Cea mai mare colecție de e-mailuri hacked descoperite vreodată a fost scursă pe net. Cache-ul enorm de acreditări de adresă de e-mail a fost găsit de un cercetător de securitate pe un forum de hacking.

Se crede că enormul tezaur de acreditări de e-mail hacked a fost încărcat pe forum la mijlocul lunii decembrie. Este format din mai mult de 770 de milioane de adrese de e-mail și parole.

Colecția masivă de parole a fost descoperită de Troy Hunt, care administrează site-ul de notificare a încălcării Have I been Pwned. Potrivit lui Hunt, memoria cache a parolelor este cel mai probabil rezultatul unor diverse diferite, mai degrabă decât a prădărilor unui singur hack.

Pe site-ul său, Hunt explică că „în total, există 1.160.253.228 combinații unice de adrese de e-mail și parole” și „21.222.975 parole unice”.

Potrivit lui Hunt, marea majoritate a certificatelor de e-mail hacked au apărut online înainte, el concluzionează că majoritatea proveneau de la hacks precum cele 360 ​​de milioane de conturi MySpace hackate în 2008 sau cele 164 de milioane de conturi LinkedIn hacked în 2016.


am fost pwned site-ul

Multe parole noi

Acestea fiind spuse, cercetătorul de securitate a reușit să constate că cel puțin 140 de milioane de adrese de e-mail din această scurgere nu au fost niciodată prezentate în baza sa de date Have I Been Pwned (HIBP)..

Consumatorii sunt sfătuiți nu numai să verifice pentru a vedea dacă au fost afectate de această încălcare (sau de o anterioară) prin introducerea e-mailului, ci și să meargă înainte și să își actualizeze parolele de e-mail pentru a fi în siguranță..

Mai important, oricine nu a configurat autentificarea cu doi factori pe contul de e-mail este sfătuit să facă acest lucru, acest lucru va opri hackerii să intre în folosirea unei parole doar.

Administratori de parole și parole unice

Așa cum se întâmplă întotdeauna atunci când acest tip de încălcare este făcut public, este un reamintire serioasă a nevoii consumatorilor de a utiliza parole complexe și unice. Adesea, atunci când apar hacks-uri, ciberneticii vor folosi datele de acreditare pentru a încerca să pătrundă servicii online secundare, cum ar fi conturile de socializare pe Twitter și Facebook..

Consumatorii care folosesc aceeași parolă și adresă de e-mail pentru a accesa diverse conturi, se lasă întotdeauna deschise posibilităților de penetrare a serviciilor încrucișate. Din acest motiv este atât de vital pentru consumatori să folosească o varietate de parole unice în conturile lor. Ba mai mult, datorită tehnicilor sofisticate de forță brută, este esențial ca parolele să fie dificile în zilele noastre.

Un lanț lung de caractere, numere și simboluri aleatorii este întotdeauna cel mai bun. o parolă cu adevărat puternică va fi prea dificilă pentru majoritatea oamenilor de a-și aminti, din acest motiv, consumatorii sunt sfătuiți să utilizeze un manager de parole fiabil precum KeePass.

KeePass

Managerii de parole permit oamenilor să-și protejeze toate conturile cu parole unice puternice, lăsându-le în același timp să își amintească doar o parolă pentru managerul de parole însuși.

Cei mai buni manageri de parole (KeePass sau BitWarden) folosesc criptarea end-to-end pentru a proteja parolele utilizatorilor. Aceasta este o metodă extrem de sigură de a vă asigura că toate conturile au o parolă puternică unică, deoarece numai utilizatorul deține cheile. (asta înseamnă că, este uitată, nu există nicio modalitate de recuperare a parolelor de la managerul de parole însuși.)

Alți manageri de parole, cum ar fi FastPass, criptează parolele pe serverele lor și dețin o copie a cheii. Aceasta permite recuperarea contului - dar nu este niciodată la fel de sigură.

Acest lucru este valabil pentru dvs.!

În cele din urmă, pentru oricine crede că nu au fost penetrați - merită remarcat faptul că experții în domeniul cibersecurității, cum ar fi

Jake Moore la ESET Marea Britanie „este foarte ușor să nu fi avut o adresă de e-mail sau alte informații personale încălcate în ultimul deceniu.”

Amintiți-vă, chiar și personalități de înaltă tehnologie, cum ar fi Mark Zuckerberg, de pe Facebook, au încălcări ale contului, deci presupunând că nu vi s-a întâmplat nu este un bun mod de a gândi.

Actualizați-vă parolele în mod regulat și asigurați-vă că sunt lungi și complexe cu o combinație de litere standard, numere majuscule sau asigurați-vă că sunt unice și robuste prin utilizarea unui manager de parole

știri despre încălcări de date de genul acesta te-au gândit să iei măsuri de precauție cu propria ta confidențialitate digitală, consultă pagina noastră pentru cele mai bune servicii VPN pentru mai multe informații.

Credite imagine: GoodStudio / Shutterstock.com

Brayan Jackson
Brayan Jackson Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me