Cel mai recent accesoriu Google, Clips, este o cameră automată purtabilă care învață fețele celor mai apropiați și dragi. Promite să transforme modul în care capturați amintirile familiei, dar este ceva mai bun decât un smartphone? Sau este doar înfiorător?


Ce este Google Clips?

Încercarea Google de a reînvia tendința de viață este comercializată doar către generația „cutremurătoare” - 44% dintre părinții care împărtășesc imagini cu familia lor pe social media.

Camera portabilă învață chipul oamenilor și animalelor cu care interacționezi cel mai des. Folosește aceste informații pentru a decide când să luați clipuri de șapte secunde cu orice, sau cu oricine, cu care ați putea interacționa.

Folosind aplicația Google Clips, puteți examina și curata toate clipurile pe care le-a făcut pe parcursul zilei. Puteți partaja pe cei care vă plac cu rețeaua de socializare.

Google a subliniat că, ca și în cazul unei camere convenționale, orice imagine rămâne criptată pe dispozitivul dvs. până când alegeți să le eliminați. Cu toate acestea, știrile lansării au adus cu ea temeri familiare față de confidențialitate și securitate.

Lifelogging

Lifelogging este urmărirea și stocarea propriilor date personale și nu este nimic nou. Mulți dintre noi folosim acum aplicații de urmărire a sănătății care sunt preîncărcate pe telefoanele noastre. Acestea monitorizează datele despre locul în care ne exercităm, cât timp, și chiar ritmurile cardiace, starea generală de fitness și nivelul de stres.

Cel mai de succes exemplu este camera video portabilă GoPro. Acest lucru a devenit popular în rândul fanaticilor sportivi. A văzut YouTube inundat cu clipuri din punct de vedere al junkies-urilor de adrenalină dărâmându-se în josul munților și sărind din avioane.

Imaginile de salvare sunt în vigoare de la proiectul Microsoft MyLifeBits din 2001. Cu toate acestea, în ciuda gamei de hardware și aplicații disponibile, practica nu a reușit să se stabilească.

Cum planifică Google Clips pentru a schimba acest lucru?

La suprafață, Google Clips nu pare să facă nimic radical diferit față de încercările anterioare de a ne duce jurnalul de viață, cum ar fi acum Autograful defunct. După ce a încetat operațiunile în octombrie 2016, camera „inteligentă” a autografului a folosit software similar cu Google pentru a alege când să facă cele mai bune fotografii..

O mare diferență este că Clips va lua videoclipuri de șapte secunde. Puteți alege imagini statice dintre acestea atunci când examinați ceea ce dispozitivul a înregistrat.

Cea mai mare provocare cu care se confruntă Google nu provine de la alte dispozitive care pot fi purtate, ci de a face ca Clipsurile să iasă în evidență de smartphone-uri. În acest scop, Google apelează la natura imprevizibilă a vieții de familie. În esență, până când ți-ai luat telefonul din buzunar, este posibil să fi ratat primele cuvinte ale copilului tău sau papagalul tău care a înjurat soacrei tale.

Clipurile vor însemna că telefonul îți va rămâne în buzunar și vei rămâne pe moment. Cu toate acestea, eliminarea acestui mic inconvenient va fi suficientă pentru a convinge oamenii să surprindă fiecare moment din viața copilului lor?

De ce sunt oamenii îngrijorați de clipurile Google?

Google a dorit să sublinieze caracteristicile de securitate și securitate pe care le-a inclus în proiectarea dispozitivului Clips. Toate imaginile rămân criptate până când decideți să le încărcați din aplicație. Nu puteți încărca imagini direct de pe dispozitiv. Camera dispune și de o lumină LED, care se aprinde la înregistrare. Aceasta înseamnă că puteți opri înregistrarea a orice nu doriți să partajați sau să păstrați.

Totuși, atenția recentă a mass-media asupra activității de viață nu a făcut nimic pentru a calma înțelegerile publicului cu privire la această tehnologie.

Recenta adaptare a Netflix a tehnologului thriller al lui Dave Eggers din 2003, Circle, se concentrează asupra consecințelor dezastruoase ale unei camere de luat-o-manieră extrem de asemănătoare. Elon Musk a adăugat îngrijorări cu un comentariu recent potrivit căruia tehnologia „nici măcar nu * pare * nevinovată”.

Acest lucru nici măcar nu pare * nevinovat

- Elon Musk (@elonmusk) 7 octombrie 2017

Care sunt pericolele clipurilor Google?

Google Clips se conectează la dispozitivul dvs. prin WiFi. Aceasta oferă o vulnerabilitate pentru hackeri. Cu toate acestea, ar trebui să fie destul de hotărâți pentru a trece prin criptarea Google.

O problemă mai mare apare atunci când încărcați imaginile pe rețelele de socializare. Când o fotografie este încărcată online, conține metadate EXIF. Sunt date despre fotografia în sine. Aceasta include data și ora la care a fost luat, tipul de dispozitiv folosit pentru a-l lua și chiar adresa dvs. IP.

Din fericire, există câteva moduri de a elimina metadatele din fotografiile dvs. înainte de a le încărca:

  • Pe ferestre, faceți clic dreapta pe fotografiile dorite și selectați Proprietăți. De aici, selectați tasta Detalii tab și faceți clic pe Eliminați proprietățile și informațiile personale.
  • Pe iOS, este ceva mai dificil. Veți avea nevoie de o aplicație terță parte pentru a elimina datele. Primul pas este să deschideți imaginea în modul previzualizare. De aici, selectați tasta Unelte meniul derulant și selectați Arată inspectorului. Sub EXIF fila, puteți vedea toate informațiile codate în fotografie. Dacă nu există date aici, minunat. Dacă există, veți avea nevoie de software precum Editor EXIF ​​Photos (disponibil pentru 0,99 USD în App Store).

Chiar și cu datele EXIF ​​eliminate, hackerii vă pot accesa în continuare adresa IP dintr-o imagine încărcată. Cel mai bun mod de a evita acest lucru este să utilizați o rețea virtuală virtuală (VPN) pentru a vă masca adresa IP reală.

Puteți utiliza un VPN pe mobil deoarece majoritatea serviciilor oferă aplicații VPN pentru iOS și APK-uri VPN Android, cu toate acestea, alte sisteme de operare mobile nu sunt la fel de bine acceptate. Când vine vorba de suport pentru computere, majoritatea serviciilor oferă clienților VPN Windows și servicii VPN Mac, cu toate acestea, clienții VPN Linux personalizați sunt mult mai greu de găsit.

Credite imagine: Ruslan Guzov / shutterstock.com, Kathy Hutchins / shutterstock.com, George Rudy / shutterstock.com, boonchoke / shutterstock.com

Brayan Jackson
Brayan Jackson Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me