După cum probabil că majoritatea cititorilor noștri vor ști până acum, Comisia Federală de Comunicări (FCC) a pus capăt efectiv neutralității nete în Statele Unite în decembrie.


Actul de restaurare a libertății internetului înlocuiește legile puternice de neutralitate netă cu reguli „ușoare de atingere, bazate pe piață”, care trebuie reglementate de Comisia de Comerț Federală fără dinți (FTC). FCC a făcut acest lucru, în ciuda faptului că aproape nimeni nu vrea acest lucru.

Vechile reguli de neutralitate a rețelelor au oferit o garanție vitală pentru toți consumatorii de internet împotriva lăcomiei răpitoare a furnizorilor de servicii de internet de mare nume (ISP), care sunt singurii care beneficiază de schimbări..

Atunci nu este surprinzător faptul că strigătul public și rezistența la hotărârea FCC au fost acerbe. În special, o serie de state care au declarat că vor continua să aplice regulile de neutralitate netă în sfera deciziei FCC.

California, New York și New Jersey au declarat că ISP-urile trebuie să respecte regulile stricte de neutralitate. În plus, 22 de state sunt în judecată pe FCC pentru această problemă.

Legea de revizuire a Congresului

Fight for the Future (FFTF) este un grup de advocacy pentru drepturile digitale, care a fost în fruntea rezistenței la FFC și atacului său asupra neutralității netului. Și a lovit o nouă linie de atac ...

„Legea de revizuire a Congresului (CRA) ... împuternicește Congresul să revizuiască, printr-un proces legislativ accelerat, noile reglementări federale emise de agențiile guvernamentale și, prin trecerea unei rezoluții comune, să anuleze un regulament."

Cu alte cuvinte, permite funcționarilor aleși din Congres să anuleze deciziile luate de agenții federale, cum ar fi FCC.

„CRA ar inversa cu siguranță decizia FCC din 14 decembrie și ar restabili regulile anterioare de neutralitate netă care nu ar fi trebuit să fie abrogate niciodată. Facebook, Twitter și Google au spus că susțin efortul CRA într-o declarație către senatorul Markey on the Hill. Pe lângă faptul că este calea cea mai clară către restabilirea regulilor, acesta joacă un rol crucial în eliminarea legislației proaspăt acceptate de ISP, care s-a transformat într-un starter, datorită impulsului din CRA. ”

27 februarie - O zi de acțiune!

Fight for the Futures spune că are deja 50 de senatori angajati să sprijine utilizarea CRA pentru a răsturna ordinul de neutralitate net al FCC. Pentru a trece o rezoluție în Senat, este nevoie de încă un vot!

Dacă CRA va trece la Senat, atunci va exercita o presiune enormă asupra Camerei, care este foarte conștient de cât de nepopular este cronicismul flagrant al FCC cu electoratul..

Obținerea CRA-ului prin Casă nu va fi însă ușoară. Este nevoie de o majoritate simplă (218 voturi), ceea ce va necesita câștigarea a peste 20 de membri republicani ai Camerei. După cum ne-a spus Pierce Stanley de la FFTF,

"Va fi o luptă serioasă în ascensiune, dar este realizabilă."

Cel mai important, deocamdată, este faptul că este o altă luptă pentru o altă zi. Primul lucru este să treci CRA prin Senat, ceea ce înseamnă să aduci unul sau mai mulți senatori republicani la bord. FFTF solicită acum o împingere la 27 februarie pentru a obține ultimul vot.

ce pot face pentru a combate neutralitatea netă?

Cetățenii americani care doresc să ajute la CRA prin Senat pot apela apeluri și e-mailuri către Congres ca parte a unui efort concertat cu alte companii și grupuri de interes public la 27 februarie 2018.

Pentru a vă implica, vă rugăm să vă alăturați campaniei Battle for Net organizată de FFTF. Tine minte - doar un vot în plus este nevoie pentru ca acesta să treacă în Senat!

Neutralitate netă - un primer

Tocmai în situația în care ați trăit pe Marte în ultimele câteva luni, neutralitatea netă este ideea că ISP-urile și guvernele tratează tot traficul pe internet în mod egal. Înseamnă „a nu discrimina sau încărca diferențiat de către utilizator, conținut, site, platformă, aplicație, tip de echipament atașat și moduri de comunicare.”

Este o piatră de temelie a inovației și a expresiei libere pe internet. Fără neutralitate netă, internetul pur și simplu nu ar fi fost succesul. Fără neutralitate netă:

ISP-urile pot discrimina împotriva serviciilor rivale

De exemplu, prin accelerarea (sau chiar blocarea) furnizorilor de conținut, cum ar fi Netflix, Facebook și Google, oferind în același timp acces nelimitat și prioritizat clienților la propriile lor servicii.

Acest lucru se întâmplă deja. Verizon scutește serviciul său Go90 de planurile de date ale clienților săi, AT&T face același lucru pentru propriul flux online DirecTV Now, iar T-Mobile a făcut tranzacții cu furnizorii de conținut pentru a permite clienților să-și ocolească limitele obișnuite de date..

Inovația este înăbușită

Netflix, Facebook și Google își pot permite probabil să plătească ISP-uri pentru a furniza lățime de bandă crescută pentru serviciile lor. Cu toate acestea, companiile start-up nu vor putea face acest lucru. Acest lucru va lăsa în mod eficient întreprinderile mici și inovatoare moarte în apă, consolidând în același timp monopolul pe care companiile mari și consacrate îl au pe internet.

Internetul va fi fragmentat în două sau mai multe „niveluri”

Clienții mai puțini înstăriți vor fi vizați de pachete speciale de internet „în stil de cablu” care oferă acces numai la servicii selectate. Accesul fără restricții la internet va fi pus la dispoziție doar celor care își pot permite să plătească. Acest lucru va aprofunda decalajul digital și va duce la creșterea inegalității economice și sociale.

De asemenea, nu există nimic care să împiedice ISP-urile să aglomereze sau chiar să cenzureze complet conținutul pe motive politice, sociale sau religioase. Cu alte cuvinte, banii mari vor avea voie să se ridice în detrimentul intereselor oamenilor obișnuiți.

Concluzie

Neutralitatea netă este vitală pentru un internet gratuit și egalitar, deci lupta pentru neutralitatea netă este o luptă pentru sufletul societății noastre tot mai digitale.

Vrem să trăim într-o lume în care accesul la cea mai transformantă tehnologie disponibilă pentru omenire, deoarece cel puțin invenția tiparului este o grădină închisă, ale cărei porți sunt corporații mari dedicate lăcomiei și interesului de sine.?

Dacă nu, atunci vă rugăm să vă alăturați luptei pentru neutralitatea netă, începând cu ziua de acțiune a FFTF pe 27 februarie.

Brayan Jackson
Brayan Jackson Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me