31 august 2014 este probabil să treacă în istoria internetului ca „Fappening 2014”. Pentru a tăia o scurtă poveste lungă și foarte secetoasă, un membru al site-ului 4Chan a lansat ieri o mulțime de fotografii intime cu aproape o sută de actori, cântăreți și celebrități din listă A, inclusiv cele ale lui Jennifer Lawrence, Avril Lavigne , Kim Kardashian, Rihanna, Kirsten Dunst, Aubrey Plaza și Winona Ryder.


Pe măsură ce știrile fotografiilor scurse s-au răspândit ca focul sălbatic, mai întâi la Reddit și apoi la mass-media, a apărut o furtună de interes. #Fappening continuă să fie în tendință pe Twitter, iar subeditul Fappening a ajuns în câteva ore la peste 40.000 de cititori (mulți bărbați făcând în mod elegant referințe brute la aruncarea fotografiilor).

Circul mediatic rezultat a declarat ultraj în urma scurgerii, dar continuând să împlinească povestea pe titlurile de știri, a încurajat publicul să caute fotografiile. Rugăm cititorii noștri să respecte confidențialitatea femeilor afectate și să nu perpetueze comportamentul sexist sau să încurajeze creep-ul care a obținut fotografiile (și care a promis să elibereze mai multe în schimbul plății), rezistând la orice ispită de a căuta și / sau face clic. pe aceste imagini.

După cum a notat actrița de film horror, Mary Elizabeth Winstead, pe Twitter,

„Pentru aceia dintre voi care se uită la fotografiile pe care le-am făcut cu soțul meu cu ani în urmă în intimitatea casei noastre, sper să vă simțiți bine cu dvs.”.

- a spus Nuff.

Cum au fost obținute fotografiile?

Liderul inițial a susținut că a obținut fotografiile nud printr-o exploatare care i-a permis acestuia (ei / ei?) Să acceseze fotografiile stocate pe telefoanele victimelor prin conturile Apple iCloud, iar atenția mass-media sa concentrat în principal pe această zonă (inclusiv Apple Photo Stream utilitate și serviciu de backup pentru fotografii iCloud).

Cu toate acestea, unele dintre fotografii sunt „selfie-uri” și arată clar celebritățile care folosesc dispozitive Android sau webcam-uri pentru a face fotografiile, iar unele fotografii au text suprapus pe ele care indică încărcarea lor folosind Snapchat (un serviciu cu un record de probleme de securitate. ).

Având în vedere numărul uriaș de fotografii cu o gamă atât de largă de celebrități, s-a sugerat, de asemenea, ca ingineria socială să fie utilizată pentru a se apropia de ținte (poate printr-o formă colectivă), pentru a obține poziții de încredere, precum asistenți personali sau bodyguarzi. , asta ar permite accesul la înregistrările intime ale stelelor. Furtul fizic al telefoanelor personale este, de asemenea, o posibilitate.

Cum să prevină să vi se întâmple asta

Atenția mass-media s-a concentrat pe serviciul iCloud al Apple, dar așa cum s-a menționat mai sus, acest lucru poate fi oarecum nedrept pentru Apple, iar servicii similare precum Dropbox și Google Drive oricum prezintă riscuri de securitate comparabile. Prin urmare, în timp ce aceste note se concentrează pe iCloud și iDevices, recomandăm ferm utilizatorilor altor dispozitive și serviciile cloud să ia măsuri de precauție similare.

Folosiți parole puternice

Parolele slabe sunt cel mai mare risc de securitate existent pe internet. Nu numai că parolele precum „123456” și „parola” sunt ridicol de comune, dar în cazul celebrităților, unde există o cantitate mare de informații personale despre viața lor în sfera publică, nu este dificil pentru atacatori să ghicească parolele slabe bazate pe pe numele lor de familie sau animale de companie, unde au locuit, hobby-urile și interesele lor etc.

O parolă puternică ar trebui să conțină o șiră lungă de litere și numere aleatorii, inclusiv simboluri și un amestec de litere majuscule și non-cap. Desigur, să ne amintim chiar și o astfel de parolă este imposibil pentru noi simpli muritori, darămite una pentru fiecare cont important, așa că aici intră administratorii de parole.

Administratorii de parole generează la întâmplare parole sigure, le amintesc de dvs. și se integrează cu sistemul de operare și / sau browserul pentru a le folosi cât mai ușor și fără probleme. Deși poate un pic mai dur în jurul marginilor decât ofertele comerciale, cum ar fi LastPass și 1Password, recomandăm KeePass pentru iOS și KeePassX pentru OSX (ambele iterații complet compatibile ale KeePass excelent), deoarece acestea sunt gratuite și open source.

Utilizați autentificarea cu doi factori

Autentificarea cu doi factori (sau pas) (2FA) securizează un cont prin care se impune ca oricine îl accesează să aibă nevoie nu doar de o parolă și nume de utilizator, ci de un cod trimis către telefonul său, combinând „ceva ce știi”, adică numele de utilizator / parola, cu „ceva”. ai telefonul.

iCloud 2FA

Instrucțiuni pentru pornirea 2FA pentru iCloud sunt disponibile aici, dar această caracteristică este disponibilă și pentru servicii similare, cum ar fi Dropbox, Google (inclusiv Drive) și Microsoft (SkyDrive). O listă mai completă de servicii care oferă 2FA este disponibilă aici.

Dezactivați încărcarea automată a fotografiei

În comun cu majoritatea serviciilor majore de stocare în cloud, iCloud oferă o caracteristică cunoscută sub numele de Photo Stream, care face o copie de siguranță a fotografiilor făcute pe un iPhone sau iPad și le încarcă în cloud. Acesta este considerat pe scară largă un punct slab în materie de securitate (deși iCloud folosește cel puțin 128 biți AES criptare) și poate fi o idee bună să oprești orice astfel de caracteristică, oricât de utilă este.

Concluzie

Este probabil ca conturile celebrităților să fie hacked prin securitate slabă la nivelul utilizatorului, mai degrabă decât printr-un defect fundamental în tehnologie, iar urmând pașii simpli prezentați mai sus, puteți îmbunătăți mult șansele ca un lucru similar să nu vi se întâmple niciodată..

Brayan Jackson Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me