Toată lumea a suferit acel moment enervant când CloudFlare le servește un Google ReCaptcha. Adesea, captcha poate fi puțin complicat - rezultând eșec și încercări multiple. Dacă sunteți deosebit de ghinionist, vi s-ar putea solicita să faceți clic pe imagini cu semafoare, indicatoare stradale sau treceri de zebră - de până la cinci ori - înainte ca ReCaptcha Google să accepte în sfârșit că sunteți oameni. Acest lucru este înfiorător și o pierdere masivă de timp. Și, credeți-o sau nu, s-ar putea să fie impuse de fapt oamenilor inutil pentru a ajuta la formarea sistemelor de învățare automată Google.

reCAPTCHA

Ce este un CAPTCHA?

CAPTCHA reprezintă testul de testare publică complet automatizat, care să spună calculatoarelor și oamenilor. Sistemele Captcha au fost inițial propuse în 1997 pentru a detecta roboți online rău intenționat. Internetul este plin de roboți (sisteme automatizate) care încearcă să acceseze site-uri și servicii, în principal în scopuri malefice.

Bots ajută la răspândirea programelor malware, la efectuarea atacurilor DDoS, la trimiterea de bucket-uri de spam, la furtul acredităților oamenilor, la conectarea la servicii pentru a face cumpărături frauduloase și a efectua multe alte activități nefaste online.

reCaptcha a fost achiziționat de Google în 2009 și a continuat să devină cea mai populară aromă a sistemului captcha bot-busting.


CloudFlare și ReCaptcha - de ce durerea?

CloudFlare este o rețea de livrare de conținut (CDN) care oferă servicii pentru aproximativ 7% din site-urile web din întreaga lume. Este unul dintre cele mai mari CDN la nivel mondial, iar rețeaua sa are un număr masiv de conexiuni la puncte de schimb de internet. Jobul principal al CloudFlare este acela de a grăbi cât timp durează încărcarea site-urilor web.

Cu toate acestea, CloudFlare realizează, de asemenea, protecție DDoS (și alte servicii de securitate a site-urilor web) prin semnalizarea adreselor IP care consideră că sunt roboți. Atunci când o adresă IP este semnalizată ca un potențial bot, persoanele care utilizează acel anumit IP sunt obligate să completeze un ReCaptcha.

Extragerea părului de stres

În anumite circumstanțe, consumatorii sunt nevoiți să completeze ReCaptcha de mai multe ori; uneori timp de câteva minute la un moment dat. Atunci de ce este cazul? Și, ReCaptcha Google este spart?

Răspunsul la această întrebare este destul de complex. Dar, pe scurt, atunci când completați ReCaptcha Google, nu trebuie doar să sari prin cercuri pentru a ajuta la oprirea roboților răi - ajutați de asemenea să instruiți algoritmii de învățare a mașinilor Google (și economisiți Google o mulțime de bani devenind un Google temporar) angajat).

De ce sunt selectat pentru a completa o reCaptcha?

Dacă utilizați internetul acasă și nu faceți nimic ieșit din comun, nu trebuie să completați foarte des o reCaptcha. Majoritatea oamenilor sunt solicitați doar cu un captcha atunci când încearcă să cumpere ceva. Acest lucru împiedică roboții să forțeze parole brute sau să comită frauduloase cumpărături (sau achiziții multiple). În plus, de cele mai multe ori un captcha ar trebui să fie la fel de ușor ca să dai clic pe „Eu nu sunt un robot”.

Cu toate acestea, persoanele care folosesc WiFi public în hoteluri și cafenele pot găsi că li se servește un ReCaptcha mult mai des. Acest lucru se datorează numărului mare de oameni care folosesc internetul din acea locație specifică - uneori, conducerea la o adresă IP este listată de CloudFlare pentru comportamente problematice..

Dacă activitățile unui utilizator de internet determină CloudFlare să semnalizeze un IP WiFi public, toată lumea care folosește acel punct de pornire WiFi se va găsi brusc că trebuie să completeze o mulțime de solicitări ReCaptcha. Sistemul este temperamental și majoritatea utilizatorilor de internet sunt de acord că CloudFlare are reguli de firewall excesiv de agresive (care declanșează ReCaptcha).

În unele locuri, nu este neobișnuit ca blocurile uriașe de adrese IP să devină listate negre. Rezultatul pentru oamenii din acele locuri? Trebuie să finalizați în mod regulat un ReCaptcha. Acest lucru s-a întâmplat, de exemplu, consumatorilor din sud-estul Asiei, care s-au plâns amar de regulile agresive ale Firewall-ului CloudFlare (uneori chiar au ales să boicoteze site-urile web care îi obligă să completeze un ReCaptcha din cauza CloudFlare).

De ce lasă CloudFlare să se întâmple asta?

Având în vedere că sarcina CloudFlare este de a accelera timpii de încărcare a paginilor, pare corect să ne întrebăm de ce cel mai mare CDN din lume lasă Google să strice internetul în acest fel.

În opinia sa, utilizarea reCaptcha a CloudFlare nu este deosebit de suspectă. ReCaptcha este considerat „cel mai important serviciu CAPTCHA”, deoarece, în prezent, reCaptcha este menit să funcționeze într-o manieră „invizibilă”..

În practică, acest lucru nu este întotdeauna cazul. Având în vedere că atât de mulți oameni se confruntă cu frustrări și probleme din cauza ReCaptcha, s-ar spera că CloudFlare își va folosi influența considerabilă pentru a da naștere mai multă bătaie (mai ales având în vedere că CEO-ul CloudFlare îl cunoaște personal pe CEO-ul Google).

Acest lucru devine cu atât mai urgent, în cazul în care utilizatorii de internet sunt făcuți (în mod nedrept) să sară prin cercuri suplimentare pentru a ajuta Google să-și instruiască sistemele automate. CloudFlare, vă rog să faceți ceva, de dragul bunătății!

VPN cu servere în fundal

Soluția reCaptcha: O VPN

Persoanele care sunt bolnave să se confrunte cu implementarea reCaptcha a CloudFlare pot utiliza o rețea virtuală virtuală (VPN) pentru a combate problema. Un VPN permite oricui să-și ascundă adresa IP reală pentru a opri CloudFlare să detecteze adresa lor IP neagră.

Dacă vă întrebați dacă adresa IP pe care o utilizați este listată neagră, o puteți verifica prin:

  1. Aflați adresa dvs. IP accesând acest site

  2. Accesați Proiectul Honey Pot și introduceți adresa IP pentru a afla starea acestuia.

Dacă adresa IP spune ceva de genul: „Sistemul Project Honey Pot a detectat un comportament de la adresa IP în concordanță cu cel al unui atacator de dicționar”, un VPN ar putea ajuta într-adevăr. O altă opțiune este să ceri să fie listată în alb.

Folosesc un VPN, dar încă mai întâmpin probleme

O problemă este că, uneori, CloudFlare listează adrese IP aparținând VPN-urilor, proxy-urilor și nodurilor de ieșire Tor. Aceasta înseamnă că unele persoane care utilizează un VPN pot întâmpina, de fapt, cereri reCaptcha mai des, mai puțin decât mai puțin.

Dacă nu utilizați un VPN și întâmpinați o mulțime de cereri reCaptcha, cel mai bun lucru este să vă abonați la un bine-cunoscut serviciu VPN premium. Toate VPN-urile recomandate sunt cunoscute pentru a ajuta la rezolvarea problemei enervante a re-captării CloudFlare.

Dacă utilizați în prezent un VPN, dar încă întâmpinați o mulțime de solicitări reCaptcha, merită să încercați să vă conectați la un server diferit. Acest lucru se datorează faptului că este probabil ca un singur server VPN să fie afectat. Dacă problema persistă, contactați furnizorul VPN. Dacă furnizorul dvs. VPN nu vă poate ajuta, poate fi necesar să treceți la unul dintre furnizorii noștri recomandat.

Semne de întrebare

De ce sunt serverele VPN listate negru de CloudFlare?

De cele mai multe ori, CloudFlare va fi lista neagră a unei adrese IP aparținând unei VPN, deoarece unul dintre clienții VPN a utilizat adresa IP pentru a-i spama pe oameni sau a efectuat alte activități din lista neagră.

VPN-urile au reguli care le solicită abonaților să nu efectueze activități rău intenționate. Cu toate acestea, uneori, abonații profită de politica de log-uri zero a VPN prin efectuarea de activități care sunt contrare condițiilor de serviciu.

CloudFlare blochează intenționat VPN-urile?

De remarcat este faptul că CloudFlare a lansat propriul serviciu VPN numit CloudFlare Access. Acest VPN este în concurență directă cu alte VPN-uri comerciale și corporative. Prin urmare, nu ar fi surprinzător dacă CloudFlare ar începe lista neagră a adreselor IP VPN pentru a încuraja oamenii să se aboneze la serviciul său proprietar..

Dacă acest lucru se întâmplă deja, nu este clar, dar au existat rapoarte despre utilizatori VPN specifici (cum ar fi abonații de acces la internet privat), care sunt deserviți un reCaptcha în mod regulat atunci când VPN-ul lor este conectat. Numai timpul ne va spune, dar, deocamdată, CloudFlare nu pare deosebit de motivat să salveze ziua.

Credite imagine: Maridav / Shutterstock.com, Funtap / Shutterstock.com, Nikolaeva / Shutterstock.com

Brayan Jackson
Brayan Jackson Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me