Mozilla, compania din spatele popularului browser Firefox, a anunțat că a încheiat un acord cu ProtonVPN. Acordul de afaceri care urmează să înceapă mâine, 24 octombrie, va difuza reclame ProtonVPN pentru consumatorii care trăiesc în SUA care folosesc cea mai recentă versiune „Quantum” a browserului (Firefox 62).


Conform postării de pe Mozilla, un grup „aleatoriu” de utilizatori americani va fi difuzat la reclama - care va apărea în colțul din dreapta sus al ferestrei lor Firefox. Potrivit firmei, deocamdată, reclama este doar un „experiment”.

În postarea sa pe blog pe această temă, Mozilla spune că „începe procesul de explorare a unor noi surse de venit suplimentare, care se aliniază misiunii noastre”. Această misiune este de două ori - pentru a consolida fluxurile de venituri și pentru a crea stabilitate în cadrul companiei. - promovând, de asemenea, produse și instrumente care promovează o mai bună sănătate online.

Utilizatorii Firefox care decid să ia Mozilla și Proton la promoție, vor putea să se înscrie pentru un cont lunar de ProtonVPN cu un cost de 10 USD pe lună. Spre deosebire de faptul că este raportat greșit în altă parte - acest lucru nu este mai scump. Deși este posibil să obțineți ProtonVPN anual, la un cost de 8 USD pe lună, abonamentul lunar ProtonVPN Plus a costat întotdeauna 10 dolari.

Parteneriat ProtonVPN și Mozilla

Tăiați mijlocul

Această negociere experimentală între ProtonVPN și Mozilla este cu siguranță interesantă. În momentul de față, marea majoritate a utilizatorilor VPN se bazează pe site-uri web precum ProPrivacy.com pentru a afla informații despre VPN-uri. Există literalmente sute de VPN-uri pe piață, iar calitatea și prețurile acestor servicii variază în mod sălbatic. Acest lucru face ca alegerea unui VPN să fie destul de dificilă, în special pentru persoanele care intră pe piață.

Datorită unui baraj de știri din ultimii ani (inclusiv a acum infamul scandal Facebook Cambridge Analytica), oamenii din SUA se trezesc rapid la faptul că datele lor sunt recoltate - nu numai de serviciile de social media - dar și de alte giganti tehnologici precum Google și Microsoft; precum și de companii de telecomunicații precum Verizon și AT&T.

În aprilie 2017, administrația Trump a adoptat legi care permit ISP-urilor să păstreze obiceiurile de navigare web ale utilizatorilor și să le vândă terților. Aceasta înseamnă că un VPN este singurul mod de a opri furnizorii de servicii Internet de a colecta și disemina legal obiceiurile de navigare web despre cetățenii americani către terți. Din păcate, în ciuda unei situații de urgență a persoanelor care cumpără abonamente VPN în America de Nord, de când legea a fost modificată - 47% dintre cetățeni rămân în continuare ignorați de existența VPN-urilor.

De fapt, deși statisticile dezvăluie că 95% dintre cetățenii americani sunt „oarecum îngrijorați” sau „foarte preocupați” de modul în care companiile își folosesc datele - doar 17% folosesc în mod activ o VPN. Acest lucru dovedește că este încă multă muncă de făcut în SUA pentru a sensibiliza importanța VPN-urilor.

Anunț Mozilla

O campanie inteligentă

Cu 83% dintre utilizatorii de internet din SUA încă nu reușesc să-și protejeze confidențialitatea cu un VPN, Mozilla și ProtonVPN au decis să pună capăt influenței Firefox. În SUA, aproximativ 80% din populație (260 de milioane de oameni) utilizează internetul. Aceasta înseamnă că un uimitor 216 de milioane de persoane încă nu au un VPN.

În SUA, aproximativ 5% dintre utilizatorii de internet navighează pe internet folosind Firefox. Asta înseamnă că Mozilla are posibilitatea de a face reclame VPN la aproximativ 10 milioane de cetățeni. Și, dacă Mozilla ar decide să extindă acest lucru la nivel mondial, ar putea educa aproximativ 170 de milioane de utilizatori de internet despre beneficiile VPN-urilor.

Desigur, aici, la ProPrivacy.com, am prefera ca consumatorii din SUA să primească ceva mai multă alegere. Este adevărat că ProtonVPN este o firmă de renume care vine cu proveniență; fiind fondat de producătorii Proton Mail. Cu asta în minte, Mozilla a ales bine (deși mă pot gândi la VPN-uri care sunt mai bune pentru confidențialitate - și multe opțiuni mai ieftine).

În ciuda acestui fapt, în general, aplaudăm eforturile lui Mozilla de a educa publicul american despre importanța VPN-urilor. Singura noastră critică este că am prefera ca Mozilla să le dezvăluie utilizatorilor săi că ProtonVPN oferă o versiune gratuită a VPN pe care o pot folosi în cazul în care au bani pentru bani.

Până la urmă, atunci când intimitatea oamenilor este în joc, banii nu ar trebui să fie un obstacol. Și, deși sunt mulți bani pentru a face publicitate versiunea plătită a ProtonVPN, oamenii mereu merită să fie informați despre faptul că există pe piață opțiuni VPN gratuite..

Editat pe 24/10/2018 pentru a adăuga: Acum a ieșit în evidență faptul că Mozilla va difuza reclama experimentală pentru consumatori în diverse circumstanțe: Când vizitează site-uri de streaming, când se conectează la "o rețea wifi nesecurizată cu un portal captiv" (cum ar fi în holul unui hotel) sau când vizitează oricare dintre cele 65 de domenii ale furnizorului VPN. Faptul că utilizatorii Firefox vor fi difuzați anunțul ProtonVPN atunci când vizitează domenii VPN concurente, consolidează realitatea că preocuparea principală a Mozilla este de a vinde ProtonVPN (mai degrabă decât de a educa oamenii despre securitatea VPN). Oricine a servit reclama Mozilla este (din nou) sfătuit să facă cumpărături înainte să se instaleze pe ProtonVPN.

Brayan Jackson
Brayan Jackson Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me