Conform unui număr de utilizatori Reddit de pe popularul forum de r / confidențialitate, Facebook a folosit "activitate neobișnuită" avertismente pentru a presiona oamenii să se despartă de numerele de telefon.

Pentru persoanele care își prețuiesc confidențialitatea, trebuie să predea un număr de telefon pe Facebook ar putea părea intruziv. Cu toate acestea, pentru mulți oameni, se pare că devine o alegere între a te îndepărta de un cont sau a oferi un număr de telefon pentru a recâștiga accesul. Istoric, Facebook a fost cunoscut chiar că solicită pașapoarte utilizatorilor pentru a le oferi acces la conturile blocate.

Mesaj blocat cont Facebook

În mod îngrijorător, unii utilizatori Reddit consideră că Facebook este de fapt bluffing. Ei cred că pretențiile unei activități neobișnuite sunt incorecte, dar conturile lor sunt blocate complet până la predarea unui număr. Un poster a deschis de curând contul său de Facebook pentru muncă atunci când a primit solicitarea.


Utilizatorul Reddit TuckerMcInnes scrie:

"Facebook & Instagram se falsifică "activitate neobișnuită pe contul tău" pentru a te determina să le dai numărul de telefon. Locul meu de muncă necesar Am creat un cont FaceBook și Instagram. Le-am creat separat pe parcursul a câteva săptămâni. Am observat în ambele cazuri, după crearea conturilor, aproximativ o oră mai târziu ambele servicii m-au deconectat din cauza "activitate neobișnuită" (În mod literal nu am folosit încă conturile pentru nimic) și am blocat accesul suplimentar până când mi-au putut confirma numărul de telefon. "

Se pare că există o neliniște din ce în ce mai mare ca Facebook să fi falsificat activitatea suspectă a contului pentru a constrânge utilizatorii să predea numărul lor de telefon.

Nu doar Facebook

Potrivit multor rapoarte care apar pe Reddit, Facebook nu folosește temerile de securitate pentru a-i împiedica pe oameni să se despărțească de numerele lor de telefon. Un utilizator irlandez care trece prin mânerul Reddit eirereddit scrie:

„Google face la fel. Sunt obligat să folosesc Gmail, deoarece colegiul meu îl folosește. Am încercat să-mi accesez e-mailul din cadrul colegiului și mi-a spus că a fost o activitate neobișnuită. Nici nu văd cum m-a ajutat furnizarea numărului meu. Aș fi putut să merg la un magazin și să cumpar un telefon cu 20 de euro. Probabil ar fi trebuit. ”

Un alt afiș, Deadlock93 susține că același lucru s-a întâmplat și pe Twitter. Cu această ocazie, utilizatorul a contactat direct Twitter pentru a evita predarea cifrelor:

„Mi s-ar fi întâmplat asta atunci când am creat un cont Twitter pentru a contacta cineva. Am adresat asistență Twitter spunându-le că le-am rezolvat captcha-ul și că le trimit acest e-mail, așa că este destul de clar că nu sunt un robot și mi-am dorit ca contul meu să fie deblocat. Ei au obligat. Trebuie să ne ridicăm împotriva acestor tipuri care încearcă să prindă toate numerele noastre de telefon. ”

Clienții prin e-mail au cunoscut și fenomenul. Reddit utilizator comentarii kpham12:

„Cineva are aceeași problemă cu perspective? Tocmai am creat un cont simplu de perspectivă, nu am folosit niciodată contul pentru niciun registru de site, ci mi s-a spus același lucru și prompt pentru numărul meu de telefon. ”

Facebook și alte companii tehnologice încearcă să ne sperie să ne despărțim de informațiile noastre? Sau este ceva legitim care provoacă aceste alerte neobișnuite de activitate? Dacă un cont este complet nou, pare puțin probabil că acesta ar fi putut fi compromis de un hacker, cu toate că unii utilizatori Reddit susțin că tocmai și-au deschis doar contul - și abia îl folosiseră.

Pe de o parte, este posibil ca utilizatorii să fi fost deja victime ale hackerilor în trecut. Dacă acesta este cazul, iar cineva și-a infectat deja mașina cu un troian de cheylogger, este posibil ca un hacker să fi încercat să acceseze contul de Facebook nou deschis..

În al doilea rând, este posibil ca utilizarea proxy sau VPN să-i semnalizeze pe acești utilizatori Facebook ca având activitate neregulată. Nu este imposibil ca Facebook să blocheze conturile pe baza faptului că este puțin probabil ca cineva să fie în două țări sau mai multe, în același interval de timp..

Indiferent dacă Facebook face ceva neatent sau sistemele sale automatizate nu funcționează, nu este sigur, dar încrederea publicului în Facebook a fost cutremurătoare de la scandalul Cambridge Analytica și aspecte precum acest lucru nu ajută.

Ne-am adresat pe Facebook pentru comentarii, dar la momentul publicării nu au răspuns.

Dacă această poveste v-a solicitat să vă asigurați datele, este posibil să doriți să luați în considerare utilizarea unui VPN. Pentru mai multe informații, consultați cel mai bun ghid VPN pentru anul 2019.

Brayan Jackson
Brayan Jackson Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me