Transmiterea competițiilor sportive online sau vizionarea acestora pe pachetele de abonamente TV poate fi costisitoare. Astfel, fanii sportului care nu au bani mulți apelează uneori la piraterie. Cu toate acestea, recent, piratarea sportului online a devenit mult mai dură. Motivul? Guvernele și agențiile de aplicare a legii muncesc mai mult pentru a contracara pirateria în numele industriei divertismentului.


În Spania, autoritățile au arestat recent șapte persoane pentru administrarea mai multor site-uri web ale pirateriei legate de sport. Potrivit poliției, o anchetă la nivel național a culminat cu atacuri și arestări coordonate. Poliția speră să închidă un inel al pirateriei sportive care se crede că a generat până în prezent aproximativ 1,4 milioane de euro.

Arestările s-au produs la sfârșitul săptămânii trecute, în timpul atacurilor din Madrid, Alicante, Albacete, Gandía și Valencia. Cei șapte bărbați arestați lucrau pe site-uri web care ofera acces mult mai ieftin la meciuri de fotbal în streaming.

Potrivit poliției, bărbații au coordonat un inel de piraterie sofisticat, care furniza meciuri de fotbal prin streaming, descărcare directă, streaming de abonamente și distribuție de la egal la egal. Această gamă de platforme neobișnuit de diversă a permis dezvoltatorilor de site-uri să realizeze profituri financiare masive din activitățile lor ilegale.

În timpul anchetei lor, autoritățile spaniole au constatat că serverele pentru inelul de piraterie de fotbal erau localizate nu numai în Spania, ci și în Franța, Canada și SUA. Acea anchetă se desfășoară încă de la mijlocul anului 2016, când prima ligă spaniolă de fotbal - La Liga - se plângea oficial de piraterie.

La acel moment, reprezentanții care lucrau pentru La Liga s-au plâns că au descoperit în jur de 13 site-uri web care oferă acces ilegal la meciurile de fotbal spaniole și la alte competiții internaționale..

Succesul anti-piraterie

Operație masivă

Autoritățile spaniole au trecut pe palmares pentru a spune că operațiunea a fost extrem de profesională și cu succes.

Potrivit unor surse apropiate anchetei, dezvoltatorii de site-uri profitau în primul rând de publicitatea apărută pe paginile care furnizează fotbal piratat. De asemenea, poliția a dezvăluit că operatorii site-ului au încercat să îngreuneze operațiunea folosind servere împrăștiate și companii intermediare, precum și „servicii de anonimizare a locației serverului”.

Autoritățile au înghețat numeroase conturi bancare despre care se crede că au fost legate de operațiune. În plus, forțele de ordine susțin că raidurile la opt case au generat o cantitate imensă de dovezi. Poliția spune că ancheta este în desfășurare și ar putea duce la oprirea și arestarea site-urilor.

Pentru persoanele cărora le place să privească fotbalul gratuit, oprirea site-ului web poate cauza o brusc gaură în programul lor de divertisment. Din păcate, pentru adepții sportului piratat, închiderea site-urilor nu s-a limitat doar la Spania.

Fluxul de fotbal cenzurat

Cracare internațională

În Marea Britanie, guvernul a aprobat legislația din acest an care obligă furnizorii de servicii de internet (ISP) să închidă fluxurile piratate de meciuri din Premier League imediat ce le descoperă. Aceasta înseamnă că chiar și fluxurile de meciuri de ultimă oră sunt închise imediat ce sunt descoperite în timp real.

Acest lucru face mult mai dificil pentru fanii fotbalului britanic să evite să plătească sume mari de bani pentru a viziona fotbalul. Potrivit șefului de litigii al Sky, acesta funcționează. În cadrul unei convenții a industriei de la Macau săptămâna aceasta, Matthew Hibbert a anunțat că a devenit imposibil să transmită fotbal gratuit în Marea Britanie, datorită acestor noi legi de blocare a site-urilor..

Vorbind la Conferința Asociației de Radiodifuziune prin Cablu și Satelit din Asia (CASBAA) 2017, Hibbert a spus audienței că difuzarea piratată a meciurilor de fotbal a fost aproape eliminată în Marea Britanie.

Revendicări exagerate

Dacă s-ar lua Hibbert la cuvântul său, s-ar presupune că Premiership-ul reușește să utilizeze noile legi pentru a opri complet fotbalul piratat din Marea Britanie. Cu toate acestea, realitatea este că oamenii încă mai folosesc set-top box-uri, cum ar fi cutii Kodi, pentru a transmite fotbal gratuit. În plus, multe site-uri web rămân disponibile - site-urile de streaming din China, de exemplu - care arată meciurile din Premiership gratuit.

De fapt, potrivit unor surse care au monitorizat disponibilitatea fluxurilor de fotbal piratate din Marea Britanie, aproximativ jumătate din duzina de site-uri populare care furnizează fluxuri au fost încă în funcțiune în zilele meciului. Întreruperile la fotbal sunt de obicei doar intermitente.

În ciuda acestor constatări, 2017 a cunoscut un efort mult mai coordonat din partea autorităților guvernamentale - din diferite regiuni - de a se contracara pirateriei sportive. Știrile care apar din conferința CASBAA sunt că cetățenii se pot aștepta ca execuțiile de blocare a pirateriei similare să devină mai eficiente pe măsură ce trece timpul. În Marea Britanie, un efort coordonat a cunoscut o reîncărcare cu succes asupra difuzării ilegale de fotbal în pub-uri. În plus, mulți furnizori de dispozitive de streaming ilegal (ISD) au fost urmăriți cu succes pentru vânzarea dispozitivelor.

Persoanele care doresc să urmărească ieftin fotbal sau alte sporturi online vor găsi că pachetele oficiale de fotbal pot fi achiziționate la diferite prețuri din întreaga lume. BeIN Sports, de exemplu, oferă cantități masive de sport (inclusiv fotbal) pe piața Orientului Mijlociu la prețuri foarte accesibile.

ProPrivacy.com nu împiedică încălcarea dreptului de autor. Deși suntem conștienți de faptul că VPN-urile pot fi folosite pentru a vă răspândi locația într-o altă țară și, astfel, a depăși geo-restricțiile, scopul lor principal este de a vă oferi securitate și confidențialitate online. În primul rând, acesta este motivul pentru care vă recomandăm să utilizați un VPN.

Opiniile sunt proprii scriitorului.

Imaginea titlului de credit: Brian A Jackson / Shutterstock.com

Credite imagine: Bloomicon / Shutterstock.com, o fotografie / Shutterstock.com

Brayan Jackson
Brayan Jackson Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me