Echiul amazon te ascultă?


Un judecător din New Hampshire a transmis o comandă pentru Amazon de a preda înregistrările dintr-un dispozitiv Echo, care ar putea deține probe cruciale în cazul dublu omor al statului New Hampshire v. Timothy Verrill.

Cândva între 27 și 29 ianuarie 2017, procurorii susțin că Verrill a înjunghiat două femei la moarte la o casă din Farmington, New Hampshire. Christine Sullivan și Jenna Pellegrini au fost găsite câteva zile mai târziu, sub o prelată în curtea proprietății, cu arma crimei îngropată în apropierea trupurilor lor. Verrill a fost acuzat de două acuzații de omor de gradul I și s-a pledat nevinovat în ucideri. În prezent, stă la închisoare în așteptarea procesului său care va începe în primăvara anului viitor.

Cheia pentru cazul statului împotriva Verrill ar putea fi foarte bine conținutul audio conținut pe serverele Amazon de pe un dispozitiv Echo situat în bucătăria casei unde se presupune că au avut loc crimele. Dispozitivele Amazon Echo sunt echipate cu asistentul personal digital Alexa activat prin voce, care ascultă anumite cuvinte declanșatoare și apoi începe înregistrarea audio. Aceste înregistrări audio sunt apoi stocate pe serverele Amazon până când sunt șterse manual de către utilizator. Procurorii din dosar speră ca dispozitivul Echo în cauză să asculte și să înregistreze ce se întâmplă în casă în perioada imediat următoare, în timpul, și după crime; și că aceste înregistrări vor deține dovezi cheie pentru a-și solidifica cazul împotriva domnului Verrill.

Justificat sau nu?

Conform ordinului judecătorului, statul solicită ca Amazon să predea datele de pe dispozitivul Echo înregistrate în perioada 27 ianuarie - 29 ianuarie 2017. Ordinul justifică cererea prin următoarea declarație:

„Instanța constată că există o cauză probabilă de a crede că serverul (e) și / sau înregistrările păstrate pentru sau de Amazon.com conțin înregistrări făcute de difuzorul inteligent Echo în perioada 27 ianuarie 2017 - 29 ianuarie 2017 și că acele servere conțin informații care identifică orice dispozitive celulare care au fost conectate la acel difuzor inteligent în acea perioadă de timp și că aceste informații conțin dovezi ale unor crime comise împotriva doamnei Sullivan, inclusiv atacul și posibila îndepărtare a corpului din bucătărie, în timp perioada 27 ianuarie 2017 - 29 ianuarie 2017. ”

În cazul în care aceste înregistrări ecografice localizate pe serverele Amazon conțin dovezi incriminatoare pe care le suspectează statul, acestea s-ar putea dovedi a fi dovada esențială care permite procurorilor să asigure o condamnare în acest caz..

Deși această probă potențială de înregistrări audio poate fi cu siguranță benefică în ultimă instanță în justiția acestui incident îngrozitor, ea pune în discuție problemele de confidențialitate inerente asociate cu bogăția de date cu caracter personal pe care le oferim corporațiilor mari prin intermediul serviciilor activate prin voce în căutarea perpetuă. pentru confort și comoditate. Difuzoarele Echo ale Amazon sunt, fără îndoială, foarte utile în o mare varietate de situații. Folosind doar vocea, puteți comanda Alexa prin difuzorul Echo pentru a vă oferi prognoza meteo, a verifica pe contul dvs. bancar, a reda muzica preferată, a vă comanda o pizza sau chiar a vă spune o glumă. În timp ce acest lucru poate fi absolut convenabil și uneori amuzant, este important să rețineți că aceste dispozitive ascultă și colectează tot felul de date personale de la utilizator.

Nu ascultăm ... sincer

Acestea fiind spuse, chiar dacă difuzoarele Echo pot fi ascultate în mod constant, atât timp cât microfonul este pornit, în conformitate cu întrebările frecvente ale aplicațiilor Alexa ale Amazon, „dispozitivele Echo sunt concepute pentru a detecta doar cuvântul de trezire ales (Alexa, Amazon, Computer sau Echo). Aparatul detectează cuvântul de trezire identificând tipare acustice care se potrivesc cu cuvântul de trezire. Niciun audio nu este stocat sau trimis în cloud decât dacă dispozitivul detectează cuvântul de trezire (sau Alexa este activat apăsând un buton). "

Aceasta reprezintă informații liniștitoare pentru utilizatorii Echo, ceea ce indică faptul că au control deplin asupra a ceea ce este și a ceea ce nu este înregistrat și stocat pe serverele Amazon. Utilizatorii eco au, de asemenea, opțiunea de a parcurge istoricul înregistrărilor vocale și de a șterge permanent orice înregistrare. Totuși, acest lucru se poate dovedi a fi dificil pentru procurori în acest caz, deoarece acestea vor fi bancare cu privire la existența unor înregistrări care nu pot fi neapărat disponibile sau existente.

Poate că încurajarea procurorilor, pe de altă parte, este că au existat rapoarte despre alte cazuri de dispozitive compatibile cu Alexa care înregistrează mai mult decât ceea ce utilizatorii lor se așteaptă să înregistreze. Uneori, dispozitivele Echo pot interpreta greșit un „cuvânt de trezire” sau o altă comandă și pot începe înregistrarea chiar și atunci când utilizatorul nu intenționează să înregistreze. Orice astfel de înregistrare inadvertentă pe dispozitivul Echo din centrul acestui caz ar putea fi avantajoasă pentru urmărire penală. Prin urmare, chiar dacă nu au fost inițiate în mod deliberat înregistrări pe dispozitivul în cauză, există încă șansa ca dispozitivul să fi captat alte biți audio care s-ar putea dovedi utile pentru cazul statului..

Totuși, acest punct relevă și realitatea tulburătoare că aceste dispozitive nu sunt complet nepricepute și nu sunt lipsite de defectele lor. Problemele de confidențialitate cu aceste tipuri de dispozitive inteligente sunt foarte reale. În pofida asigurărilor Amazon cu privire la protejarea confidențialității clienților lor, nu putem fi cu adevărat 100% siguri în ceea ce privește întreaga gamă de date cu caracter personal pe care le colectează și ce înregistrează prin dispozitivele lor inteligente de difuzoare..

Un purtător de cuvânt al Amazon a dezvăluit într-o declarație către Associated Press că nu vor lansa înregistrările "fără o cerere legală valabilă și obligatorie, comunicată corespunzător." Rămâne de văzut dacă Amazon va lupta cu ordinul judecătorului sau va fi de acord cu eliberarea înregistrărilor.

Brayan Jackson
Brayan Jackson Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me