În 2012 s-a dezvăluit că peste 83 de milioane de conturi de Facebook erau false. Dezvăluirea a făcut ca prețul acțiunilor Facebook să scadă sub 20 de dolari. Inutil să spun că Facebook a decis să-și potolească acționarii, aruncându-și o atenție asupra folosirii pseudonimelor.


Desigur, Facebook ar dori să crezi că nu are decât interesele tale cele mai avantajoase. Cu toate acestea, pentru persoanele care doresc să își mențină viața privată și de afaceri la brațe, persoane care suferă de probleme de sănătate mintală, persoane transsexuale, profesioniști care sunt cunoscuți în mod popular printr-un pseudonim sau nume de scenă, feministe sau alte grupuri de activiști care sunt supuși la ură crimele - sau persoanele care preferă doar să-și ascundă identitatea din motive personale de confidențialitate - regula este o sursă de frustrare enormă.

Da, este adevărat că există cazuri de cybercriminali care folosesc profiluri ilegale, false și duplicate pentru a înșela oamenii. Profilurile false sunt folosite pentru a juca oamenii și chiar au existat cazuri de hoaxeri care folosesc profiluri false (care par a aparține unor singletoni feminine atractive) pentru a infecta armata israeliană cu malware. Lista continuă.

Și totuși, pentru fiecare poveste pe care o auziți despre pericolele conturilor false de Facebook, există un alt caz în legătură cu cineva cu un motiv rezonabil și legitim de a dori să-și ascundă adevărata identitate.

Identități cu probleme

Pe tot globul, oamenii sunt supuși privirii nedorite a admiratorilor secrete, a foștilor iubiți și a călătorilor. Pentru acei oameni, abilitatea de a se bucura de o conversație pe Facebook cu cei dragi și prieteni are riscul de a fi hărțuiți. Desigur, oricine își poate întări setările de confidențialitate și, cu toate acestea, nu există nimic la fel de nepriceput ca să se ascundă în spatele unui alias complet diferit.

Săptămâna trecută, Supriya Jain, o femeie rezidentă în Indore, India, a fost ucisă după ce a fost urmărită de Facebook de un fost iubit. Fostul ei iubit credea că fraternizează prea mult cu membrii sexului opus - aducând rușine pentru ea și pentru comunitatea ei. În realitate, Jain a avut contacte de prietenie masculine perfect nevinovate pe Facebook, care au determinat-o pe o furie geloasă psihotică.

Din păcate, se pare că Jain nu și-a dat seama de pericolul în care se afla - și se pare că nu a avut în vedere niciodată de fapt folosind un pseudonim pe Facebook. Cu toate acestea, dacă ar fi supraviețuit atacului, pare rezonabil să credem că poate ar fi început să vrea să folosească o identitate falsă pentru a-și îmbunătăți siguranța. În conformitate cu regulile actuale ale Facebook, nu i s-ar fi permis.

Din păcate, povești ca acestea sunt destul de comune. În țările în care este o infracțiune de închisoare să fii membru al comunității LGBT - și în cazul în care să fii expus ca LGBT, poate rezulta omorul la mâinile unui membru zel religios al comunității - un nume fals Facebook poate fi diferența dintre viață și moarte. Eva Blum-Dumontet, cercetător la Privacy International, a declarat pentru ProPrivacy.com,

"Anonimitatea online este deosebit de importantă pentru unele grupuri, inclusiv femeile și persoanele LGBTIQ, deoarece permite crearea unui spațiu în care să-și poată explora identitatea, păstrând controlul asupra celui care ajunge să vadă și să cunoască lucruri despre ele. Anonimatul permite limitele, care sunt esențiale atunci când oamenii ar putea să nu fie încă publici în legătură cu sexul sau identitatea lor sexuală și în special în țările în care anumite identități sunt incriminate.."

Politica confuză

Incredibil, în timp ce unii oameni sunt prinși pentru că folosesc un nume fals, alții sunt nevoiți să nu folosească numele lor real. Acest lucru se datorează faptului că Facebook folosește un algoritm pentru a căuta potențialele nume false.

În comunitatea autohtonă, este comun ca oamenii să aibă al doilea nume care să fie descriptiv. De la aplicarea politicii sale de nume reale, au existat numeroase rapoarte ale unor persoane indigene americane cu nume secundare precum Brown Eyes și Kills The Enemy, fiind obligate să își schimbe numele pentru a rămâne pe Facebook..

Chiar și după contactul direct cu Facebook și furnizarea de dovezi că acesta este numele lor real; Facebook a refuzat adesea să dea înapoi și să îi lase pe acei oameni să își folosească numele real. Cu toate acestea, dacă Facebook spune:

„Facebook este o comunitate în care toată lumea folosește numele pe care îl duc în viața de zi cu zi. Acest lucru face ca tu să știi întotdeauna cu cine te conectezi. ”

Nu înseamnă că Zuckerberg obligă activ unii membri ai forumului social să încalce propriile reguli? În 2015, diverse organizații pentru drepturile omului s-au reunit pentru a pune presiune pe Facebook, afirmând că politica de nume real:

"Nu ține cont de circumstanțele utilizatorilor din țările non-vestice, își expune utilizatorii la pericol, nu respectă identitățile utilizatorilor săi și limitează libera exprimare."

Birou întunecat

Polițiști în umbră

Deși este ușor pentru Facebook să afirme că doar persoanele cu intenții rele folosesc conturi false, există o modalitate de a contracara în mod ocazional acest argument. În SUA, au existat numeroase rapoarte ale polițiștilor care foloseau profiluri false în încercarea de a strânge informații despre suspecți, activiști și alte persoane de interes. Dacă se întâmplă în SUA, poți paria dulcea ta, se întâmplă în altă parte.

Așa cum este, aceasta merge împotriva normelor Facebook pentru ca polițiștii să utilizeze conturi false pentru a plasa oamenii sub supraveghere. Aceasta este, probabil, singurul dezavantaj al politicii de nume reale. Și totuși, este o practică în care polițiștii încă se angajează.

Este de părere că legea trebuie să se schimbe pentru a face ilegal ca poliția să folosească conturi false pentru a păcăli oamenii. Cu toate acestea, pare și o problemă pe care parlamentarii guvernamentali ar trebui să o gestioneze - nu Facebook. La urma urmei, dacă polițiștii doresc să utilizeze conturi false - și este legal din punct de vedere tehnic ca aceștia să o facă - ar trebui ca Facebook să poată de fapt să-i oprească?

Și, dacă nu este locul lui Facebook pentru a decide - nu ar trebui să fie nevoie să mergem ușor pe oamenii obișnuiți care doresc să folosească și conturi false? La urma urmei, atunci când polițiștii folosesc conturi false pentru a înțelege oamenii, sună foarte mult ca o înțelegere. În timp ce, atunci când oamenii obișnuiți folosesc un cont fals, îmi vine în minte ceva mult mai puțin sinistru...

Libertate de exprimare

Este bine cunoscut faptul că în țările cu clime politice dure, Facebook este folosit pentru organizarea mitingurilor și protestelor de opoziție. Pentru persoanele care trăiesc în regimuri totalitare, exprimarea părerilor disidente poate fi extrem de periculoasă.

Pentru cetățenii care au un motiv legitim de a răspândi informații vitale din limitele unei bule de propagandă impuse de guvern - numele false pot însemna diferența dintre viață și moarte.

Și, nu uitați că atunci când este periculos să vă vorbiți mintea, oamenii tind să se autocenzureze. Astfel, politica reală a numelui Facebook înseamnă că dăunează unui număr mare de persoane care au un rol valoros în îmbunătățirea societății. Blum-Dumontet a comentat:

"Anonimatul este adesea condiția de exprimare a opiniilor politice, dar și de a sufla fluierul. Oare mișcarea MeToo ar fi existat în același mod dacă fiecare cont de social media ar fi legat de un nume real? "

Definiție ilegală

Cerere ilegală

În ciuda insistenței Facebook, politicile sale sunt concepute „pentru a crea un mediu sigur în care oamenii să poată avea încredere și să-și poată răspunde reciproc." Realitatea este că politica sa de nume reale nu a fost niciodată legată de protejarea utilizatorilor. Încă de la înființare, a fost mereu vorba despre profiturile obținute din veniturile din publicitate și din prețul acțiunilor sale, pe care conturile false le-a provocat în 2012.

Acum, o instanță germană a decis că politicile Facebook sunt atât motivate din punct de vedere comercial, cât și ilegale. Conform Federației Organizațiilor de Consumatori din Germania (VZBV), insistența Facebook de a folosi nume reale este o metodă ascunsă de obținere a consimțământului utilizatorului pentru păstrarea, distribuirea și profitul din datele despre nume reale. Această evaluare a fost acum confirmată de instanța regională din Berlin.

Deși este un câștig mic pentru activiștii de confidențialitate digitală, Facebook intenționează să atragă decizia. Ce este mai mult, chiar dacă este confirmată, este probabil ca Facebook să-și reducă politicile în acele regiuni în care a fost obligat să facă acest lucru.

Drept urmare, este ușor să concluzionăm că Facebook nu-i pasă de siguranța oamenilor. De fapt, pare clar că ar prefera să pună în pericol persoanele în pericol pentru a persevera cu modelul său de venit imoral.

Manualul utilizatorului

Cum se folosește Facebook cu un nume fals

Dacă vă simțiți puternic că nu folosiți Facebook cu un nume real, tindem să fim de acord că este o idee bună. Datele mai puțin reale pe care le oferiți Facebook despre voi înșivă; cu atât este mai greu pentru gigantul social media să câștige bani de la tine.

În plus, este binecunoscut faptul că multe grupuri cu risc - inclusiv copii - pot beneficia în mare măsură de utilizarea pseudonimelor cunoscute numai lor și prietenilor și familiei lor. Din fericire, deoarece Facebook folosește în primul rând un algoritm pentru a căuta nume false, este posibil să folosiți cu succes un nume fals pe Facebook fără să fiți prinși.

Deși, desigur, dacă sunteți descoperit (sau cineva vă împiedică să folosească un nume fals; da, trebuie să vă alegeți cu atenție prietenii), este posibil să fiți nevoiți să reveniți la numele de naștere real. Oricine dorește să utilizeze un nume fals pe Facebook ar trebui să respecte aceste reguli simple:

  1. Alegeți un nume care pare a fi real. Nume proste sau porecle care nu sunt considerate „reale” vor fi semnalizate mult mai repede decât un nume simplu precum Sam Smith.

  2. Nu folosiți nume celebre. În timp ce poate fi distractiv să te faci un Kardashian; probabil va face să fiți aflați mult mai repede.

  3. Stai departe de personaje fictive din cărți și filme; chiar dacă sunt nume „normale”. Tyler Durden poate părea un nume fain, dar nu faceți destul de greu să vă ascundeți de poliția cu numele Facebook!

  4. Blocați setările de confidențialitate. Dacă utilizați un nume, este dificil să detecteze algoritmul automat al Facebook că este fals; singurul mod de a fi prins este de un alt utilizator care vă semnalează. Din acest motiv, este o idee minunată să îți ascunzi profilul de toată lumea, dar de prieteni apropiați.

Titlu credit imagine: PK Studio / Shutterstock.com

Credite imagine: Gorodenkoff / Shutterstock.com, Casimiro PT / Shutterstock.com, Bakhtiar Zein / Shutterstock.com,

Brayan Jackson Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me