Guvernul brazilian a anunțat că intenționează să instaleze camere de recunoaștere facială realizate din China în scopuri de prevenire a criminalității.

Dacă este trecut, proiectul de lege va permite instalarea camerelor foto în multe spații publice, inclusiv în stații de tren și metrou, aeroporturi, zone pietonate și, în mod crucial, în cartierele care suferă de niveluri ridicate de trafic de droguri și criminalitate organizată.

Guvernul brazilian speră să aprobe factura în februarie și să înceapă să instaleze camerele la Rio de Janeiro la scurt timp. Se spune că aparatele de fotografiat vor ajuta poliția cu prevenirea criminalității - permițându-le să identifice rapid suspecții și persoanele de interes. Cu toate acestea, având în vedere starea actuală a mediului politic din Brazilia, camerele de luat vederi pot fi considerate o dezvoltare tulburătoare.

Cameră CCTV

Probleme de confidențialitate

Tehnologia în cauză este deja folosită în toată China, unde Partidul Comunist de la guvernare are deja în jur de 170 de milioane de camere de luat vederi - cu un uimitor 400 de milioane mai mult de așteptat să fie adăugate în curând. Poliția chineză le folosește deja pentru a asocia fețele cu informațiile stocate în bazele de date guvernamentale.


Pentru cetățenii chinezi, care acum sunt supuși și unui sistem de credite sociale, invazia vieții private este cuprinzătoare. Tehnologia permite autorităților de aplicare a legii și guvernului să țină în permanență filele oamenilor în timp ce se deplasează în spațiile publice, verificând sexul, vârsta, ce mașină conduce și alte date, cum ar fi fișele de angajare și taxele fiscale..

Experții în domeniul confidențialității consideră că noul guvern de extremă dreaptă al Braziliei va trece o factură care permite aceeași tehnologie invazivă să fie adusă pe străzile Braziliei. Ceea ce chiar și autoritățile braziliene s-ar putea să nu realizeze, este că camerele sofisticate chineze pot trimite date înapoi guvernului chinez.

Recunoașterea facială braziliană

Un coșmar de supraveghere

În SUA, doi dintre cei mai importanți producători de camere de securitate din China (Hikvision și Dahua) au fost deja interzise de administrația Trump. Acest lucru a urmat dezvăluiri potrivit cărora camerele de luat vederi aveau în spate instalate în ele care permiteau hackerilor guvernamentali să trimită imagini înapoi guvernului chinez.

În Australia, aceleași camere au fost smulse recent dintr-o bază militară australiană sensibilă, intrarea din față a birourilor guvernamentale, departamentelor federale, o clădire a agenției de informații australiene și baza Royal Forces Aeriene din Edinburgh. Datorită faptului că producătorii chinezi de camere de luat vederi colaborează cu guvernul pentru a supraveghea ascuns - clopotele de alarmă sună acum și în Noua Zeelandă.

Se știe deja că aparatele de fotografiat sunt suficient de sofisticate pentru a efectua spionajul politic. În 2017, au urmărit un jurnalist BBC în metroul din Beijing, la doar 7 minute după ce autoritățile au intrat fotografia sa în baza de date a sistemului. În astfel de circumstanțe, este ușor de observat cum camerele cu capacități de recunoaștere facială ar putea fi un risc grav pentru securitatea națională.

Mai mult, datele de recunoaștere facială sunt extrem de valoroase - nu numai pentru că pot fi utilizate pentru a dezvolta în continuare algoritmi AI, ci și pentru că pot fi combinate cu date din surse secundare pentru a oferi hackerilor sau guvernului chinez, cu seturi de date extrem de invazive despre brazilian. cetățeni.

Consecințe inevitabile

Potrivit lui Renato Opice Blum, coordonatorul programului de Drept Digital la Institutul de Cercetare și Educație (INSPER) din São Paulo, camerele de luat vederi sunt inevitabile, dar speră ca legislația privind confidențialitatea să intre în vigoare în 2020 (Legea privind protecția datelor, care a fost aprobată sub guvernul anterior) va ajuta la protejarea cetățenilor brazilieni: „Consider că această cale este ireversibilă. Din acest motiv, va fi necesară monitorizarea societății și actualizarea legislației pentru a evita abuzurile în utilizarea acestor instrumente. "

Brazilia, cu administrația de extremă dreapta, recent aleasă, are destul de multe griji pentru acasă, fără ca China să pândească în fundal. Extrema dreaptă are un istoric de supraveghere și un avantaj pentru schimbarea legilor care să corespundă propriilor lor nevoi. Indiferent de modul în care îl privești, camerele cu capacități de recunoaștere facială sunt susceptibile de a provoca o invazie masivă de confidențialitate brazilienilor într-un moment în care peisajul politic din Brazilia arată deja sumbru

Creșterea supravegherii guvernamentale vă face precaut în privința propriei vieți confidențiale, puteți rămâne privat online utilizând un. Aflați cele mai bune pagini VPN fără jurnal pentru mai multe informații.

Brayan Jackson
Brayan Jackson Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me