Scandalul continuu legat de modul în care Cambridge Analytica a putut să acceseze și să abuzeze de 50 de milioane de profiluri ale utilizatorilor Facebook pentru un câștig politic mercenar a evidențiat cât de mult din confidențialitatea noastră încredințăm rețelei de socializare.

CEO-ul Facebook, Mark Zuckerberg, s-a rupt în cele din urmă pentru a emite o declarație cu privire la situație. Deși recunoaște că Facebook împărtășește responsabilitatea pentru ceea ce s-a întâmplat, principala forță a postării sale își propune să ne liniștească faptul că confidențialitatea noastră este în siguranță în mâinile Facebook.

„În acest caz, am făcut deja cei mai importanți pași în urmă cu câțiva ani în 2014 pentru a împiedica actorii răi să acceseze informațiile oamenilor în acest mod.”

El continuă apoi să contureze pașii planificați pentru a restricționa în continuare accesul pe care dezvoltatorii îl au la datele personale ale utilizatorilor și pentru a îmbunătăți controlul pe care utilizatorii îl au asupra datelor lor.

Acest lucru este de înțeles, dar nu reușește să abordeze faptul că Facebook există pentru a colecta și a monetiza detaliile personale. Aflarea pe cât este posibil despre dvs. pentru a viza anunțuri extrem de personalizate (și, aparent, propagandă politică) este întregul model de afaceri al Facebook - mulgându-ne datele noastre pentru a vinde apoi celui mai mare ofertant și nu numai.


Dacă Facebook nu-și face laptele la cireș, nu are niciun model de business ca serviciu gratuit. După cum spune această afirmație „dacă nu plătiți pentru un produs, sunteți produsul”. Pentru a dovedi acest punct, am compilat câteva dintre tactici subordonate pe care Facebook tocmai le-a folosit recent pentru a devora datele fără cunoștința sau consimțământul dvs..

Software de recunoaștere facială Facebook

În 2013 Facebook a introdus recunoașterea facială. Scopul declarat a fost acela de a permite Facebook să le sugereze prietenilor să eticheteze fotografii. La început, fotografiile au fost scanate doar pentru a identifica prieteni apropiați, dar toate fotografiile încărcate pe Facebook sunt acum scanate. Aceste scanări pot identifica indivizii cu o precizie de 98%, chiar și atunci când fețele lor sunt ascunse.

În urma unui proces de acțiune de clasă, care a fost dat acum înainte, Facebook a început să avertizeze utilizatorii despre un nou set de instrumente concepute pentru a gestiona modul în care sunt utilizate imaginile obținute prin recunoașterea facială..

Dar iată lucrul. Aceste instrumente vă permit doar să controlați ceea ce fac alți utilizatori cu imagini ale dvs. Nu puteți cere Facebook să nu scaneze fotografiile pentru imaginile dvs. și nu puteți controla ce face cu datele pe care le colectează de la recunoașterea dvs. în fotografiile pe care le-a scanat.

Aceasta include unde, când și cu cine ați fost când a fost făcută fotografia - care este o informație extrem de intimă. Este posibil să fiți în măsură să împiedicați fotografiile dvs. să apară pe fluxurile de știri Facebook, dar nu puteți împiedica Facebook în sine să le extragă.

La fel ca în multe dintre încercările Facebook de a-i asigura pe utilizatori că are spatele în ceea ce privește confidențialitatea, aceste instrumente sunt în mare parte fum și oglinzi; conceput pentru a ascunde natura extrem de intruzivă a Facebook în sine.

Este demn de remarcat faptul că, datorită unor reglementări de confidențialitate mult mai stricte (cum ar fi viitoarea GDPR), tehnologia de recunoaștere facială nu este „oferită” utilizatorilor din UE sau Canada.

VPN Onavo

În 2013, Facebook a achiziționat Onavo, o companie israeliană de analiză web care a comercializat și un produs VPN.

O rețea virtuală virtuală (VPN) este o tehnologie concepută pentru a îmbunătăți confidențialitatea și securitatea utilizatorilor săi. Face acest lucru prin crearea unei conexiuni sigure între dispozitivul dvs. și un server condus de un furnizor VPN. Acest lucru împiedică furnizorii de internet, guvernul sau hackerii WiFi să nu poată vedea sau să interfereze cu datele dvs..

Cu toate acestea, furnizorul dvs. VPN vă poate vedea datele, motiv pentru care este important să alegeți furnizori VPN de încredere. Din păcate, în cazul lui Onavo, asta înseamnă să ai încredere în Facebook.

Aplicația VPN Onavo Protect este utilizată de peste 33 de milioane de utilizatori iOS și Android. Cei mai mulți nu știu probabil că scopul său declarat este „îmbunătățirea produselor și serviciilor Facebook, obținerea de cunoștințe despre produsele și valoarea oamenilor de servicii și crearea de experiențe mai bune.”

Acesta este aproape opusul direct al furnizării confidențialității pe care majoritatea oamenilor o așteaptă destul de rezonabil atunci când utilizează un VPN

În august 2017, Wall Street Journal a raportat că Facebook a exploatat datele colectate prin intermediul aplicației Onavo pentru a monitoriza performanța concurenților precum Snapchat, care a influențat decizia de a cumpăra WhatsApp.

Având în vedere că Facebook poate vedea aproape tot ceea ce faceți online atunci când utilizați Onavo, acest lucru ar trebui să seteze soneria de alarmă pentru confidențialitate.

Facebook împinge acum Onovo VPN în aplicația pentru iOS sub „Protect" secțiunea din meniul de navigare ...

VPN Onavo

Deși a fost eliminat din Google Play Store după câteva zile, în urma ultrajului utilizatorilor, Onavo a lansat și aplicația Bolt App Lock. Acest lucru presupunea îmbunătățirea securității utilizatorilor prin blocarea aplicațiilor cu cod PIN, model sau amprentă digitală.

Din nou, această aplicație a fost folosită pentru a recolta date aparținând utilizatorilor săi pentru a fi utilizată de Facebook.

„Colectăm informații despre dispozitivul mobil și aplicațiile instalate pe. Aceasta include informații despre utilizarea aplicațiilor respective și informații despre dispozitiv și rețea. Folosim și analizăm aceste informații pentru a ne ajuta să funcționăm Bolt App Lock, o aplicație Onavo și să îmbunătățim serviciul. Deoarece facem parte din Facebook, de asemenea, trimitem în judecată aceste informații pentru a îmbunătăți produsele și serviciile Facebook, pentru a înțelege produsele și serviciile pe care oamenii le valorizează și pentru a construi experiențe mai bune. "

Sau cu alte cuvinte: aplicația pe care tocmai ai descărcat-o pentru a-ți îmbunătăți securitatea este, de fapt, spyware-ul Facebook.

Autentificarea celor doi factori Facebook

Autentificarea unui factor necesită un singur pas pentru a vă verifica identitatea, cum ar fi cunoașterea numelui de utilizator și a parolei.

Autentificarea cu doi factori (2FA) oferă un alt strat de protecție împotriva hackerilor, prin care vă solicită, de asemenea, să aveți ceva - adesea un telefon - care este folosit pentru a vă verifica identitatea. Prin urmare, utilizarea 2FA vă îmbunătățește mult securitatea.

Din păcate, Facebook a preluat 2FA ca modalitate de a obține numerele de telefon ale utilizatorilor, astfel încât să le poată trimite spam prin notificări prin SMS. Pentru a adăuga insultă la vătămare, orice încercare de a răspunde la aceste mesaje (cum ar fi cu mesajul „STOP” recunoscut universal) are ca rezultat răspunsul fiind postat pe peretele tău Facebook..

Trebuie menționat că nu este clar dacă astfel de notificări sunt intenționate sau sunt un „bug”, dar utilizatorii, cum ar fi Mathew Green, nu au avut niciun dubiu cu privire la ce li s-a întâmplat.

O mulțime de oameni sugerează că spam-ul SMS SMS este un bug. Rahat. Cineva de la FB a luat o decizie deliberată de „reangajare a utilizatorilor” prin spamarea tuturor acelor numere de telefon mobil pe care utilizatorii 2FA le-au introdus. Nu există nicio eroare aici.

- Matthew Green (@matthew_d_green) 14 februarie 2018

Facebook Farming: Concluzie

Facebook este penibil, iar răspunsul său la scandalul Cambridge Analytica este pură limitare a daunelor. Deși a făcut îmbunătățiri pozitive (și intenționează să aducă mai multe), nimic nu va schimba faptul de bază că Facebook există pentru a vă invada confidențialitatea și a profita din datele pe care le obține în timp ce face acest lucru. Suntem efectivul pentru ca Facebook să facă lapte și să îl vândă ca produs către oricine consideră că este potrivit.

Nici o cantitate de a se potrivi cu setările de confidențialitate pe care Facebook le intenționează să le acorde nu va modifica acest lucru. În ultimele zile, magazinele de știri de peste tot au încurajat cititorii să își șteargă pur și simplu conturile de Facebook.

Cu siguranță aceasta nu este o idee proastă, dar chiar ștergerea contului dvs. de Facebook nu este suficientă pentru a scăpa de a fi urmărit și profilat de gigantul social media. Aproape fiecare pagină web de pe internet are butoane Facebook „Like” care sunt folosite pentru a urmări chiar și utilizatorii non-Facebook.

De asemenea, este aproape sigur că Facebook nu șterge de fapt toate datele pe care le-a colectat asupra ta când ștergi contul.

Acestea fiind spuse, ștergerea contului dvs. de Facebook este un bun început în lupta împotriva acestui monstru corporativ care vă sacrifică confidențialitatea personală, adevărul obiectiv și democrația liberală pe o schimbare a profitului (în mare parte neexploatată). Avem instrucțiuni pentru a face acest lucru aici.

Realitatea este că Facebook este, fără îndoială, unul dintre cei mai mari producători de date din lume și, mergând la pompe cu informațiile noastre personale, finanțăm în mod repetat vaca cash.

Sursa imaginii

https://itunes.apple.com/us/app/onavo-protect-vpn-security/id577491499?mt=8

Brayan Jackson
Brayan Jackson Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me