Au apărut rapoarte online că Globe Telecom Inc. a telecomunicațiilor filipineze a cunoscut o gafă largă de date.


Se pare că principalul furnizor de telecomunicații a filtrat detaliile private ale clienților colegilor prin e-mail. Firma, una dintre cele mai populare din Filipine, are în jur de 60 de milioane de clienți.

Vineri, 28 ianuarie, o serie de reclamații a început să apară pe hashtag-ul #talktoglobe Twitter al Globe. Potrivit clienților furioși, Globe a trimis din greșeală datele de înregistrare personală altor clienți prin e-mail. Clienții au realizat pentru prima dată că ceva nu era în regulă când au primit un e-mail care conține detaliile personale ale contului altcuiva.

Un singur client al globului care trece prin mânerul Twitter @ rennyjr0528 a spus:

„Am primit acest mesaj de la @enjoyGLOBE și m-am înregistrat știind că este un link legitim de când provine de la ei. După aceea, mi-a fost trimis un e-mail cu informații personale ale altcuiva! Acest lucru este împotriva actului de confidențialitate a datelor! Buna ziua Glob! ?? Ce **** este asta ??? "

Screenshot de comunicare Globe

Client greșit

Problema a început atunci când clienții Globe au primit posibilitatea de a intra într-o promoție pentru a câștiga bilete pentru a vedea trupa K-Pop All-Girl BlackPink. Când au completat detaliile de înregistrare, clienții Globe au primit un e-mail care conține informațiile personale ale altcuiva.

În loc de un incident izolat, un număr de clienți de pe Twitter au raportat toți același lucru. Un client Globe, numit Jeff Clifford Cruz, a declarat pentru ProPrivacy.com că:

„Acest telco a trimis o promoție prin intermediul textului pe care trebuie să îl înregistrăm pe site-ul lor web pentru a ne califica. Așadar, persoanele care au primit textul au mers pe site și s-au înregistrat, iar după înregistrare, site-ul ne-a furnizat numărul de confirmare și ne vor contacta în termen de 3 zile lucrătoare. Ce s-a întâmplat după aceea, au trimis o copie a detaliilor noastre de înregistrare la adresa de e-mail a unui utilizator diferit. "

Cruz, care se apropie de mânerul Twitter @fordcanhandleit, a declarat pentru ProPrivacy.com că a fost alarmat de experiență:

„Detaliile noastre complete sunt pe email și este alarmant.”

Informațiile scrise despre utilizatori includ numele lor, adresele poștale complete și numerele mobile.

Împreună în numele vieții private

În urma răspândirii e-mailurilor, clienții Globe și-au respectat confidențialitatea prin nepartasarea emailurilor. Un client care merge pe mâner @ kaiko0424 a luat pe Twitter următorul sfat:

„În cazul în care ați primit alte detalii ale clientului Globe preplătite, vă rugăm să nu faceți o captură de ecran și să nu le postați pe twitter. Să ne ajutăm reciproc să ne protejăm datele personale !!! #OnTheList @ talk2GLOBE FĂCĂ CEAȘI !!! "

Tăcere din Glob

Cea mai îngrijorătoare cu privire la scurgerea de date este lipsa de răspuns din partea Globe. În urma creșterii acuzațiilor pe Twitter, nu am reușit să găsim informații de la compania de telecomunicații, nici scuze, fie sfătuind clienții ce ar trebui să facă.

În Filipine, consumatorii sunt protejați prin Legea privind confidențialitatea datelor din 2012. Această legislație stabilește orientări stricte care informează controlorii de date despre modul în care datele oamenilor pot fi procesate. Aceasta include interdicții stricte cu privire la care operatorii de date pot împărtăși datele oamenilor.

Dl Cruz consideră că Globe ar trebui să facă față amenzilor pentru ceea ce a făcut:

„@EnjoyGLOBE și @ talk2GLOBE ar trebui să fie în regulă pentru încălcarea confidențialității datelor, așa cum s-a întâmplat recent cu Google. #DataPrivacyBreach.“

Deocamdată, consumatorii afectați de încălcarea confidențialității Globe sunt sfătuiți să contacteze Comisia Națională de Confidențialitate din Filipine pentru a înregistra o reclamație oficială.

Consumatorii care au primit datele altuia într-un e-mail sunt sfătuiți să se abțină de la partajarea e-mailului și să o șteargă imediat. Nu trebuie să fie făcute copii ale e-mailului și nici capturi de ecran pentru a reduce cât mai mult posibil impactul pagubelor produse de Globe..

ProPrivacy.com a contactat Globe pentru a afla câți clienți au fost afectați de încălcarea datelor, dar, la momentul scrierii, nu au răspuns.

Actualizare 29/01/2019. Globe Telecom a răspuns solicitării noastre de comentarii:

"Globe Telecom a remediat problema cu clienții afectați la trimiterea primirii de confirmare eronată către o altă persoană și a raportat incidentul Comisiei Naționale de Confidențialitate, în conformitate cu cerințele de reglementare. A fost doar un caz de trimitere a confirmării de înregistrare a datelor către o persoană greșită și nu a fost trimisă în masă sau ca grup de date. A afectat doar clienții preplătite care s-au înregistrat la programul On The List pentru a beneficia de bilete pentru concerte și alte spații muzicale ale evenimentelor Globe. Aproximativ 8.851 de clienți au fost afectați din 60 de milioane de clienți preplătite."

Clienții Globe sunt avertizați să vegheze la activități neregulate din conturile lor. În plus, victimele plajei de date sunt avertizate să fie atent la încercările de phishing. Orice apeluri telefonice, mesaje text sau e-mail-uri care ar trebui să fie de la reprezentanții Globe ar trebui să fie tratate cu multă precauție. Clienții afectați trebuie să se asigure că nu le transmit datele personale, detaliile de autentificare - sau alte date sensibile - oricui le contactează. În schimb, clienții ar trebui să ia legătura direct cu Globe pentru a se asigura că comunică cu Globe și nu cu un hacker.

Dacă această poveste v-a încurajat să vă luați mai în serios confidențialitatea online, utilizarea unui VPN este un loc minunat pentru a începe. Aruncați o privire la cea mai bună pagină VPN pentru o listă cu cele mai bune servicii din 2019.

Credite imagine: fotografie Photon / Shutterstock.com

Brayan Jackson
Brayan Jackson Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me