Săptămâna aceasta, un părinte în cauză s-a dus pe popularul forum Mumsnet pentru a-i întreba pe utilizatori cum se simt în legătură cu scanarea copiilor lor. În postare, mama celor doi scria:


„În prezent, școala are un sistem de utilizare a cardurilor cheie pentru a intra în clădiri și pentru a cumpăra prânzul ... Școala vrea să se mute la un sistem de recunoaștere a amprentelor începând cu septembrie ... Se pare că imaginea efectivă a amprentelor nu va să fie stocate, ci în schimb un algoritm bazat pe puncte unice care au fost luate din imaginea amprentei.

Nu prea pot spune de ce sunt inconfortabil cu asta, dar sunt ... sunt nerezonabil să refuz să o permit?"

În întreaga lume, școlile optează pentru a folosi scanarea biometrică a amprentelor digitale pentru a permite copiilor să intre în siguranță în campusurile școlare, în clădiri și chiar să își ia prânzurile școlare. Cu toate acestea, în rândul părinților există o alarmă tot mai mare că aceste scanări pot fi un motiv de îngrijorare.

Atacul constant al acoperirii mediatice a scandalurilor Facebook, a evenimentelor de hacking și a răspândirii tehnologiei de recunoaștere facială în locuri publice îi determină pe oameni să realizeze că confidențialitatea datelor va avea impact asupra generațiilor viitoare. Acest lucru face ca unii părinți să se întrebe care sunt exact repercusiunile de a permite scanarea biometrică în școli.

Înapoi pe Mumsnet, acest lucru nu pare să fie cazul, deoarece alți părinți s-au grăbit să spună afișului original că nu au de ce să-și facă griji. SylviaAndSydney a răspuns rapid că „fiica ei a folosit-o în ultimii patru ani de liceu” și crede că „este o idee bună”. Un alt utilizator al Mumsnet, numit FelicityBeedle, a comentat că:

„Nu este deloc un sistem nou, l-am folosit în școala secundară acum mai bine de un deceniu. Este absolut bine, deoarece ai spus deja că nu păstrează amprente, așa că mă lupt puțin să văd de ce ești atât de îngrijorat. ”

De fapt, devine clar destul de repede că majoritatea utilizatorilor Mumsnet nu au nicio problemă cu acest tip de scanare biometrică în școli. Un utilizator numit familycourtq afirmă că:

„Nu sunteți lipsit de rațiune, dar opinia majoritară asupra Mumsnet este că ar trebui să înmânați oricând orice persoană din autoritate cere în orice moment.”

Amprente digitale

Așa cum a fost cazul comentariului făcut de FelicityBeedle, se pare că motivul principal pentru care părinții par să creadă că predarea datelor biometrice este absolut sigură, este că școala nu stochează de fapt amprenta.

Cu toate acestea, atunci când un elev plasează degetul pe un scaner pentru a înregistra amprenta lor în sistem - acest proces transformă intrarea biometrică într-o reprezentare digitală a amprentei digitale. Acest cod numeric unic este o asemănare directă cu amprenta în sine și este cel mai bine descris ca o copie digitală a părții corpului în sine.

Ceea ce se referă, este că, deoarece amprentele digitale nu se schimbă niciodată, acest cod poate fi folosit în orice moment al viitorului pentru a autentifica copilul - chiar și mult timp după ce părăsesc școala și sunt bine la maturitate..

Mai mult, deoarece amprenta este probabil să fie deținută alături de alte date valoroase, cum ar fi un nume, data nașterii și poate o fotografie - dacă aceste date sunt hackate de cibernetici sau sunt transmise direct către un terț sau afiliat de către companie. care instalează sistemul de biometrie - pericolul este că această versiune digitală a amprentei copilului ar putea fi utilizată în scopuri potențial răuvoitoare.

Până în prezent, scanerele de amprente au fost cea mai populară alegere de autentificare biometrică lansată în școli. Cu toate acestea, se vorbește despre introducerea scanării irisului și chiar recunoașterea facială în școală. Așa cum este cazul scanărilor de amprente, acestea creează reprezentări digitale complexe ale acelor caracteristici care sunt unice și pot fi scanate din nou, din nou, în locații diferite și în scopuri diferite..

Ideea că părinții le permit copiilor lor să predea aceste date, fără a fi informați în mod expres despre modul în care acest cod poate fi scanat în altă parte este extrem de preocupant. În special, considerând că s-ar părea că părinții nu pun întrebări cu privire la politicile de confidențialitate atașate acestor sisteme și firmele care instalează tehnologia.

În cazurile în care această tehnologie ar fi putut fi instalată direct de agențiile guvernamentale, există pericolul real că aceste date ar putea fi utilizate pentru urmărirea și supravegherea mult timp în viitor, ceea ce înseamnă că aceste date ar putea fi folosite pentru a reduce libertățile viitoare ale copilului lor. adică amintește de un episod din Oglinda Neagră.

Brayan Jackson
Brayan Jackson Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me