În acest an, prețul Bitcoin a crescut cu 640% până la prețul actual de 8.100 de dolari. Ether a trecut de la doar 30 de dolari la prețul său actual de 390 de dolari. Între timp, Litecoin crește cu 1.400% de la începutul anului. În luna august, piața totală a criptomonedelor a înregistrat un record de 150 de miliarde de dolari. Cu aceste tipuri de statistici, nu este de mirare că investitorii se pledează pentru o parte a acțiunii.

În ciuda tuturor veștilor bune, însă, investiția în criptomonede nu este întotdeauna o plimbare în parc. Dimpotrivă, în timp ce unii oameni se bucură de profituri masive ale investițiilor lor, alții cad victime hackerilor și escrociilor care se roagă cu nerăbdare și ambițios.

În această săptămână, de exemplu, au apărut știri despre o pornire a blockchain-ului Ethereum care i-a înșelat pe investitori de ofertă inițială de monede (ICO) de 374.000 USD. Moneda se numea Confido. Acesta a promis că va fi o soluție blockchain pentru efectuarea plăților și urmărirea expedierilor. Jetoanele digitale au fost vândute investitorilor între 6 și 8 noiembrie. Apoi, duminică, dezvoltatorii monedei au tras brusc atât Twitter, cât și site-ul web pentru Confido.

La scurt timp, un purtător de cuvânt al Confido a lansat un mesaj pe Reddit în care susține că „probleme legale” au oprit dezvoltatorii Confido să nu poată continua cu moneda. Același mesaj apare pe scurt, dar a fost șters rapid:

„În acest moment, ne aflăm într-un loc strâns, întrucât avem probleme legale cauzate de un contract pe care l-am semnat. Este probabil că vom putea găsi o soluție pentru a remedia situația. Cu toate acestea, nu vă putem asigura cu 100% siguranță că vom obține acest lucru. "


Totuși, îngrijorător pentru investitori, purtătorul de cuvânt al Confido a revenit la Reddit câteva ore mai târziu pentru a spune:

„Uite că nu am nicio idee despre ce s-a întâmplat aici. Eliminarea tuturor platformelor și site-urilor noastre de social media a devenit o surpriză completă pentru mine. "

Moneda Confido

De atunci, tokenurile Confido au devenit inutile. Investitorii nu au rămas cu nimic. Eli Lewitt, cofondatorul TokenLot (site-ul web care gestiona Ethereum blockchain ICO pentru Confido) a fost lăsat prins la mijloc. Lewitt a trecut pe palmares pentru a spune că dezvoltatorii Confido „au fost escroci foarte buni”. Se pare că au dispărut fără urmă..

Greu de spus

Din păcate, acesta este problema cu piața de investiții criptomonede în expansiune. Altcoinele sunt în mare parte nereglementate și monedele noi continuă să apară tot timpul. Pentru investitorii care au ratat cursa de aur Bitcoin, ICO-urile pentru monede de nișă care promit evoluții unice ale blockchain-ului sunt o ispită uriașă. Cu această ocazie, însă, se pare că moneda a fost doar o promisiune goală creată de artiști experimentați.

Din păcate, nu prea există nimic pentru a opri acest lucru. Acesta este motivul pentru care investitorii trebuie să fie incredibil de atenți atunci când investesc în monede emergente. În timp ce unii altcoins, precum EOS, au nume mari precum Dan Larimer (Bitshares, Steemit) atașate de ele, altele startup-uri sunt create de necunoscute.

Eos

Din păcate, pentru investitorii care speră să se îmbogățească rapid, nu este ușor de spus ce monedă va avea succes sau eșec - sau mai rău, o înșelătorie. Cu asta în minte, nimeni nu poate nega că există un element al jocurilor de noroc implicat în investițiile în ofertele inițiale de monede. A face acest lucru nu este pentru cei slabi.

Preocupările legate de securitate

Nu sunt doar monede false create de escroci care pot duce la o zi mizerabilă în lumea criptomonedelor. În acest an, au fost hacked mai multe cazuri de monede, ridicând întrebări cu privire la securitatea criptomonedelor.

Numai săptămâna aceasta, un cyberattack pe o criptocurrency cunoscut sub numele de Tether a văzut că cybercriminalii se decalează cu moneda digitală în valoare de 31 de milioane de dolari. Tether este o criptomonedă chineză care a fost numită inițial Realcoin. Altcoin a fost rebranded pe Tether și de atunci a crescut în popularitate.

Monede piratate

Un Tether este întotdeauna în valoare de un dolar, ceea ce îl face stabil, și un instrument Crypto util pentru a efectua tranzacții online cu criptele din valute regulate. Duminică, hackerii au reușit să pirateze portofelul Tether Treasury, trimițând 30.950.010 dolari din fonduri criptate către „o adresă Bitcoin neautorizată”.

Din fericire, potrivit dezvoltatorilor Tether, monedele nu vor putea fi răscumpărate, deoarece adresa a fost listată neagră. Se speră că acest lucru va împiedica cu succes monedele să intre în circulație. Cu toate acestea, hack-ul este încă un semn al cât de vulnerabile sunt criptomonedele pentru hackeri.

Stânga, dreapta și centru

În ultimii ani, au apărut multe hack-uri de criptocurrency cu profil înalt. Burse Bitcoin precum Bitfinex și Mt. Gox au fost hacked. În iulie a acestui an, o platformă israeliană de tranzacționare a criptomonedelor, numită CoinDash, a fost piratată în valoare de 7 milioane de dolari în valoare de Etherium. În 2016, peste 50 de milioane de dolari în Eter au fost sustrase de la investitorii care dețin fonduri în cadrul Organizației Autonome Descentralizate (DAO). Atacuri ca acestea se referă. Acestea demonstrează riscurile considerabile pentru deținerea criptomonedelor.

Ba mai mult, au apărut dovezi că există un malware în sălbăticie, conceput pentru a recolta parolele portofelului oamenilor sau pentru a intercepta adresele de portofel în timpul tranzacțiilor pentru a trimite fonduri hackerilor. Potrivit experților în securitate cibernetică de la FireEye, hackerii nord-coreeni care lucrează pentru Kim Jong-un au fost știu că fură zeci de mii de dolari în valoare de Bitcoins (și alte cripturi) pe săptămână..

Investiți înțelept

La sfârșitul zilei, investiția în criptomonede asigură potențialul plăților masive. Cu toate acestea, creșterea agresivă duce, de asemenea, la volatilitate și, deși poate părea atractiv să investești în acest domeniu emergent, trebuie luate în considerare instabilitățile sale semnificative. La fel ca în orice formă de tranzacționare, este important să nu se joace mai mult decât îți poți permite să pierzi.

Acest articol nu este conceput ca un sfat pentru investiții și nu ar trebui luat ca atare.

Opiniile sunt proprii scriitorului.

Titlul creditului de imagine: Wit Olszewski / Shutterstock.com,

Creditele de imagine: Light and Dark Studio / Shutterstock.com

Brayan Jackson
Brayan Jackson Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me