Când pleacă în vacanță sau călătorește pentru afaceri, toată lumea este obișnuită să ia anumite măsuri de securitate pentru călătorii. Planificarea prealabilă a rutelor, așezarea lacăturilor mici pe valize și utilizarea cecurilor călătorilor spre deosebire de bani, de exemplu. Cu toate că acestea sunt considerente perfect rezonabile, în aceste zile oamenii trebuie să ia în considerare un set cu totul nou de riscuri digitale dacă nu doresc ca călătoria lor de acasă să se încheie în dezastru..


Primul lucru de luat în considerare sunt rețelele WiFi. Ciberneticii fără probleme, cu intenție proastă, pot accesa cu ușurință rețelele WiFi slab configurate - uneori din cauza vulnerabilităților din routerele comerciale vechi. De aceea aeroportul oficial, hotelul, restaurantul, cafeneaua și alte rețele WiFi publice vă pot face incredibil de vulnerabile.

WiFi gratuit la aeroport

Hackerii vă pot urmări activitatea, luați notă de site-urile pe care le vizitați și chiar pot urmări tastele pe care le apăsați pentru a fura parolele (pentru conturile bancare, PayPal și alte site-uri web la care sunteți abonați).

O altă problemă este că cybercriminalii pot crea rețele false sau duplicate care par a fi WiFi-ul oficial pentru zona în care vă aflați. Cu oricare dintre aceste metode, hackerii pot folosi rețeaua lor malefică pentru a spiona lucrurile pe care le faceți - permițându-le încă o dată să le phish datele dvs. sensibile și parolele.

Din fericire, puteți face multe lucruri pentru a vă asigura că nu ajungeți la o victimă!

Securitatea călătoriilor 101

Cum să evitați să fiți hacked în vacanță

Ori de câte ori poți, este mult mai bine să folosești conexiunea la internet din smartphone-ul tău decât o rețea de încredere. În majoritatea locațiilor de pe glob, puteți achiziționa o plată pe măsură ce mergeți sim. Folosind date de plată pe care le redați în magazinele locale, evitați complet riscul de a veni acasă la costuri de roaming scumpe. Mai important, eliminați riscul de a fi nevoie să utilizați rețele WiFi neverificate și neîncredute.

O altă opțiune minunată, pe care nu o putem recomanda suficient aici la ProPrivacy.com, este utilizarea unei rețele virtuale private (cele 5 cele mai bune VPN-uri pentru călătorii).

Un serviciu VPN vă criptează conexiunea la internet, astfel încât toate datele care vă sunt transmise către serverele furnizorului VPN să nu poată fi indecirabile. Rezultatul este că, indiferent de ceea ce faceți atunci când sunteți atașat la un hotspot WiFi public, datele dvs. nu pot fi interceptate.

Conexiune VPN Conexiune

Cu un VPN poți merge mai departe și să folosești orice rețea WiFi care îți place. Fie că este vorba despre un hotel cu un router vulnerabil, WiFi-ul aeroportului sau chiar un hotspot fals creat de un cybercriminal - îl puteți folosi - chiar și pentru a vă face cumpărăturile cu un card de credit..

Indiferent ce alegeți să faceți și chiar dacă un cybercriminal a compromis conexiunea WiFi pe care o utilizați, veți fi în siguranță - deoarece criptarea VPN-ului (vă recomandăm OpenVPN) vă va împiedica datele în mumbo-jumbo digital..

Deși este adevărat că există VPN-uri gratuite în jur, multe dintre acestea sunt teribil de nesigure. Așa cum se întâmplă cu toate lucrurile bune, ar trebui să fie plătit un VPN de încredere. Investiția mică pe care o faceți vă va oferi un client VPN de calitate (aplicația care vă permite să vă conectați la rețeaua internațională de servere a furnizorului VPN).

Istoria abonării la un VPN de clasă mondială va fi o conexiune sigură la internet și liniște sufletească în timp ce călătoriți, ceea ce merită în opinia noastră aici, la ProPrivacy.com.

Încuietori digitale și taste digitale

După ce ați avut grijă de conexiunea dvs., puteți face și alte lucruri pentru a vă asigura că vacanța nu se va încheia în lacrimi. De fiecare dată când tu sau membrii familiei nu utilizați dispozitivele lor - laptopuri, tablete sau smartphone-uri - vă rugăm să vă asigurați că le blocați. Telefoanele mobile sunt foarte ușor de pierdut și pot fi furate într-un bliț fără ca nimeni să observe.

Cu toate că dispozitivele configurate pentru a bloca rapid este posibil să nu fie ceea ce preferați atunci când sunteți acasă, este o mișcare foarte înțeleaptă atunci când călătoriți în străinătate. Din acest motiv, asigurați-vă că toți membrii partidului dvs. selectează timpi de auto-blocare rapidă pe dispozitivele lor (un minut sau două).

Apoi configurați-vă dispozitivele cele mai sofisticate caracteristici de securitate, cum ar fi scanerele de amprente digitale și parolele lungi. Nu uitați, un cod PIN de opt cifre poate păstra datele dispozitivului dvs. mult mai sigure decât un PIN cu patru numere dacă se termină pierdut sau furat. Acest lucru poate părea o problemă, dar nu pot să-l recomand suficient în cazul în care dispozitivul dvs. cade în mâinile greșite.

O opțiune suplimentară este activarea aplicației de localizare a dispozitivelor. Telefoanele Android au în mod normal aplicația Manager de dispozitive Google încorporată. Utilizatorii iOS au o caracteristică similară numită Find My iPhone. Aceste aplicații sunt concepute pentru a vă permite să vă localizați telefonul dacă lipsește și, dacă nu aveți ghinion, v-ar putea permite să recuperați un dispozitiv pierdut sau furat.

Pierderea unui dispozitiv poate părea sfâșietoare, dar nu uitați că asigurarea de vacanță va acoperi costurile oricăror pierderi. Cu toate acestea, dacă un dispozitiv este furat, nu doriți ca datele conținute în el să fie accesibile tuturor celor care se termină cu acesta! Din acest motiv, vă recomandăm să utilizați criptarea pe dispozitivele dvs. Criptarea completă a discului vă va garanta că datele dvs. sunt în siguranță indiferent de locul în care acestea se termină.

iPhones sunt livrate cu criptare activată în mod implicit, iar pe dispozitivele Android pot fi activate în Setări (sub securitate). Windows și Mac-urile sunt livrate cu criptare pe disc complet (BitLocker și respectiv FileVault), dar recomandăm un program open-source, cum este VeraCrypt, pentru o formă mai transparentă de securitate.

O idee ușor diferită pe care poate doriți să o luați în considerare este să faceți backup la cloud în timp ce sunteți în mișcare. Potențial, îl puteți face pe toată durata vacanței fără a vă pierde dispozitivul, doar pentru a-l dispărea în taxi înapoi acasă!

Calculator de copiere în cloud

Așa cum am discutat anterior, pierderea dispozitivului fizic nu ar trebui să fie prea îngrijorătoare din cauza asigurării de vacanță. Fotografiile din vacanța ta în familie, pe de altă parte, sunt un puț bogat de amintiri care nu pot fi niciodată redobândite odată ce au dispărut. Acesta este motivul pentru care merită să faceți o copie de siguranță a clipurilor dvs. de vacanță în cloud în timpul călătoriei

În cele din urmă, vă voi lăsa cu o recomandare care v-ar putea împiedica să vă întoarceți acasă într-o casă prădată. În zilele noastre, este normal să ai mulți prieteni pe site-urile de socializare. Deși poate fi distractiv să vă conectați cu sute de persoane pe site-uri precum Facebook, este de asemenea adevărat că deseori acceptăm contacte pe care nu le știm cu adevărat. Din păcate, uneori acești cunoscuți pot fi o problemă.

Aplicații precum Facebook și Gmail sunt configurate pentru a utiliza GPS-ul dispozitivului și, uneori, aceste legături sociale știu unde vă aflați. Deși poate părea puțin probabil, este posibil ca unul dintre cunoscuții de pe social media să observe că sunteți în afara țării și să vă hotărâți să vă jefuiți casa. Din acest motiv, poate fi înțelept să opriți serviciile GPS și de localizare de pe dispozitiv, astfel încât aceste aplicații să nu știe unde se află.

În cele din urmă, vă rugăm să vă amintiți să răspândiți aceste cunoștințe despre securitatea călătoriei în întreaga petrecere de călători. Cu excepția cazului în care toată lumea respectă aceste protocoale de securitate de călătorie, nu veți fi sigur că vă veți menține în siguranță. Așadar, faceți împreună toți să vorbească prin punctele menționate. În acest fel vă puteți relaxa în vacanță în siguranță, știind că totul a fost îngrijit!

Din partea mea și a tuturor celor de la ProPrivacy.com, vă dorim o vacanță fericită!

Brayan Jackson
Brayan Jackson Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me