După ce ați auzit despre noua aplicație Carote Rewards din Canada, este greu să nu trageți paralele cu primul roman profetic al lui Cory Doctorow, „Down and Out in the Magic Kingdom”. În carte, Doctorow prezintă o realitate alternativă futuristă în care tehnologia a rezolvat toate problemele umanității. Moartea a fost eradicată, iar cetățenii trăiesc o viață din belșug.


În utopia sa de la cheie, banii au fost înlocuiți cu o formă de capital social care permite evaluarea și clasificarea ușoară a oamenilor. Punctele de popularitate sunt disponibile instantaneu prin intermediul unui internet care poate fi accesat în mintea personajelor romanului.

Acum, cetățenii canadieni pot primi recompense Carrot, o aplicație sponsorizată de guvern care îi răsplătește cu puncte pentru a lua alegeri sănătoase. În rândul experților în domeniul confidențialității, aplicația se arde din aceleași motive pentru care Punctele de susan din China au fost criticate. Anume, că recompensele Carrot este doar un alt pas în calea către o societate gamificată, unde știința comportamentală este folosită cu atenție pentru a manipula masele.

Aplicația a apărut în urmă cu doi ani, când guvernul federal a finanțat pentru prima dată Carrot Rewards cu 5 milioane de dolari. De atunci, guvernele locale din Ontario, Columbia Britanică, Newfoundland și Labrador au oferit toate finanțări suplimentare pentru aplicația de inginerie socială. Ontario, cel mai recent guvern care a acordat finanțare, a înmânat 1,5 milioane dolari.

Andreas Souvaliotis, fondator și CEO al companiei de schimbare socială din Toronto, recompensează compania Carrot Insights, comercializează aplicația pentru guvern. El spune asta:

„Canada este prima țară din lume care a creat o aplicație națională, o platformă națională mobilă pentru recompensarea cetățenilor săi pentru o viață mai sănătoasă.”

Potrivit Souvaliotis, aplicația Carrot Rewards va ajuta să facă din Canada cea mai potrivită țară din lume. Într-adevăr, o afirmație îndrăzneață.

Recompensează-mă!

Deci, ce fel de recompense pot aștepta oamenii și ce trebuie să facă pentru a obține aceste tratamente sancționate de guvern? În acest moment, utilizatorii aplicațiilor au posibilitatea să aleagă să primească kilometri de aer, puncte Petro-Points, Mai multe recompense sau scena Cineplex.

Morcovi recompensati

Utilizatorii încep să primească recompense imediat ce pornesc aplicația. Acestea sunt prezentate cu o serie de întrebări despre stilul de viață, inclusiv: „Pivotul pe scaunul tău contează ca exercițiu?”

A spune că întrebarea este ușoară este o apreciere. Până la sfârșitul întrebărilor destul de patronante, utilizatorii au obținut 100 de puncte în valoare de recompense. Foarte bine!

Suport copleșitor

Ce face guvernul canadian finanțând o aplicație de fitness? La urma urmei, există deja o mulțime de aplicații de fitness, cum ar fi Fitbit și Lifelog, disponibile. Un indiciu al răspunsului la această întrebare poate fi găsit în statisticile naționale de obezitate, care arată că „la nivel național, sarcina economică anuală estimată atribuită excesului de greutate este acum cu 25% mai mare comparativ cu cea a fumatului de tutun, 23,3 miliarde USD față de 18,7 USD miliard."

La suprafață, apoi, aplicația pare să provină din dorința de a schimba aceste statistici. Nimeni nu ar putea nega că ideea este gândită înainte. Doctorow, pentru unul (care este el însuși canadian), a văzut acest tip de sistem de recompense revenind în 2003. Poate că nu este surprinzător, aplicația primește mult sprijin din partea sectoarelor publice și private..

Parteneri de recompense pentru morcovi

Fundația canadiană pentru inima și accident vascular cerebral, Diabetes Canada, BC Healthy Living Alliance și Sun Life (o companie canadiană de asigurări de viață) sunt toate în spatele proiectului. Cu sprijinul guvernelor locale și al agenției de sănătate publică, acest lucru ajută cu siguranță să acorde legitimitate aplicației.

Ar putea recompensele morcovului să funcționeze?

Nu există nici o îndoială că în zilele noastre oamenii au fost instruiți să răspundă la acest tip de sistem de recompense. Platforme precum Facebook și Twitter se bazează deja pe sisteme de apreciere socială pentru a răsplăti narcisistic oamenii pentru activitățile lor de zi cu zi. Adăugați la aceasta faptul că oamenii adoră să obțină ceva gratuit și, fără îndoială, aveți o combinație câștigătoare.

În cele din urmă, ideea de a vă apropia de o vacanță, economisind kilometri de aer, ca urmare a consumului sănătos, alergare și spălare a dinților în fiecare dimineață, va atrage cu siguranță mulți oameni. Dar aplicația pentru stilul de viață sănătos este inofensivă? Sau are o parte mai sinistră?

Problema emergentă cu recompensele morcovului

Carote Rewards nu este nici prima dată când am văzut semne îngrijorătoare în Occident. În august 2015, un brevet actualizat Facebook a specificat că aplicația ar putea fi folosită pentru a ajuta creditorii să discrimineze debitorii pe baza conexiunilor de rețea socială. Acest lucru este extrem de important, având în vedere cât de mult știe Facebook despre oameni. Cu siguranță sună clopote de alarmă despre Carrot Rewards, mai ales atunci când considerați că o companie de asigurări de viață (Sun Life) acceptă deschis aplicația.

Deci, unde se termină informațiile culese de aplicația Carrot Rewards? Aceasta este o întrebare importantă. Din păcate, politica de confidențialitate lasă utilizatorii într-o zonă gri. Ann Cavoukian, director executiv al Institutului pentru confidențialitate și date mari din Ryerson University (și fost comisar pentru informații și confidențialitate pentru provincia canadiană Ontario), a declarat pentru ProPrivacy.com,

"Carrot Rewards promite că „niciuna din informațiile personale colectate nu este împărtășită, iar datele cumulate nu vor fi vândute”. Și totuși, ei continuă să afirme: „Carrot Rewards achiziționează puncte din planuri, pe care apoi le vinde guvernelor.” Acest lucru sună ca o contradicție evidentă.

"Aș avertiza oamenii să nu furnizeze informațiile lor de identificare personală pentru Carrot Rewards, fără o asigurare de fier a FĂRĂ informațiilor care vor fi împărtășite guvernului sau oricărei alte terțe părți. Aceștia ar trebui să ia în considerare solicitarea de confidențialitate prin certificare de proiectare pentru a oferi utilizatorilor asigurare de confidențialitate referitoare la practicile lor."

Avertizare

Ai grija!

Kris Klein, directorul Asociației Internaționale a Profesioniștilor în Confidențialitate (IAPP), este de acord cu acest punct de vedere. Comentând politica de confidențialitate Carrot Rewards, mi-a spus Klein,

„[Este] interesant să vezi o recunoaștere că oamenii ar putea fi preocupați de împărtășirea cu guvernul. Pentru mine, ridică întrebarea despre ce tip de partener sunt diferitele agenții guvernamentale? Ce rol joacă? Nu este clar dintr-o privire rapidă pe site-ul lor web. "

Ca și Cavoukian, Klein îi avertizează pe utilizatorii Carrot Rewards că trebuie să fie conștienți de problemele de confidențialitate implicate în utilizarea unei astfel de aplicații:

„De regulă generală, cred că trebuie să aplicați testul de rezonabilitate acestor scheme pentru a vedea dacă acestea trec mai mult. Cu siguranță, există o pantă alunecoasă. Unele programe pot fi în regulă. Unii ar putea trece peste linia a ceea ce este considerat rezonabil.

"Deoarece ne aflăm atât de devreme în aceste tehnologii, este dificil să prezicem ceea ce oamenii, judecătorii sau autoritățile de reglementare vor considera rezonabile în viitor. De exemplu, am văzut deja că comisarul pentru confidențialitate iese în fața industriei asigurărilor, solicitând probe de ADN. De fapt, Parlamentul s-a implicat chiar și a aprobat o lege în acest sens. Deci, în mod clar, există anumite tipuri de programe pe care le considerăm nerezonabile.

"Toate acestea, ca să spun, programul Carote Rewards pare destul de inofensiv. Sper doar că oamenii își dau seama că renunță la confidențialitatea lor pentru a juca jocul. ”

Opiniile sunt proprii scriitorului.

Titlul Creditul de imagine este preluat de pe site-ul web Carrot Rewards.

Credite imagine: Marta Design / Shutterstock.com, Aleksandar Levai / Shutterstock.com

Brayan Jackson Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me