A fost anunțul șoc în cadrul emisiunii Consumer Electronics Show (CES) de săptămâna trecută din Las Vegas. O firmă britanică a găsit o modalitate de a utiliza Artificial Intelligence pentru a opri persoanele care împărtășesc parole Netflix cu familia și prietenii.

Partajarea de parole Netflix este atât de comună încât internetul este plin de memorii dedicate practicii. Împărtășirea acesteia între grupuri de prieteni și familie extinsă a fost multă vreme o modalitate ușoară pentru grupurile mici de a împărți costurile unui singur cont de streaming. După cum vă așteptați, acest lucru va reduce profiturile serviciului de streaming în sine.

Acum, o firmă numită Synamedia crede că a găsit soluția. Acesta a conceput un sistem AI care monitorizează obiceiurile de streaming ale conturilor individuale - semnalarea conturilor despre care se crede că ar partaja parola. Din păcate, se pare posibil ca acest instrument de partajare a informațiilor de identificare a informațiilor de credite să afecteze negativ și utilizatorii VPN. În sensul în care teoretic consumatorii care utilizează mai multe adrese IP din motive de confidențialitate (precum și pentru geo-spoofing), teoretic ar putea fi semnalizați ca partajători de parole chiar dacă nu sunt.

Parola scrisă pentru a fi partajată

Cum va funcționa?

Teoretic, instrumentul Synamedia va fi util pentru aproape fiecare platformă de streaming la care vă puteți gândi. Aceasta înseamnă că abonații de platforme precum Hulu, Netflix, Amazon Prime Video, HBO Go, BT Sports, Sky TV - și multe altele - ar putea pierde capacitatea de a-și împărtăși parola din cauza acestei noi tehnologii AI. Potrivit firmei britanice care a creat tehnologia, instrumentul folosește monitorizarea adreselor IP și tendințele de consum pentru a afla dacă a fost partajată o parolă a contului. Synamedia spune că tehnologia este suficient de inteligentă pentru a afla dacă o platformă de streaming este utilizată de familia unui singur titular de cont.


Dacă un cont utilizează IP-uri în locații geografice foarte diferite și are gusturi și obiceiuri de vizionare sălbatic divergente - tehnologia va anunța platforma de streaming că se întâmplă ceva neadevăr. Potrivit Synamedia, instrumentul va putea ghici corect dacă se folosește un cont în timp ce o persoană este plecată în concediu și în alte circumstanțe obișnuite..

Transmiterea televizorului pe o tabletă

Utilizatorii VPN au probleme?

Atâta timp cât instrumentul de partajare a credențelor este eficient și este capabil să utilizeze obiceiurile de vizualizare ale consumatorilor pentru a discerne dacă un singur abonat utilizează un număr mare de adrese IP - utilizatorii VPN Netflix ar trebui să fie în regulă. Până acum, Netflix a făcut o idee de a merge după adresele IP VPN, mai degrabă decât abonații care folosesc o VPN. Acest lucru se datorează faptului că un număr mare de oameni utilizează în prezent un VPN pentru confidențialitate, iar anularea conturilor oamenilor pentru utilizarea VPN ar fi considerată contra-intuitivă.

În plus, în ciuda primirii unor cantități mari de presă, nu există dovezi că platforme de streaming precum Netflix au convenit de fapt să înceapă să utilizeze instrumentul Synamedia. Asta nu înseamnă că această tehnologie nu va fi preluată de platforme de streaming în viitor. De remarcat că Sky UK a investit sume mari în Synamedia, deoarece instrumentul AI a fost dezvăluit la CES săptămâna trecută. Asta înseamnă că cel puțin unele platforme manifestă interes pentru tehnologie. De fapt, potrivit propriului comunicat de presă, acesta funcționează în prezent cu (printre altele): AT&T, Astro, BEIN, Bharti Airtel, Charter, China DTH, Comcast, Cox, Disney, Foxtel, Get, Liberty Global, Oi, OSN, Rogers, Sky, Shaw, Tata Sky, Verizon, Viasat și Vodafone.

Logo-ul companiei Netflix

Utilizatorii Netflix ar trebui să vă faceți griji?

Se pare că nu. Un lucru demn de reținut este faptul că CEO-ul Netflix, Reed Hastings, a spus anterior că firma nu este preocupată de acționarii contului. De fapt, la CES 2017 Hastings a spus că partajarea conturilor este văzută ca o publicitate organică - deoarece introduce de fapt utilizatori noi în beneficiile Netflix: "Ne place oamenii care împart Netflix. Este un lucru pozitiv, nu unul negativ."

ProPrivacy.com a contactat Synamedia și ne-a spus reprezentantul lor, "Netflix NU este un client. Din păcate, presa tabloidă din Marea Britanie a fost transportată."

În orice sens?

Ce se întâmplă dacă un cont de streaming la care vă abonați în prezent decide să înceapă să utilizeze această tehnologie? Vei fi prins să împărtășești parola? Cel mai simplu răspuns este că dacă nu faceți nimic și continuați să partajați parola, atunci da, probabil.

Vestea bună este că este o modalitate prin care oamenii pot continua să-și partajeze parolele de cont în streaming - chiar și după ce instrumentul Synamedia este transmis. Soluția va fi să folosiți un VPN IP dedicat, prin partajarea autentificării pentru o adresă IP VPN dedicată cu cei cu care ați împărtășit parola contului dvs. de streaming cu care ar trebui să puteți continua să urmăriți.

O adresă IP dedicată VPN este o adresă IP de la distanță care poate fi închiriată de la o companie VPN. Frumusețea unei adrese IP dedicate este că rămâne statică. Asta înseamnă că de fiecare dată când (sau prietenii tăi) utilizați Netflix, apareți întotdeauna de la aceeași adresă IP (ceea ce face să pară o singură casă).

Majoritatea furnizorilor de VPN permit până la 5 conexiuni simultane la o adresă IP dedicată. Asta înseamnă că teoretic ai putea împărtăși parola contului tău de streaming cu cinci prieteni și, atât timp cât își amintesc întotdeauna să te conectezi la adresa IP dedicată VPN; Instrumentul Synamedia nu trebuie să spună că mai multe gospodării folosesc același cont de streaming.

Credite imagine: Tero Vesalainen / Shutterstock.com, sabrisy / Shutterstock.com, r.classen / Shutterstock.com.

Brayan Jackson
Brayan Jackson Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me