Site-ul de securitate GCHQ

Agențiile de informații din Regatul Unit se pregătesc să-și extindă în mod semnificativ operațiunile de hacking pe scară largă a datelor, în efortul de a identifica mai eficient potențialele amenințări la adresa securității naționale.

Grupurile de libertăți civile și avocații de confidențialitate digitală își exprimă îngrijorarea cu privire la ceea ce ar însemna o asemenea extindere a „regimului de interferență a echipamentelor în vrac” (IE) pentru confidențialitatea personală a cetățenilor.

Regimul EI în vrac este cadrul care permite agenților GCHQ să pirateze telefoane individuale, computere, stick-uri USB și chiar rețele de comunicații întregi. Extinderea EI îi îngrijorează pe experți în domeniul confidențialității că acest lucru ar permite agențiilor guvernamentale din Regatul Unit să conducă în mod gratuit operațiunile de snooping în masă necontrolate și fără restricții.

Când Legea privind puterile de investigație a trecut prin Parlament în 2016, a fost imediat criticată de Edward Snowden drept cel mai cuprinzător program de supraveghere a guvernului din lumea occidentală. „Marea Britanie tocmai a legalizat cea mai extremă supraveghere din istoria democrației occidentale. Merge mai mult decât multe autocrații ”, a arătat Snowden pe acea vreme. Lordul David Anderson, revizorul independent al Regatului Unit al legislației privind terorismul, a menționat în 2016 că EI va fi utilizat doar „în mod” în cadrul IPA.


În această lună, ministrul Securității, Ben Wallace, a trimis o adresă lui Dominic Grieve, șeful Comitetului pentru Informații și Securitate, explicând că poziția GCHQ cu privire la EI a „evoluat de când Legea privind puterile investigative a primit avizul regal în 2016”.

Wallace înseamnă, în esență, că GCHQ trebuie să extindă EI pentru a ține cont de avansările tehnologice în instrumentele de comunicare din acel moment. Agenții GCHQ nu sunt capabili să țintească în mod corespunzător o gamă complet nouă de dispozitive hardware și aplicații software fără extinderea EI.

„Operațiunile EI reprezintă o capacitate critică pentru agențiile noastre de securitate și informații pentru a menține țara în siguranță. De la trecerea proiectului de lege, mediul de comunicații a continuat să evolueze, în special în ceea ce privește gama de dispozitive hardware și aplicații software care trebuie să fie vizate. În plus, implementarea de dispozitive mai puțin tradiționale și utilizarea acestor tehnologii de către persoane interesate a avansat semnificativ. În urma unei analize a realităților operaționale și tehnice actuale, GCHQ a revizuit poziția anterioară și a stabilit că va fi necesar să se efectueze o proporție mai mare a activității operaționale concentrate în străinătate în curs de utilizare folosind regimul EI majoritar decât era prevăzut inițial ”, a explicat Wallace în scrisoarea sa.

Extinderea semnificativă a gamei deja extinse de supraveghere a guvernului este cu siguranță că nu stă bine cu avocații de confidențialitate din Marea Britanie. Hanna Couchman, agent de avocatură și politici la Liberty, își propune „să demonstreze că supravegherea în vrac nu poate fi niciodată justificată într-o democrație care respectă drepturile.”

Couchman explică, „Unul dintre cele mai tulburătoare aspecte ale regimului de supraveghere din Marea Britanie este utilizarea„ puterilor în vrac ”. Aceste puteri permit statului să pună la dispoziție și să păstreze cantități enorme de date despre o gamă largă de oameni. Nu trebuie să fiți suspectat de nicio infracțiune sau infracțiune pentru a vă încălca confidențialitatea în acest mod. S-ar putea întâmpla cu oricare dintre noi - sau, mai probabil, unui număr imens dintre noi. Un mandat în vigoare s-ar putea aplica unei întregi populații. ”

Domeniul de aplicare nerestricționat a ceea ce ar permite extinderea propusă a supravegherii în vrac este o perspectivă înspăimântătoare pentru persoanele care se gândesc la confidențialitate. Couchman și alți avocați ai vieții private nu sunt dispuși să lase acest lucru fără luptă: „Libertatea a luptat mult timp împotriva puterilor de supraveghere în masă. Guvernul Regatului Unit a adoptat o serie de regimuri de supraveghere profund intruzive, iar Libertatea a ridicat întotdeauna provocarea de a rezista acestor puteri invazive ale statului. "

Couchman continuă să avertizeze că supravegherea în vrac, „poate fi folosită de Guvern pentru a accesa cele mai sensibile informații personale - mesajele noastre către prieteni și familie, site-urile web pe care le vizităm și cu ce postăm online, unde mergem și cu cine mergem. Și aceste informații pot fi utilizate pentru a crea profiluri tulburătoare de detaliat despre noi. ”Nu numai asta, dar acest tip de practici de supraveghere nerestricționate în masă de către agențiile guvernamentale pot avea un efect profund negativ asupra comportamentului uman în ansamblu. Supravegherea în vrac permite o invazie a vieții private atât de pătrunzătoare încât poate determina indivizii să se autocenzureze și să își modifice comportamentul complet, susține Couchman.

Gândul de a trăi sub umbra constantă de a avea fiecare interacțiune online deschisă controlului de la agențiile guvernamentale este, fără îndoială, neobservant pentru mulți. Unul dintre cele mai bune moduri de a combate un asemenea control și de a vă asigura confidențialitatea online este să utilizați un VPN. Având în vedere extinderea continuă a practicilor de supraveghere nesemnificative în Marea Britanie, acum este mai esențial ca niciodată să criptați traficul de internet cu un VPN. Prin utilizarea unuia dintre cele mai importante servicii VPN din Marea Britanie, vă puteți proteja cu ușurință confidențialitatea online și puteți împiedica ca datele dvs. personale sensibile să fie accesibile în mod constant agenților guvernamentali..

Brayan Jackson
Brayan Jackson Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me