre, iar datele noastre devin rapid din ce în ce mai valoroase, atât pentru noi, cât și pentru alții. Principala amenințare este că în prezent există limite legale bine definite pentru urmărirea online și, fără ele, companiile și guvernele devin din ce în ce mai intruzive pentru a avea acces la aceste date personale valoroase. Am pus deja limite legale tehnologiei financiare, medicale, militare, de transport, telecomunicații și agricultură. De ce nu urmărirea online?

DuckDuckGo BillboardWide_cc

Am pus deja limite legale tehnologiei financiare, medicale, militare, de transport, telecomunicații și agricultură. De ce nu urmărirea online?

În zilele noastre, politicienii sunt foarte dornici să vorbească despre un compromis de confidențialitate / securitate și nevoia de a găsi „echilibrul” corect între aceste priorități. Personal consider că aceasta este o falsă dihotomie promovată în scopuri politice. Care sunt gândurile tale în această privință?

Da, cred că este o falsă dicotomie. Un alt mod de a defini dezbaterea este criptarea puternică și slabă. Criptarea puternică este principalul lucru care protejează informațiile noastre sensibile precum înregistrările bancare, medicale și chiar guvernamentale. În schimb, criptarea slabă permite aceste încălcări masive de date despre care tot auzim. Cred că dacă slăbiți criptarea, slăbiți securitatea în acest proces.

„Marea Britanie tocmai a legalizat cea mai extremă supraveghere din istoria democrației occidentale” (pentru a-l cita pe Edward Snowden). Crezi că aceasta este direcția în care se îndreaptă lumea, în general?

Nu, nu cred că supravegherea în masă este inevitabilă. Cred că putem decide să punem limite rezonabile urmăririi online și să facem din confidențialitate un drept fundamental. Totuși, aceste decizii se întâmplă țară și țară și depind de interesul cetățenilor în cauză. Snowden și-a dat seama în mod conștient de această nevoie de dezbatere publică și a determinat-o. Acum trebuie să o continuăm. În experiența mea când oamenii înțeleg pe deplin problemele, un procent mare de oameni vor să-și apere drepturile de confidențialitate.

Cred că suntem de acord că, cu situația politică actuală foarte imprevizibilă din SUA, cine știe ce va aduce viitorul? Dar dacă ar fi să privești mingea de cristal, ai fi dispus să împărtășești orice speculații?

Ca și în Marea Britanie, cred în orice democrație, situațiile politice urmează în cele din urmă voința cetățenilor, dacă este suficient de puternică. În SUA, procentele din ce în ce mai mari de oameni sunt preocupați de urmărirea online și cred că, în cele din urmă, aceasta va duce la reglementarea care îi va limita. Nu sunt sigur însă despre o cronologie.

CEO DuckDuckGo cu Office

Nu, nu cred că supravegherea în masă este inevitabilă. Cred că putem decide să punem limite rezonabile urmăririi online și să facem din confidențialitate un drept fundamental

Există o mulțime de vești proaste în aceste zile când vine vorba de confidențialitate și securitate online, dar observați și tendințe pozitive?

Da, în ultimii ani de la dezvăluirile Snowden, un număr tot mai mare de oameni au devenit mai educați în privința problemelor de confidențialitate și securitate online și au început să aibă preocupări reale și ca urmare să ia măsuri reale. Într-un studiu PEW, de exemplu, 40% dintre americani au declarat că și-ar dori furnizorul de căutare să nu-și urmărească activitatea de căutare.

Nu ai fost de acord cu un articol recent al meu, în care spuneam că a fi o companie americană este rău pentru confidențialitate. Ați dori să vă explicați de ce greșesc?

Da . DuckDuckGo nu colectează și nu distribuie nicio informație personală. Aceasta este politica noastră de confidențialitate pe scurt. Acțiunile de confidențialitate din SUA - cum ar fi NSL - sunt concepute pentru a extrage înregistrările de afaceri existente. În cazul nostru, nu avem nimic de distribuit pentru că nu colectăm sau împărtășim informații personale, astfel încât aceste acțiuni și legile conexe nu ni se aplică. Credința că guvernul american poate forța orice companie americană să facă orice este falsă, așa cum se dovedește în cazul recent Apple FBI.

Mai general, după cum ați subliniat mai sus, Marea Britanie și multe alte țări au, în mod cert, legi la fel de proaste despre confidențialitate și alte precedente legale ca SUA atunci când sunt aplicate unui anumit caz. Orice caz particular depinde într-adevăr de situația specifică și de parametrii detaliați implicați, denumiți de cele mai multe ori mai mult ca o evaluare a amenințărilor. În aceste evaluări, după cum s-a menționat mai sus, DuckDuckGo se află într-o clasă diferită de alte companii, deoarece pur și simplu nu colectăm și nu împărtășim informații personale. Adică ceva de genul e-mailului, în care există înregistrări de afaceri existente, este foarte diferit de căutare, unde nu avem informații personale de distribuit.

Ce înseamnă viitorul pentru DuckDuckGo? Aveți vreun plan în conductă pe care doriți să îl împărtășiți?

Venim de aproape un deceniu! În mare, dorim să continuăm să facem progrese în viziunea noastră de creștere a standardului de încredere online și în misiunea noastră actuală de a fi motorul de căutare cel mai de încredere din lume. În acest context, am dori, de-a lungul timpului, să vă ajutăm mai mult să vă protejați confidențialitatea online, deși acum nu am anunțuri particulare.

DuckDuckGo Office_cc

DuckDuckGo se află într-o clasă diferită de alte companii, deoarece pur și simplu nu colectăm sau împărtășim informații personale

Care sunt sfaturile voastre de top pentru cititorii noștri?

Există într-adevăr câteva soluții care vă oferă o ușurare parțială de durerile de urmărire online. În primul rând, schimbați motorul de căutare, e-mailul și alte servicii majore în care informațiile dvs. personale sunt puternic urmărite către alternative private bune, cum ar fi DuckDuckGo pentru căutare. În al doilea rând, adăugați plugin-ul HTTPS Everywhere de la EFF în browserul dvs., care va cripta conexiunile la site-uri web, dacă este posibil. În al treilea rând, adăugați pluginul EFF Badger de confidențialitate în browserul dvs., care blochează următorii terți. Aceste trei modificări simple vor reduce perfect și semnificativ amprenta digitală.

Deci ce este cu rațele?

Ca majoritatea oamenilor de pe internet, îmi plac lucrurile drăguțe și prietenoase!

Brayan Jackson Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me