Ieri, Microsoft a actualizat Termenii de utilizare pentru un număr întreg de servicii sale. În cea mai mare parte, schimbările sunt destul de lipsite de importanță. Cu toate acestea, unele părți din documentul actualizat au făcut ca limbile să se schimbe în limbi - deoarece acestea au un efect dăunător asupra drepturilor de confidențialitate digitale ale consumatorilor.

Modificările aduse „Contractului de servicii Microsoft” se aplică unei serii întregi de servicii, inclusiv Xbox, Skype, Cortana, Office 365 și OneDrive. De fapt, acoperă peste 90 de servicii Microsoft în total. Partea respectivă se prezintă sub forma punctelor cu numărul 3 (a) și 5, care scriu:

„În secțiunea Cod de conduită, am clarificat că este interzisă utilizarea limbajului ofensiv și a activității frauduloase. De asemenea, am clarificat că încălcarea Codului de conduită prin intermediul serviciilor Xbox poate duce la suspendarea sau interdicția de la participarea la serviciile Xbox, inclusiv înlăturarea licențelor de conținut, timpul de membru al Xbox Gold și soldurile contului Microsoft asociate contului. "

"Nu afișați public și nu utilizați Serviciile pentru a partaja conținut sau material necorespunzător (implicând, de exemplu, nuditate, bestialitate, pornografie, limbaj ofensator, violență grafică sau activitate infracțională)."

După cum puteți vedea, conform noului acord de utilizator, cuplurile nu mai au voie să se angajeze să sextoneze reciproc pe platforma Skype - indiferent cât de mult le este dor unul de celălalt - sau în ciuda faptului că sunt adulți consimțitori. De asemenea, înjurarea în timpul unei conversații este acum ilegală - așa cum este salvarea unui document cu limbaj ofensator la OneDrive.


Să te enervezi în timpul unei runde de Halo, în timp ce te saturi pe un joc de filmare, te-ar putea de asemenea să te deranjeze cu marea atotputernică M. Dacă vei fi găsit vinovat de înjurături, poți pierde contul tău Xbox Gold, iar Microsoft poate chiar confiscă eventualele solduri restante. De fapt, chiar păcălirea cu Cortana ar putea duce la încălcarea vieții private.

Acordul Microsoft 1

Un VPN vă poate ajuta să vă păstrați privat, consultați ghidurile de mai jos pentru mai multe informații:

  • VPN Xbox One
  • VPN Windows
  • VPN pentru Skype

Prea Prea Invaziv

Dintr-o privire rapidă, vi se va permite să credeți că noii termeni de serviciu sunt oarecum nerespectabili. Cu toate acestea, lucrurile devin și mai tulburătoare atunci când te afli mai departe în noul acord. Secțiunea Secțiunea 3 (b) prevede că:

„Când investighează presupuse încălcări ale acestor Termeni, Microsoft își rezervă dreptul de a revizui Conținutul dvs. pentru a rezolva problema.”

Practic, Microsoft își dă permisiunea să acceseze mesajele Skype dacă consideră că are doar o cauză. Același lucru este valabil pentru oricare dintre celelalte servicii - dacă sunteți semnalat pentru o limbă greșită - Microsoft își rezervă dreptul de a vă deplasa în conturi și de a rula.

Activistul în drepturile civile și studentul în drept Jonathan Corbett, crede pe bună dreptate că noile prevederi ale Microsoft sunt mult prea largi. Într-o postare pe blog publicată ieri, Corbett a comentat:

„Ceea ce este clar aici este că Microsoft își rezervă dreptul de a-ți anula contul ori de câte ori simt acest lucru. Nu fac nimic pentru a defini „limbaj ofensator” (sau „violență grafică”) pentru această problemă, iar în 2018 când oricine poate fi jignit de orice, acești termeni permit personalului Microsoft să joace un cenzor fără restricții dacă și când aleg. ”

De asemenea, Corbett subliniază că o anchetă nu trebuie neapărat să fie declanșată de o plângere:

"Termenii nu par să necesite nicio plângere împotriva ta - doar că un angajat decide că dorește să „investigheze.""

înjura

Limbaj ofensator

Fără definiții clare despre ceea ce este considerat „limbaj ofensator”, este imposibil pentru consumatori să se pregătească în mod corespunzător pentru aceste schimbări. Și de ce ar trebui să le facă chiar? În mod sigur, înjurarea în nudețe private (sau private) nu ar trebui să fie scoasă în afara legii?

Având posibilitatea reală de a pierde în mare măsură confidențialitatea digitală în cadrul serviciilor Microsoft, consumatorii ar trebui să beneficieze cel puțin de specificații exacte despre ce pot și nu pot face.

Dacă se întâmplă, de exemplu, că cineva scrie un thriller pe Onedrive? Făcând-o pe gangster-protagonistul lor să înjure până la capăt prin roman, le deschide posibilitatea de a pierde confidențialitatea pe alte platforme Microsoft, cum ar fi Skype? Pare cu siguranță o posibilitate.

Și cine decide ce reprezintă „ofensiv”? La urma urmei, ceea ce este ofensator pentru o persoană - poate fi considerat casual pentru alta.

Din păcate, s-ar părea că cenzura ar putea deveni norma pentru serviciile Microsoft și nu este clar cât de des Microsoft ar putea să-și dea singur cauza să invadeze confidențialitatea utilizatorului lor. Dacă natura invazivă a sistemului de operare Windows este ceva care să treacă, atunci pare probabil că gigantul tehnologic își va folosi capacitatea de a se opri și de a căuta mai des decât aș dori să sper.

Nsa Microsoft

O istorie a sătui

Poate că cel mai mult se referă la aceste schimbări, este memento-ul puternic că Microsoft poate și scanează ceea ce spuneți pe Skype. Încă de la dezvăluirile Snowden, Skype a fost pe radar pentru a se ciocni cu NSA. În 2013, a fost dezvăluit că Skype a triplat cantitatea de informații video și audio pe care le transmite NSA.

Având în vedere acest lucru, pare corect să ne întrebăm dacă Microsoft va folosi detectarea automată a „limbajului ofensiv” pentru a se da permisiunea de a accesa conținutul mesajelor Skype ale oamenilor. Microsoft susține că:

„Nu putem monitoriza întregul Servicii și nu încercăm să facem acest lucru.”

Din păcate, asta nu mă pune în repaus, deoarece noul acord lasă prea multe zone gri și pur și simplu nu putem ști cu siguranță. Dacă trecutul trebuie să treacă ceva - ar putea fi autoritățile americane - precum și Microsoft, care sfârșesc să-ți treacă prin conturi.

Criptare E2E

Criptare E2E

Una dintre speranțele pentru utilizatorii Skype este că Microsoft a anunțat în ianuarie că mesagerul primește criptarea End to End (E2E) prin protocolul Signal. Din păcate, deocamdată, criptarea se va aplica numai la mesajele text. În plus, utilizatorii trebuie să activeze funcția de criptare (numită conversații private) pentru a-și proteja confidențialitatea digitală.

Oricine îi pasă de confidențialitatea lor, este sfătuit să activeze caracteristica Conversații private, mai ales în lumina noului Acord de servicii Microsoft. Din păcate, conversațiile private pot fi activate doar între dvs. și un alt contact. Funcția nu este acceptată în grupuri. În plus, criptarea E2E este disponibilă numai în Skype pe iOS și Android (6.0+).

Pentru a activa funcția, urmați acești pași:

  1. Atingeți sau faceți clic pe pictograma +.
  2. Selectați Conversație privată nouă.
  3. Alegeți contactul cu care doriți să începeți conversația privată. Veți fi dus la o nouă discuție cu acel contact.
  4. O invitație va fi trimisă contactului dvs. solicitând să vă acceptați invitația. Această invitație este valabilă doar 7 zile. Dacă nu acceptă până atunci, invitația expiră.
  5. Dacă contactul acceptă, conversația privată va fi disponibilă pe dispozitivul respectiv. Pentru a muta conversația pe un dispozitiv diferit, trebuie să retrimiteți invitațiile private COnversations pe celălalt dispozitiv.

De ce acum?

Deci, de ce Microsoft a făcut aceste modificări acum? În general, se crede că este din cauza recent adoptată Fight Online Trafficking Sex Act (FOSTA). Fundația Electronic Frontier s-a referit la trecerea acestui act ca o „zi întunecată pentru internet”, deoarece este „un proiect de lege care tace discursul online, forțând platformele de internet să-și cenzureze utilizatorii”.

FOSTA / SESTA are puterea de a răspunde platformelor pentru discursurile utilizatorilor, conținutul partajat ilegal și orice altceva care ar putea fi interpretat drept trafic.

Opiniile sunt proprii scriitorului.

Titlul creditului imaginii: tanuha2001 / Shutterstock.com

Credite imagine: dennizn / Shutterstock.com, ShendArt / Shutterstock.com, g0d4ather / Shutterstock.com,

Profit_Image / Shutterstock.com

Brayan Jackson
Brayan Jackson Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me