Un nou studiu publicat de Consumer Reports (CR) relevă natura invazivă a multor televizoare inteligente populare de pe piață. Cercetarea detaliată - care pune în lumină și vulnerabilitatea multor televizoare inteligente populare la hacking - a fost întreprinsă în cooperare cu ingineri de la Deconectare și colaboratori la Ranking Digital Rights. Raportul demonstrează că consumatorii sunt aburizați în a accepta niveluri inacceptabile de a se purta în propriile case.

În SUA, 69% dintre televizoarele care au fost livrate în 2017 au venit cu conectivitate la internet. Din păcate, această conectivitate vine cu unele consecințe extrem de importante cu privire la confidențialitate. Televizoarele inteligente oferă consumatorilor posibilitatea de a transmite conținut folosind aplicații populare precum Netflix și Hulu. De asemenea, permit consumatorilor să caute rapid conținut folosind comenzi vocale.

Din păcate, producătorii folosesc această funcționalitate suplimentară pentru consumatorii feroviari pentru a accepta permisiunile extrem de invazive. Potrivit firmei de cercetare de piață, IHS Markit, 82 de milioane de televizoare inteligente și-au făcut deja drum în casele americane. Raportul recent lansat subliniază că este posibil ca aproape toate cele 82 de milioane din acele case să fi acceptat cel puțin unele permisiuni invazive.

Reglementări FTC

În 2017, producătorul Smart TV Vizio a fost amendat pentru colectarea datelor fără a primi în prealabil permisiunea consumatorilor. Vizio a fost surprins folosind scanarea pixelilor și alte metode pentru a-și da seama ce vizionau televizoarele, filmele și reclamele. Potrivit Comisiei pentru comerț federal (FTC), Vizio a capturat „până la 100 de miliarde de puncte de date în fiecare zi de la milioane de televizoare.” Vizio a vândut apoi aceste date către terți publicitari pentru un profit ordonat.

Vizio a fost obligat să se stabilească cu Comisia Federală pentru Comerț cu 1,5 milioane de dolari și cu statul New Jersey pentru 2,2 milioane de dolari. De atunci, Comisia Federală a Comerțului a precizat că toate televizoarele inteligente trebuie să obțină permisiunea utilizatorilor înainte de a se apuca de ele pentru a le vinde date către terți. S-ar spera că această modificare a regulamentului a îmbunătățit considerabil confidențialitatea consumatorilor din SUA, dar realitatea este foarte diferită.


Dilema

Imaginează-ți scenariul, tocmai ai achiziționat Smart TV-ul și urmează să-l pornești și să rulezi procesul de configurare. Fiind îngrijorat de confidențialitatea digitală, vă gândiți:

"In niciun caz! Nu eu! Voi fi extrem de atentă și nu voi accepta nici o supraveghere draconică de la (introduceți numele producătorului aici). Televizorul meu - regulile mele ”

Aceasta este o presupunere perfect corectă de făcut. La urma urmei, legea din SUA prevede incontrovertibil că consumatorii trebuie să acorde permisiunea înainte de colectarea datelor. Din păcate, în practică, acele tipuri de gânduri se dovedesc a fi o fantezie. Studiul CR demonstrează că oamenii pur și simplu nu obțin liberul arbitru de a renunța la supravegherea corporativă dacă doresc o experiență conectată la internet.

Cr Smart Tv

Studiul rapoartelor de consum

Pentru a-și desfășura studiul, CR a achiziționat cinci televizoare inteligente de la comercianții cu amănuntul. Samsung UN49MU8000 și LG 49UJ7700 rulează fiecare pe sisteme de operare personalizate. Celelalte trei (TCL 55P605, Sony XBR-49X800E, Vizio P55-E1 SmartCast TV) folosesc un software terț (Roku, Android TV și Chromecast).

CR a constatat că pentru ca consumatorii să utilizeze efectiv conectivitatea la internet oferită de aceste televizoare, trebuie să accepte cel puțin unele permisiuni invazive. Eșecul în acest sens a dus la o pierdere completă a funcțiilor pe care consumatorul le-a achiziționat televizorul pentru:

„Am constatat că nu este întotdeauna ușor să înțelegem ce acceptați pe măsură ce continuați prin procesul de configurare. Și dacă refuzați permisiunile, puteți pierde o cantitate surprinzătoare de funcționalitate. De fapt, un televizor necesită să acceptați o politică largă de confidențialitate în timpul instalării, înainte de a putea utiliza cele mai de bază funcții fără internet, cum ar fi vizionarea televizorului folosind o antenă. "

Studiul a constatat că, chiar dacă utilizatorii au refuzat recunoașterea automată a conținutului (ACR) pentru a opri colectarea televiziunii de date despre obiceiurile lor de vizualizare, a fost invocată în continuare o politică de confidențialitate de bază care a cerut „dreptul de a colecta informații din locația dvs., care vă transmite aplicațiile faceți clic pe și multe altele.

Cel mai rău din lot: televizorul inteligent Sony avea un telefon "politica de confidențialitate totală sau nimic" că consumatorii au fost nevoiți să accepte chiar să utilizeze funcțiile cele mai de bază (cum ar fi utilizarea televizorului fără conectivitate la internet și cu o antenă de modă veche).

Dilemă de televiziune inteligentă

Reglementări disfuncționale

Pare rezonabil să presupunem că este imposibil ca consumatorii să plătească pentru televizoarele conectate la internet doar să opteze din această conectivitate în etapa de permisiuni a procesului de configurare. Raportul CR demonstrează că producătorii forțează în mod intenționat supravegherea companiilor asupra consumatorilor.

Regulamentele nu funcționează și FTC trebuie să revizuiască urgent această problemă. Dovada demonstrează că nu este suficient să stipulăm că consumatorilor li se cere permisiunea, FTC trebuie, de asemenea, să acționeze și să se asigure că consumatorii pot utiliza televizoarele pe care le achiziționează - chiar dacă nu doresc să fie sunteți deloc.

Mai mult, această problemă este globală. Televizoarele inteligente au reprezentat majoritatea televizoarelor disponibile pe piață în 2017. În 2018, această tendință urmează să se cristalizeze - aproape că nu se mai vând modele fără internet. Aceasta înseamnă că, în mod inevitabil, corporațiile primesc un pas în tot mai multe case din întreaga lume.

Ce pot face consumatorii?

Dacă dețineți deja un televizor inteligent și nu v-ați dat seama că permisiunile de care ați acceptat vă invadează confidențialitatea, puteți începe din nou făcând o resetare din fabrică. Acest lucru vă va permite să parcurgeți procesul de configurare din nou, renunțând la ACR și căutând cea mai bună politică de confidențialitate disponibilă. Din păcate, este probabil să aveți de acceptat unele setări invazive.

Dacă configurați televizorul pentru prima dată, asigurați-vă că renunțați la ACR, care este cea mai invazivă setare. Singura ta opțiune este să deconectați televizorul de la WiFi, dar atunci pierdeți conectivitatea la internet. Neconectarea televizorului la internet înseamnă că puteți accepta toate funcțiile invazive, deoarece fără conectivitate la internet, producătorul nu poate să vă amintească.

O modalitate de a opri producătorii de televizoare inteligente să nu îți dea adresa IP altor firme este folosirea unei rețele virtuale private (VPN). Un VPN este un serviciu online care permite oamenilor să-și ascundă adresa IP (locația). Deși producătorul de televiziune știe cine sunteți, este totuși înțelept să vă ascundeți adresa IP. Aceasta înseamnă că atunci când producătorul de televiziune vinde seturi de date despre dvs. către agenții de publicitate, acestea nu vor fi atașate la adresa dvs. IP adevărată. Desigur, un VPN pentru Smart TV vă permite, de asemenea, să deblocați masele de conținut suplimentar, ceea ce este și un plus!

În cele din urmă, este demn de remarcat faptul că ar putea fi mai bine să optezi pentru obținerea de funcții inteligente folosind dispozitive care invadează mai puțin confidențialitate, cum ar fi un Chromecast sau un stick Amazon Fire TV. Ambele dispozitive sunt mai puțin invazive decât un televizor inteligent, deoarece pot monitoriza doar anumite lucruri pe care le urmăriți atunci când le utilizați (în loc de toate.)

Opiniile sunt proprii scriitorului.

Credit imaginea titlului: Andrey_Popov / Shutterstock.com

Credite imagine: Scanrail1 / shutterstock.com, Asier Romero / shutterstock.com

Brayan Jackson
Brayan Jackson Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me