La începutul acestui an, hackerii ruși cunoscuți sub numele de Tsar Team au furat fotografii nude ale pacienților de la o clinică de chirurgie plastică din Lituania. Aceștia au cerut răscumpărare de la pacienți din întreaga lume, amenințând să le scurgă online fotografiile compromițătoare dacă nu plăteau. Acum, o clinică britanică de chirurgie plastică care se ocupă de bogați și faimoși a suferit un atac de copiat devastator.


London Bridge Surgery Plastic (LBPS) este situat în apropiere de Marylebone, în centrul Londrei. Cunoscuta clinică este populară printre clienții înstăriți care doresc cea mai bună muncă disponibilă. Site-ul chirurgiei spune că este „una dintre cele mai importante clinici de chirurgie plastică din Marea Britanie.”

Acum, hackerii cunoscuți ca Dark Overlord au furat un cache de fotografii din celebra clinică. Hackerii infami, care au scăpat anterior în sezonul cinci din Orange Is The New Black (pentru mulțumirea fanilor), amenință cu publicarea acestor imagini online.

Fotografii de chirurgie cu celebrități nude

Fotografiile furate includ fotografii făcute înainte, în timpul și după proceduri. Ca atare, acestea includ imagini compromițătoare ale clienților înstăriți și celebrități care au ales să se supună procedurilor precum mărirea sânilor și îmbunătățiri genitale. Printre cei afectați de cyberattack-ul lude se numără celebritatea britanică Katie Price, AKA Jordan.

Momentul atacului poate ridica unele sprâncene. De ce? Pentru că recent Jordan a mulțumit public LBPS pentru reușita facelift pe care a suferit-o la clinică. Deoarece Jordan nu este deosebit de cunoscut în afara Regatului Unit, ar putea însemna că hackerii Dark Overlord sunt localizați în Marea Britanie?

Katie Price

Material profund compromis

Atacul de operație plastică copycat a apărut pentru prima dată când hackerii Dark Overlord au contactat site-ul de știri The Daily Beast din SUA, cu următorul mesaj:

„Avem TBC-uri [terabytes] din acest rahat. Baze de date, nume, totul. Sunt câteva familii regale aici. ”

Împreună cu acest mesaj, Daily Beast a primit un ou-cuib de fotografii care ar putea conține imagini ale pacienților în procesul de a primi modificări chirurgicale.

„Lumea nu a văzut niciodată o groapă medicală a unui chirurg plastic, într-un asemenea grad”, s-au lăudat hackerii.

După ce a analizat fotografiile, Daily Beast a raportat că:

Multe sunt extrem de grafice și de aproape, care prezintă o intervenție chirurgicală pe organele genitale masculine și feminine. Alții arată corpurile aparente ale pacienților după operație, iar unele includ fețe. ”

Hackerii amenință că vor scăpa fotografiile online. Daily Beast a confirmat că, cu siguranță, pare a fi adevărata afacere.

Plasticul întunecat

Penetrarea confirmată

Clinica din Londra a folosit experți în domeniul cibersecurității pentru a confirma că a fost pătrunsă înainte de afirmațiile Dark Overlord:

„Din păcate, în urma investigațiilor efectuate de experții noștri IT și de poliție, credem că securitatea noastră a fost încălcată și că datele au fost furate. Încă lucrăm pentru a stabili exact ce date au fost compromise. "

Acest lucru face să pară probabil că memoria cache a fotografiilor este într-adevăr un material nou, spre deosebire de fotografiile refăcute din clinica lituaniană fiind folosite pentru a șantaja o altă intervenție chirurgicală.

LBPS a lansat pe site-ul său o declarație care spune:

„Securitatea și confidențialitatea pacienților au fost întotdeauna de cea mai importantă importanță pentru noi ... Ne pare rău profund pentru orice suferință pe care această încălcare a datelor ar putea-o provoca pacienților noștri și echipa noastră este disponibilă în permanență pentru a vorbi cu oricine are probleme, apelând la 020- 3858 0664. "

Vector de atac modern

Acest tip de cyberattack este o formă nouă de hacking bazat pe extorsiune, care a apărut abia în acest an. Cea mai obișnuită metodă de extracție cibernetică implică utilizarea malware pentru a bloca computerul sau dispozitivul smartphone al unei persoane.

Ransomware-ul, după cum se știe, incapacită dispozitivul victimei cu criptare până când victima plătește o sumă, de obicei în Bitcoins, hackerilor. Cel mai mare atac de acest fel - atacul Wannacy - s-a întâmplat și în acest an. A afectat mii de computere din întreaga lume, inclusiv multe corporații, agenții guvernamentale și spitale.

În ambele cazuri de chirurgie plastică din acest an, cibercriminalii au descoperit o modalitate de a-și extorta victimele într-un mod mai personal - și s-ar putea spune tradițional -. Șantajarea fie a victimei, fie a clinicii (sau a ambelor) pentru a-și proteja reputația, este o tendință îngrijorătoare.

coroană regală

Royals Impliced?

Afirmația îndrăzneață a hackerilor că au imagini ale familiei regale înseamnă probabil că întreaga forță a informațiilor din Marea Britanie - inclusiv GCHQ și noul centru național de securitate cibernetică (care a fost deschis chiar de regină în februarie) - va fi folosit pentru a încerca si le gasesti.

Revendicarea este de asemenea plăcută sezonieră, Marea Britanie urmând să sărbătorească difuzarea Gunpowder Plot la 5 noiembrie. Dacă hackerii vor fi descoperiți, vor fi ei următorii grupuri care vor face față acuzațiilor de Înalta Trădare la Coroană? Din fericire pentru Dark Overlords, High Traason nu a pronunțat o sentință de executare din 1998, așa că soarta lor nu va fi la fel de sumbră ca cea a lui Guy Fawkes.

Opiniile sunt proprii scriitorului.

Titlu credit imagine: puhhha / Shutterstock.com

Credite imagine: Joe Seer / Shutterstock.com, Sergey Nivens / Shutterstock.com, Elina Leonova / Shutterstok.com

Brayan Jackson Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me